Spelarbetyg: Manchester United – Derby County 2-0

Embed from Getty Images

Trots 70% i bollinnehav och målchanser på rullande band satt det till sist hårt inne mot Derby County i FA-cupen. Resultatet som skrevs till 2-0 efter mål av Jesse Lingard (ja, ÄNNU en gång) och Romelu Lukaku var målmässigt i underkant. Men, det viktigaste var vinsten och därmed avancemanget vilket var precis vad José Mourinhos lag lyckades med.

Det var ett offensivt Manchester United som entrade Old Traffords gräsmatta, vilket uppenbart behagade fansen på plats som bjöd till ordentligt denna fredagskväll. FA-cupen har en tendens att göra just det, skapa en fantastisk stämning och inramning.

Efter ett ständigt tryck på ett frenetiskt kämpande Derby-försvar lyckades till sist, i 84:e minuten, Jesse Lingard spräcka Scott Carsons nolla. Med ett enastående vristskott som borrade in sig i Derby-målvaktens vänstra kryss såg Lingard till att skicka United till FA-cupens fjärde omgång. Romelu Lukaku såg sedan till, med hjälp av Anthony Martial, att stänga matchen efter en mycket vacker kontring i den 90:e minuten.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Manchester Uniteds stabile andremålvakt fick för dagen chansen mellan stolparna och gjorde ingen besviken. Gjorde en bra räddning i första halvlek efter en nick på nära håll och tog annars vad han skulle. Önskas dock mer säkerhet och precision med fötterna.

Victor Lindelöf: 6

Spelade för dagen som högerback och gjorde det med betyget godkänt. Det är tydligt att han är mindre van och bekväm som högerback. Lindelöf kommer ofta lite för långt in i banan och behöver bredda mer. Han vet om sina begränsningar vilket är bra, tar därmed sällan onödiga risker. Fin framspelning till Paul Pogba i 69:e minuten som sköt precis utanför stolpen.

Chris Smalling: 6

Kändes väldigt lugn och trygg med bollen för att vara Chris Smalling. Skötte sitt defensiva arbete utan svårigheter efter två veckors frånvaro.

Daley Blind: 6,5

Blind har, vilket vi redan visste, en fantastisk uppspelsfot vilket gör mycket nytta i den här typen av matcher. Löste vad han kom upp emot defensivt vilket är precis vad man kan begära. Har nu startat alla Uniteds matcher i de inhemska cuperna samt europaspelet den här säsongen.

Luke Shaw: 7

Shaws fantastiska löpstyrka och snabbhet öppnar upp oerhört mycket offensivt samt löser upp mycket defensivt på samma gång. De senaste matchernas återinträde i laget kommer blir väldigt viktigt för fortsättningen av säsongen. Behöver jobba på sina inspel som allt som oftast slutar som bäst i halvchanser och inte mer. Bästa backen på planen!

Embed from Getty Images

Ander Herrera: 6

En första halvlek som var ganska intetsägande. Växlade upp ordentligt i andra halvlek med ett par viktiga brytningar, framspelningar och varierande passningsspel. Börjar så sakteliga hitta lite form.

Paul Pogba: 6,5

Fick fortsätta i en mer offensiv roll och det är tydligt hur han trivs där. Försöker alltid få saker att hända och arbetar samtidigt beundransvärt i det defensiva arbetet. Hade en mycket fin frispark som så när letade sig in, men Derby-målvakten Scott Carson nekade honom med en väldigt fin räddning. Får fortsatt bära kaptensbindeln, där den sitter rätt fint.

Juan Mata: 6

Utbytt i 67:e. Fortsatt i bra form och hade även han en frispark som inte var långt borta från att leta sig in i nätmaskorna, likaså räddade Scott Carson även det försöket. Hans bollkontroll och blick för spelet är alltid betydande för United.

Jesse Lingard: 7,5

Uniteds bästa spelare i december månad startade matchen okej men växte in och blev mer och mer delaktig. Kunde gjort det bättre vid ett par tillfällen i första halvlek men steppade upp påtagligt i andra, trots att han varit långt ifrån dålig tidigare. Gör sedan det förlösande 1-0-målet i 84:e minuten med ett lika fantastiskt mål som alltid. vilken form, vilken spelare. Gör han bara snygga mål? Jag tror banne mig det.

Embed from Getty Images

Henrikh Mkhitaryan: 4,5

Utbytt i 45:e. Besvikelsen över armenierns insatser bara forsätter. Hade ett par positiva inverkningar men allt som allt är det helt enkelt inte tillräckligt bra. Väldigt tråkigt att se.

Marcus Rashford: 5

Utbytt i 80:e. Var inte mycket bättre än Mkhitaryan i den första halvleken när han spelade som anfallare. Missade då ett fint läge där han sköt högt över och nickade en boll i stolpen tätt inpå mål. I den andra halvleken gjorde han det någorlunda bättre på kanten, men frustrerade mest med missriktade inlägg och skralare avslut. Bidrar med mycket speed och mycket vilja då han aldrig ger upp med att försöka skapa chanser. Hade ett skott i stolpen i den 70:e minuten ur snäv vinkel, efter ett i övrigt vackert anfall av United.

Romelu Lukaku: 7

Inbytt i 45:e. Det var påtagligt hur anfallsspelet förbättrades när Lukaku trädde in på topp efter halvtidsvilan. Gör ett fantastiskt förarbete till sitt eget 2-0-mål. Visar först styrka och kontroll när han tar ned bollen med motståndare runt sig, löper sig sedan loss och väggspelar med Anthony Martial innan bollen till sist ligger i nät. En otroligt väl utförd av United och framförallt Lukaku. Kliver av planen med ett mål och en assist, vilket är viktigt för belgarens självförtroende som såg skarp ut efter den välbehövliga vilan. Närmar sig 20:e målet för säsongen…

Embed from Getty Images

Anthony Martial: 6

Inbytt i 67:e. Bidrog tydligt till offensiven när han klev in på vänsterkanten. Tar sig förbi motståndare utan svårigheter och är så när på att göra mål. Fin assist till 2-0-målet.

Marouane Fellaini: n/a

Inbytt i 80:e. Spelade för kort tid för att betygsättas, men roligt att se honom tillbaka. Viktigt inför fortsättningen, särskilt om vi skall fortsätta med en 4-3-3-formation.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS