Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 1

En händelserik vecka med mycket speltid för våra utlånade spelare. Häng med.

Dean Henderson, Shrewsbury

Henderson fick till slut starta för Shrewsbury mot West Ham i FA-cupen. Ett sent beslut från United som efter förfrågningar från Shrewsbury tillät det.

Henderson spelade förstås alla 90 minuter och höll också nollan. Men laget är nog inte helt nöjt, Shrewsbury var klart bättre matchen igenom och Henderson behövde egentligen bara plocka ned några inlägg och några enklare skott. Han var dock väldigt stabil och säker och sänkte inte sina aktier till att bli en bra målvakt i framtiden.

Regan Poole, Northampton

Spelade hela matchen som mittback när Northampton tog en viktig seger hemma mot Southend United. Northampton tog ledningen med 1-0 innan bortalaget kvitterade på straff. Northampton gjorde sedan två mål i den andra halvleken och tog en till slut komfortabel seger. Poole spelade mittback och var, enligt rapporter, väldigt bra i matchen där han imponerade i duellspelet.

Poole har mestadels spelat innermittfältare men nu fått spela några matcher i följd som mittback. Poole har imponerat mer på mittfältatet men var nu en av lagets absolut bästa spelare som mittback, och det är ur ett Unitedperspektiv nog mer intressant och han bör ha en större framtid som mittback än innermittfältare i en klubb som United men givetvis fördelaktigt att han klarar av båda rollerna. Poole har även spelat som ytterback i Northampton.

Sam Johnstone, Aston Villa

Var inte med i truppen när Aston Villa åkte ur FA-cupen efter 1-3 hemma mot Peterborough. En klar missräkning även om Villa var något reservbetonat. Rimligtvis har United stoppat Johnstone från att spela i cupen och Johnstone var därför inte ens på bänken.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Fick chansen från start i FA-cupmötet med Newport på bortaplan. CBJ spelade som vänsterback i 60 minuter innan han blev utbytt vid ledning 1-0. Efter det vände Newport på steken och vann med 2-1 till Leeds frustration. Saiz blev också utvisad på stopptid.

Trots att CBJ höll nollan under sin tid verkar inte prestationen ha varit den bästa.

Det verkar vara en attitydsfråga kring CBJ som först inte fick någon speltid i Wolves och nu i Leeds. Talangen har han för att kunna fungera åtminstone som en truppspelare. Till hans försvar är det förstås inte särskilt roligt eller lätt att komma in så sällan som han fått göra och sedan prestera, men en bättre attityd bör han ha om han ska lyckas i Manchester United. Det återstår att se vad som händer, då hans låneavtal gäller för resten av säsongen. Som det ser ut nu borde United ta tillbaka honom.

Devonte Redmond

Redmond har gjort sin sista match i Scunthorpe då hans låneavtal gått ut.

Det blev endast sju matcher i klubben, fyra från start vilket alla kom i EFL-trophy. I ligaspelet blev det ett kort inhopp bara. Sju matcher är bättre än noll och ska man hitta positiva saker är det sådant man får leta efter. Erfarenhet av att sitta en del på bänken i ett topplag i League One också. Men givetvis är det, när man sammanfattar allt, inget lyckat lån för Redmond som dessutom spelat en och annan reservmatch med Manchester United under lånet. Nu kommer det säkerligen bli fler reservmatcher för Redmond om klubben inte hittar ett annat lån till honom.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Spelade alla 90 minuter när Crystal Palace slog Southampton med 2-1 på bortaplan. Southampton tog ledningen tidigt genom Shane Long innan Palace vände på matchen i den andra halvleken till seger 2-1. TFM spelade högerback och drog på sig et gult kort efter ungefär en timmes spel, annars var det en tämligen anonym insats där han, likt hela laget, var svaga i den första halvleken för att sedan höja sig i den andra. Sammanlagt väger det upp till ett klart godkänt betyg för TFM.

Matty Willock, FC Utrecht

Spelade 15 minuter i en träningsmatch som slutade 0-0. Ligan drar igång igen om drygt två veckor.

Andreas Pereira, Valencia

Spelade från start när Valencia spelade 1-1 borta mot Las Palmas i Copa Del Ray. Pereira spelade högerytter och blev utbytt redan efter 59 minuter när Valencia låg under med 0-1. Rodrigo, som ersatte Pereira, kvitterade sedan till 1-1 med fem minuter kvar av matchen och såg till att Valencia fick med sig ett klart godkänt resultat inför returen som spelas på hemmaplan.

Pereira spelade sedan 82 minuter innan han blev utbytt när Girona besegrades med 2-1 på hemmaplan. Valencia låg under med 0-1 men vände och vann i en fullt rättvis seger. Pereira spelade primärt högerytter men med stor frihet att röra sig centralt. Han var involverad i några farligheter och gjorde överlag en bra match, men noterades inte för några poäng idag. Likväl ett gult kort, om än något billigt sådant i den första halvleken.