Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

José Mourinhos presskonferens; uppdatering om Alexis Sanchez; Ryan Giggs får nytt jobb?

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds trupp är nu tillbaka i England efter sin Dubai-resa där vi fått se mycket smilgropar, sol och fokusering inför den andra och mycket viktiga halvan av säsongen. Ryan giggs sägs vara nära att landa sitt första permanenta tränarjobb, Axel Tuanzebe ryktas lånas ut och United-fansen är åter bittra på FA. Detta under en dag där egentligen allting handlat om en enda person, Alexis Sanchez. 

Dagens presskonferens

José Mourinho satte, vad det verkar, till sist ett slut på pajkastningen mellan honom och Chelsea-tränaren Antonio Conte. Mourinho sade:

”Nej, jag tror att när en person förolämpar en annan så kan man förvänta sig ett svar. Eller du kan förvänta förakt, tystnad. Första gången han förolämpade mig hade jag ett svar, ett svar som jag vet rörde den punkt där han verkligen känner det. Sedan förolämpade han mig för andra gången men nu ändras jag och nu, förakt. Och för min del betyder förakt slutet på historien.”

Embed from Getty Images

Angående Zlatan Ibrahimovics nuvarande tillstånd berättade José Mourinho:

”Zlatan är skadad eller är inte helt nöjd med sitt tillstånd. Han kämpade som en tiger, som han gillar att säga, för att vara tillbaka, som han gjorde. Han började få minuter här och där och hade 60 minuter i en match, började en annan och hade sedan 45 minuter. Han var sedan inte nöjd med sin känsla.”

Mourinho fortsätter angående Ibrahimovic: ”Han hörde sig för hos andra läkare, andra åsikter och vi fattade alla beslutet att sluta. Nu behandling och när han känner sig väldigt bra, kommer han tillbaka till jobbet. Dagen som han skulle vara tillbaka till träning med laget var runt slutet av januari, början av februari, så låt oss hoppas att hans känslor är bättre och vi har honom med oss så snart som möjligt.”

Embed from Getty Images

Mourinho pratade även om Dubai-resan med minst sagt positiv ton:

”Mycket bra. Faciliteterna är otroliga, anläggningarna är bättre än någon fotbollsklubb i världen, otroliga arbetsförhållanden. Fint väder, tre dagars träning, verkligen riktigt bra. Förhoppningsvis kan vi förbättra vår nivå, för jag tycker verkligen att det var bra, så vi är alla glada och hade tur att vi spelar på måndag, vilket ger oss den här extra dagen nu att vara tillbaka och imorgon är vi här igen (på träningsanläggningen Carrington).”

Till sist vad de flesta väntat med spänning på, Mourinhos uttalande om Alexis Sanchez:

”Sanchez är en Arsenal-spelare, jag vet inte, men förmodligen i helgen kommer han att försvara Arsenals färger så jag tycker inte att det är korrekt att säga saker om Alexis Sanchez.”

”Rent allmänt kan jag säga att jag själv, Manchester Uniteds styrelse och ägarna, vi tror inte mycket på januari-marknaden. Vi tror inte på att värva en spelare bara för att värva en spelare, bara för att göra någonting, vi tror inte på det.”

Embed from Getty Images

Mourinho avslutar med att åtminstone öppna lite grann: ”Det som vi verkligen tror är att det finns några spelare i fotbollsvärlden, om du har chansen att värva dem i januari, i mars eller i juli, måste du försöka, och det är det.”

”Men i förhållande till Alexis Sanchez säger jag inte ett ord, det enda jag kan säga är att han är en fenomenal spelare, förutom att han är en Arsenal-spelare och jag känner att jag inte borde säga mycket mer än så.”

Mer om Alexis Sanchez och Manchester United kan ni läsa längre ned i artikeln.

Ryan Giggs ny förbundskapten för Wales?

United-legendaren Ryan Giggs har efter sin period som assisterande tränare i klubben inte kontrakterats för något jobb, trots många klubbar som bytt tränare under tiden har han ändå blivit förbisedd. Men nu skall det till sist verka lossna för 44-åringen som, enligt Sky Sports (som du kan läsa här) med flera, skall ha blivit intervjuad av förbundet i Wales om jobbet.

Det skulle vara intressant att se Giggs på riktigt få chansen som huvudansvarig för ett lag, vilket han inte fått sedan han tillfälligt tog över United efter att David Moyes fått sparken under 2014. Många fans drömmer nog om att Giggs en dag i framtiden skall leda United till än mer framgång…

Embed from Getty Images

United-fans irriterade över fredagsmatch

Manchester Uniteds supportrar har kritiserat FA’s beslut att lägga FA-cupmatchen mot Yeovil på en fredagkväll. Kritiken handlar mestadels om att fansen irriterats över det faktum att FA återigen placerat matchen endast med hänsyn till att man skall kunna visa den på TV, vilket sätter fansen i kläm.

Då det är en helt vanlig fredag då de flesta jobbar, blir det komplikationer för supportrarna som vill ta sig till bortamatchen för att se matchen live. En talesperson för fansen menar att FA åtminstone borde stå för resekostnaderna och har därför meddelat dem om just detta. Vill du läsa mer kan du göra det på Manchester Evening News hemsida här.

Axel Tuanzebe närmar sig utlåning

Efter en säsongshalva med minst sagt sparsamt med speltid verkar nu Axel Tuanzebe närma sig en utlåning. Det är Dean Jones på Bleacher Report som kommer med uppgiften att 20-åringen skall vara när att lånas ut till Aston Villa, som för närvarande placerar sig på en femteplats i andradivisionen Championship. Då Tuanzebe behöver mer speltid för att ta kliv framåt i utvecklingen känns detta som ett bra alternativ, men vi får helt enkelt vänta och se om det kommer något officiellt bekräftande på uppgifterna.

Soppan kring Alexis Sanchez fortsätter

Efter gårdagens knallsmäll om att Manchester United gett sig in i kampen om Arsenals chilenare Alexis Sanchez (som ni kan läsa mer om i vår artikel från igår), har det fortsatt tillkomma rykten även idag. Det har spekulerats vilt bland supportrar och fotbollstyckare ur alla läger kring hur det egentligen ligger till, men vad vi kan läsa mellan raderna är hur som helst att Sanchez sannolikt lämnar Londonklubben redan i januari. Så skall fallet åtminstone vara så länge Arsenal kan hitta en ersättare, vilket du kan läsa mer om i Sky Sports artikel här.

Under eftermiddagen kom det starka uppgifter från alla de stora medierna i Storbritannien, att Manchester City skall vara motvilliga att betala mer än de 20 miljoner pund de redan skall ha erbjudit Arsenal. De skall till och med vara såpass motvilliga att betala mer att de skulle kunna låta United signa Sanchez medvetet. Detta kan ni läsa mer hos bland annat MEN, länk till artikeln finner ni här.

För att sammanfatta kan vi väll säga att det långt ifrån är nära att United lyckas knyta åt sig Alexis Sanchez, men att klubben sannerligen verkar gett sig in i kampen. Det kan förvisso vara så att det är City, Arsenal, United eller Sanchez entourage som placerat ut allt detta i pressen av helt andra (och olika från varandra) anledningar, men att någonting är i görningen kan vi konstatera. Manchester City känns fortsatt som klubben i förarsätet, men än är det inte kört. Det här kommer definitivt inte vara det sista kapitlet i den här sagan…

Embed from Getty Images

Vi avslutar med att önska alla läsare en trevlig helg, nu laddar vi vidare mot måndag!