Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Sunderland – Manchester United 1-2

Manchester Uniteds U18-lag besegrade idag Sunderlands U18 med 2-1 på bortaplan, vilket får anses vara starkt av våra ynglingar.

Vinteruppehållet är över för U18-laget och idag var det dags att återuppta matchandet. En tuff match borta mot Sunderland var att vänta. Inledningen av första halvlek var aningen trevande, där United hade aningen större bollinnehav än hemmalaget.

Matchen livades dock upp ju längre in första halvlek vi kom. För även om det var ont om målchanser så var höll spelet ett relativt högt tempo. Efter 32 minuters spel uppstod dock första rejäla läget. Ethan Laid blev fälld inne i straffområdet och domaren valde att blåsa. Fram kliver Tahith Chong och gör 1-0.

Där och då hade United verkligen tagit tag i taktpinnen och gled på självförtroende-vågen efter 1-0-målet. Som en smärre blixt från klar himmel kvitterade då Sunderland med några minuter kvar av första halvlek. Robbie Dunne noterades för Sunderlands mål.

United fortsatte att mala på offensivt även i andra halvlek. Det var dock mycket samma visa som i första halvlek – det skapades inga direkta farliga målchanser. I den 72:e minuten förändrades dock förutsättningarna för Sunderland radikalt. Largie Ramazani blev fälld av en Sunderland-spelare och tumult uppstod. I tumultet fick Sunderlands Tom Howard syna det röda kortet, medan Ramazani fick gult.

Embed from Getty Images

Manchester United som redan innan utvisningen hade etablerat ett enormt tryck mot hemmalaget fick nu än mer luft under vingarna. Till slut kom så utdelningen också. Ramazani var inblandad i mycket efter sitt inhopp, så även i 2-1-målet. Ramazani öppnade upp hemmaförsvaret rejält innan han fann Chong med en fin djupledspass. Chong gjorde inga misstag vid friläget utan rundade elegant hemmamålvakten innan han placerade in 2-1 i den tomma målburen.

Manchester United vann matchen väldigt rättvist. Sunderland hade överlag inte mycket att säga till om, och det hela blev än jobbigare för hemmalaget efter utvisningen. Kul för övrigt att Tahith Chong kliver fram ett steg och agerar matchhjälte.

Sunderland – Manchester United 1-2

Uniteds mål: Chong (32), (79).
United: Fojticek; Laird, Dunne, O’Connor, Tanner; Galbraith (Greenwood 60), Puigmal, Levitt, Chong, Mellor (McGhee 83), Baars (Ramazani 60).