Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Stoke City 3-0

Embed from Getty Images

Efter ett något längre speluppehåll var det äntligen dags för match igen för Manchester United, som städade av Stoke City på Old Trafford med klara 3-0. I en match där United var klart dominanta matchen igenom var det framförallt Paul Pogba som stack ut med en insats av allra högsta klass, som toppades av med ytterligare två målpassningar. 

Antonio Valencia öppnade målskyttet med en ordentlig strut i bortre krysset med vänsterfoten (!). Det följdes sedan upp av ännu ett drömmål, den här gången signerat Anthony Martial, som även han borrade in bollen i krysset. Spiken i kistan satte Romelu Lukaku i den andra halvleken efter ett kliniskt avslut där han först kontrollerat bollen klanderfritt i straffområdet. En övertygande seger av United som befäste andraplatsen i tabellen, nu 12 poäng efter stadsrivalen Manchester City.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Svajade till något i första halvlek när han kom fel ut på ett inlägg som Peter Crouch lyckades skarva vidare, vilket så när ledde fram till en Stoke-kvittering. I övrigt hade ”Dave” det tämligen lugnt och tog vad han skulle, men fick göra en bra räddning i slutet av matchen när Mame Biram Diouf kom alldeles ren i straffområdet.

Antonio Valencia: 7,5

Valencia var äntligen tillbaka efter en tids frånvaro på grund av skada, och han var tillbaka med besked. Redan efter nio minuter slog han till med ett väldigt vackert vänsterskott som otagbart letade sig in i Jack Butlands högra kryss. Annars var Valencia den vanliga trygga högerbacken som vi är vana vid nu för tiden.

Embed from Getty Images

Phil Jones: 7

Åter igen visar Jones att han är vår bäste mittback (tillsammans med skadade Eric Bailly). Brytnings- och positionssäker som alltid och skötte uppspelen med bravur. Täckte uppoffrande skottet efter att De Gea inte lyckats vinna mot Crouch i luftrummet.

Chris Smalling: 6

Smalling gör en okej match men visar även prov på de svagheter vi fått erfara då och då. Höjs av en hållen nolla men borde hanterat ett par situationer bättre, exempelvis i slutet av matchen där han slår knut på sig själv och Mame Biram Diouf får ett öppet läge i straffområdet.

Luke Shaw: 6,5

Gör absolut ingen dålig match och är fortsatt pigg på sin kant. Jag tycker att han har spelat bättre i några av de senaste matcherna men visar återigen varför han är en såpass högt aktad talang som han faktiskt är. Blir intressant att se om han förpassas till bänken i nästa match då Ashley Young åter är tillbaka efter avstängning, eller om han till sist spelat sig till en startplats. Förhoppningsvis gäller det sistnämnda.

Nemanja Matic: 6,5

Täcker upp de ytor som han är där för att göra. Jag efterlyser personligen fortfarande lite mer offensivt, men med det nya spelsystemet med Pogba högre upp i banan är det inte av samma betydelse som innan. Den något längre viloperioden han fått tycks gjort nytta, vilket är mycket positivt inför fortsättningen av säsongen.

Paul Pogba: 8,5

Pogba var totalt dominant i den här matchen och gjorde i det närmaste som han ville. Han spred bollar likt Paul Scholes när han var som bäst och tog sig förbi spelare som om de inte fanns där. Med ytterligare två assist inkasserade ligger han nu i delad ledning vad gäller flest målpassningar den här säsongen, så väl i Premier League som om man räknar in alla de fem största ligorna i Europa. Då har han också spelat minst matcher av dem alla. Given ’Man of the match’.

Embed from Getty Images

Juan Mata: 7

Utbytt i 83:e. Har hittat sin roll i laget exemplariskt de senaste veckorna, och det märktes hur han gynnades av Antonio Valencias överlappande löpningar igen. Saknas slutprodukt i många fall men är oklanderlig i speluppbyggnaden och i skapandet av chanser i helhet.

Jesse Lingard: 6

Utbytt i 80:e. Efter de senaste veckornas sensationella formtopp dippade Lingard något i den här matchen. Han var absolut inte dålig men det saknades ofta något, om det så var en bollbehandling eller passning.

Anthony Martial: 7,5

Utbytt i 80:e. Efter att ha varit tveksam till spel på grund av en skadekänning började Martial något trevande. Men efter det magnifika målet i den 38:e matchminuten var han vital i Uniteds anfallsspel. Det känns alltid farligt när fransmannen avancerar mot mål och när han är på det här humöret är han svårstoppad för vilken försvarare som helst i världen. Står sedan för en fin assist till Romelu Lukakus 3-0-mål. Står nu på 8 mål och 4 assist i ligan den här säsongen.

Romelu Lukaku: 7,5

Efter en tyngre period börjar Lukaku verkligen spela upp sig igen. Idag var han oerhört bra i så väl speluppbyggnad, mottagningar som framspelningar. Han kom ofta ut på högerkanten för att bli än mer delaktig i spelet, vilket kändes som ett taktiskt drag av tränarstaben som föll väl ut. Han jobbade stenhårt och fick till sist göra ett mycket välförtjänt mål i den 72:a minuten. Efter att ha kontrollerat bollen oklanderligt i straffområdet vände han sedan snabbt och placerade in bollen otagbart längs backen.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford: n/a

Inbytt i 80:e. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Marouane Fellaini: n/a

Inbytt i 80:e. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt i 83:e. Spelade för kort tid för att betygsättas.