Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Vill du ha Alexis Sánchez?

Ryktena om Alexis Sánchez fortsätter. Huruvida Manchester United värvar chilenaren kan vi inte svara säkert på. Däremot kan vi berätta vad vi tycker.

Vi passar också på att diskutera Henrikh Mkhitaryans framtid i United och om José Mourinhos kontrakt borde förlängas.

Vill du att United ska värva Alexis Sánchez?

Åke: Ja, en spelare som kan lyfta vårt lag en nivå till och han kan själv avgöra en match för oss

Gustav Brinck-Larsen: Efter moget övervägande landar jag på ja. Det är en bra möjlighet att få in en världsspelare relativt billigt, samtidigt som värvningen skulle försvaga en direkt konkurrent. Även om han inte är till 100 % den jag vill ha så överväger det.

Lee Sernehov: Japp, en världsklasspelare för ett mycket bra pris.

Marcus Beijar: Både ja och nej. Ja därför att han är en klasspelare som tillför kvalitet på en position där vi är erkänt tunna. Nej därför att han inte varit någon favorit genom åren. Om jag måste välja, ja.

Johannes Johansson: Ja, eftersom det är en spelare av allra högsta klass. Dessutom kan han spela på flera olika positioner.

Björn Appelgren: Ja, varför inte. En bra spelare som är van med PL. Det handlar ju inte heller om jättemycket pengar. Klopp behöver inte sluta.

Adam Fröberg: Utan minsta tvekan. Spelare av den kvaliteten växer inte på träd och särskilt inte möjligheten att värva dem. Det är en chans vi bara måste ta vara på. Till det priset är det en no-brainer. Med en värvning av Alexis Sanchez skulle vi i princip säkra en placering i topp 4 samt ge oss själva en rejäl chans att gå väldigt långt i Champions League. Vi skulle samtidigt vara en stor pusselbit närmre att till sist återta titeln i Premier League från och med nästa säsong.

Mikael Österdahl: Jag landar till slut på ett ja. Han är trots allt bättre än vad vi har. Samtidigt känns det aningen ogenomtänkt och kortsiktigt. Men klubben behöver en boost just nu, i vad som för tillfället är en rätt grå säsong.

Embed from Getty Images

Hur ser startelvan ut med Sánchez i laget?

Gustav Brinck-Larsen: Jag hade spelat honom till höger, där han spelade i Udinese (för typ 100 år sedan visserligen) och till viss del i Barcelona. Han kommer ändå röra sig fritt in i banan och lämna inläggsspelet åt Valencia. Hur Mourinho tänker är dock mer oklart. Jag ser en risk att han spelar Sanchez till vänster och därmed petar eller tvingar Rashford och Martial att spela på en position som är sämre för dem. Alternativt att de hamnar på bänken båda två. Det kan ju också bli så att han spelas som tia, vilket skulle vara negativt för Pogbas nyfunna fria rörlighet. Men att begränsa den tror jag inte Mourinho gör, så dum är han inte-

Lee Sernehov: 4-2-3-1. Martial, Sanchez, Rashford.

Marcus Beijar: Ungefär så som mot Stoke senast, men med Sanchez på en högerkant. 4-2-3-1 fortsatt. Mata petas.

Johannes Johansson: Sanchez tar en kantroll. Antingen till höger eller att Martial/Rashford flyttas över.

Björn Appelgren: Herrera ryker helt. Matic balanserar mer ensam. 4-1-4-1 med Sanchez och Pogba givna. Mata, Lingard, Martial, Rashford roterar på övriga. Eventuellt kan Lukaku roteras lite oftare också mot t.ex. Rashford, Martial, Sanchez…

Adam Fröberg: Alexis Sanchez kan spela i alla de offensiva positionerna. Han har såväl i Udinese som i Barcelona agerat högerytter, sedan spelat både som anfallare och som tia, men hans absolut bästa position är förmodligen som vänsterytter. Med många matcher framöver kommer alla att få mycket speltid, när Martial spelar som vänsterytter kan Alexis spela i någon av de andra positionerna. Detsamma gäller andra spelare. Sådant brukar ge sig utan större problematik under säsongen. Där är jag inte orolig över huvud taget.

Mikael Österdahl: Taktiskt bör det inte ändra mycket, Sánchez kan egentligen spela på alla offensiva positioner i alla system som Mourinho har använt i United. Förhoppningsvis går Sánchez in på Matas plats till höger. Om Sánchez tar Martials plats ändrar jag illa kvickt mitt ja på föregående fråga till ett nej.

Embed from Getty Images

Sánchez in tycks innebära att Henrikh Mkhitaryan lämnar. Är det okej för dig?

Gustav Brinck-Larsen: Ja. Han har inte levererat tillräckligt mycket bra matcher. Hade gärna sett honom få stanna våren för en sista chans att visa vad han kan, men eftersom det lutar åt att vi inte får Sanchez om Arsenal inte får Mkhitaryan så tycker jag det är rätt att släppa honom. Sanchez är en såpass mycket bättre spelare.

Lee Sernehov: Verkar inte som han kommer igång igen, då är det bättre han får chans någon annanstans.

Marcus Beijar: Ja, sett till hans tid i United är det okej. Jag hyllade honom tidigt i höstas, men det har jag fått äta upp.

Johannes Johansson: I nuläget är jag väldigt nöjd med den dealen. Mkhitaryan är alldeles för mycket av en medgångsspelare. Han har egentligen bara haft någon enstaka period under sin tid i klubben där han levererar ordentligt.

Björn Appelgren: Ja. Tråkigt, men ja. United behöver spelare som kan leverera konsekvent.

Adam Fröberg: Mkhitaryan har sannerligen blandat och gett under hans knappa ett och ett halvt år i klubben. Han var en stor bidragande faktor till att vi vann Europa League förra säsongen, för det skall vi vara evigt tacksamma. Men skall vi vara helt ärliga har armeniern trots allt varit en besvikelse, tyvärr. Om det beror på honom själv eller någon annan faktor låter jag dock vara osagt. Jag hade helst sett ”Micki” gå till en klubb utanför Premier League, men om det faktum att han går till Arsenal betyder att vi får Alexis Sanchez, då är jag hundra procent med på det. Då är vi den stora vinnaren.

Mikael Österdahl: Jag är mer positiv till en värvning av Sánchez om det samtidigt innebär att Mkhitaryan lämnar.

Embed from Getty Images

Starka rykten säger att United inom kort kommer att annonsera ett nytt kontrakt för José Mourinho. Vad tycker du om det?

Åke: Det vore tryggt för framtiden så bygget kan bli klart

Gustav Brinck-Larsen: Det är ett bra statement från klubben, att man vill satsa långsiktigt på en tränare. Sådant uppskattar jag. Sedan vet vi ju att det inte behöver betyda någonting. Mourinho skrev ju på ett nytt fyraårskontrakt med Chelsea bara ett halvår innan de sparkade honom. Men jag räknar iskallt med att det går bättre hos oss, vi är Manchester United.

Lee Sernehov: Vill ha en manager som stannar länge och kan bygga kortsiktigt samtidigt som långsiktigt. Även om resultaten mot topp 6 inte är lysande så verkar det som att laget fungerar bättre och bättre. Tvåa i tabellen, CL-slutspel, FA-cupen. Åkte snöpligt ur ligacupen men samtidigt så fick laget 10 dagar tillsammans utan matcher och 6 dagar i värmen.

Marcus Beijar: På ett sätt kan jag tycka att det är lite oväntat, på ett sätt inte. United vill väl få tyst på spekulationerna och ge organisationen arbetsro. Jag är inte överförtjust, men precis som med Sanchez så får jag väl svälja det, jag kan inte se någon annan träna United just nu heller.

Johannes Johansson: Är väl inte jätteförtjust i det. Det har varit för mycket snack och märkliga taktiker på senare tid.

Björn Appelgren: Bra. Ju stabilare på manager-fronten, desto bättre. Självklart ska vi ha kvar en tränare som förbättrar resultat och trupp från föregående säsong.

Adam Fröberg: Trots att Mourinho har sina brister anser jag att det är helt rätt att ge honom ytterligare förtroende. Jag är av uppfattningen att han utvecklats de senaste åren och givetvis till det bättre. Han har fört klubben tydligt framåt sedan sitt intåg och det pekar fortsatt stadigt i den riktningen. Han är förmodligen den bästa tränaren vi skulle kunna ha för tillfället (då alla de andra stortränarna redan sitter under kontrakt). Om det sedan skulle visa sig att det inte fungerar med Mourinho är det egentligen inte svårare än att sparka honom, det är den krassa sanningen. För att sammanfatta: Jag litar på José Mourinho till fullo.

Mikael Österdahl: Jag förstår inte att frågan ens kommer på tal när vi är ett och ett halvt år in på vad som effektivt är ett fyraårskontrakt. Allra helst som resultaten på intet sätt har varit exceptionella. Ännu mindre så när det handlar om Mourinho, som aldrig har bevisat att hans metoder fungerar på lång sikt.