Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Burnley – Manchester United (i väntan på nästa nyförvärv)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Burnley i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta. Vi kommer också att bevaka juniorernas match mot Stoke.

Idag görs matchdagsbloggen av Mikael Krekula (juniormatchen) och Mikael Österdahl (resten).


Senast uppdaterad: 2018/01/20 18:24Burnley – Manchester United 0-1 (0-0)

Premier League, omgång 24 • 2018-01-20, 16.00 • Turf Moor, Burnley • publik: 21 841 • domare: Mike Dean


     (30)   Ben Mee
 0-1 (54)   Anthony Martial (Lukaku)
     (67)   Phil Bardsley
     (69)   Paul Pogba
     (69)   Steven Defour
     (76)   Nemanja Matic
     (90+1) Antonio Valencia


Manchester United

De Gea; Valencia, Smalling, Jones, Young; Lingard (Rashford 80), Matic, Pogba; Mata (Fellaini 72), Lukaku, Martial (Herrera 90+3)

Avbyare: Romero, Rojo, Shaw, McTominay

Burnley

Pope; Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor; Arfield (Nkoudou 81), Cork, Hendrick (Vokes 81), Defour, Gudmundsson; Barnes (Wells 89)

Avbyare: Lindegaard, Lowton, Westwood, LongUpdated: 2018/01/20 18:12
 • 1
 • Share


2018/01/20 18:24
Sánchez snart eller aldrig

José Mourinho har uttalat sig mer om Alexis Sánchez:

”[Jag] förväntar [mig det] snart eller aldrig. Så nära, så nära, så nära. Om det inte händer kommer det inte att hända. Jag vet att mitt folk verkligen gör allting de kan. Jag tror att de kommer att vara framgångsrika.”

Med de orden stänger vi matchdagsbloggen för den här dagen. Om eller när Sánchez blir klar så återkommer vi förstås med det. Tills vidare kan ni läsa våra snackisar och kolla in vloggen!Tack för att ni läste!

 • 0
 • Share


2018/01/20 18:11
Mourinho: De gav oss en svår match

Tufft, svårt och fysiskt. Så beskriver José Mourinho dagens match.

”Svårt. Vi visste det. Jag sa det före matchen. Vi vet hur de spelar och det är väldigt svårt. Om du har dina chanser och gör mål har du kontroll. Om du inte gör det får du problem. De går direkt, de går fysiskt. Senare tar de in den andra anfallaren och går riktigt direkt och för hörnor och frisparkar i sidled. De gav oss en väldigt svår match.”

Är såna här insatser lika glädjande som när det flyter mer?

”De här tre poängen är samma som när du vinner med 3-0 eller 4-0. Det här är en arena, inte bara arenan, laget också, de är modiga, de är fysiska. Det är väldigt svårt. Vi gjorde vårt mål och kunde ha gjort fler. Vi försvarade oss väldigt bra.”

Mourinho berömmer också domarna.

Anthony Martial har gjort elva mål den här säsongen nu…

”Givetvis är vi nöjda. Vi vill bara ha kontinuitet från honom. För vi vet att han har talangen.”

Jag måste fråga om Sánchez…

”Sedan igår inte en enda uppdatering. Jag har ingen aning. Om du undrar om jag tror att han kommer så tror jag det men jag kan inte bekräfta det.”

 • 0
 • Share


2018/01/20 18:02
Burnley – United 0-1

I en dålig fotbollsmatch blev Anthony Martial matchvinnare, då han nio minuter in på andra halvlek satte 1-0 för Manchester United borta mot Burnley. Målet blev det enda i matchen.

Romelu Lukaku förtjänar beröm för förarbetet till målet. Jesse Lingard ska också nämnas, då han drar bort uppmärksamheten från Martial.

Totalt sett ingen bra match men tillräckligt för tre poäng. Mycket mer finns inte att säga.


 • 0
 • Share


2018/01/20 16:57
Mållöst efter första

Burnley gjorde noll mål och United gjorde noll i den första halvleken. För den som eventuellt missade första halvleken så ser det ut exakt som resultatet indikerar.

Nej, det är helt enkelt inte bra. Spelet är slarvigt och det händer väldigt lite framåt. Någonstans väntar Unitedspelarna på att Paul Pogba ska hitta på något. Och då Pogba har en sämre dag har även United det.

Nåväl, 45 minuter kvar att reda ut det här.

 • 0
 • Share

Det återstår några minuter tills domare Mike Dean blåser igång matchen. Förhoppningsvis får firma Pogba-Martial fortsätta dominera och förhoppningsvis spelar Lingard och Mata så bra att de omöjligen kan petas till förmån för Sánchez (Lukaku är ju opetbar).


COME ON UNITED!

Updated: 2018/01/20 15:56
 • 0
 • Share


2018/01/20 15:36
Mourinho förklarar

Valet av Ashley Young som vänsterback före Luke Shaw kräver sin förklaring och det får vi från José Mourinho:

”Jag är väldigt nöjd med Luke. Som jag sa igår, jag behöver inte gå till marknaden för en vänsterback för jag är väldigt nöjd med Luke och med Ashley Youngs anpassning, så jag är väldigt nöjd.

”Men jag tycker att den här matchen är en väldigt specifik en och en där du behöver Youngs erfarenhet och han projicerar också väldigt bra i anfallen. Det är ett beslut [du fattar] när du har två spelare och en bra trupp och du kan anpassa dig.”
Annars noterar vi att vädret i Burnley är väldigt engelskt.


 • 0
 • Share


2018/01/20 15:26
Enkelt för Chelsea

Chelsea gjorde processen kort med Brighton i Brighton. Eden Hazard satte 1-0 efter tre minuter och Willian dubblade ledningen efter sex minuter. Matchen över förstås. Till slut blev det 4-0, då Hazard och Victor Moses slog till sista kvarten.

Chelsea går därmed upp på samma poäng som United. Men United har bättre målskillnad och givetvis matchen mot Burnley till godo.
När vi ändå snackar Premier League är det på sin plats att notera att Alexis Sánchez saknas i Arsenals matchtrupp. Arsenal möter Crystal Palace, där Timothy Fosu-Mensah spelar från start.


 • 0
 • Share


2018/01/20 15:13
Tankar om startelvan

På tio platser av elva har José Mourinho valt samma startelva som han valde mot Stoke i måndags. Den enda förändringen är att Ashley Young går rakt in i laget efter avtjänad avstängning. Därmed petas Luke Shaw till bänken, vilket jag tycker är tråkigt.

Annars inte mycket att anmärka på. Offensivt är det ånyo Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata, Anthony Martial och Romelu Lukaku som ska göra det. Det enda frågetecknet är väl om Lingard spelar bredvid Pogba eller mellan Mata och Martial. Får jag välja spelar vi 4-3-3.

Att notera är att Victor Lindelöf inte ens får plats på bänken.

De offensiva i United torde vara taggade idag. De må ha en ordinarie plats just nu men Alexis Sánchez kommer givetvis gå rakt in i elvan, vilket betyder att en spelare petas. Leverera idag, för speltid nästa gång.

Burnley kör en 4-4-2-/4-5-1-variant, med Barnes längst fram.

 • 0
 • Share


2018/01/20 15:02
Burnleys lag

Även Burnley presenterar en relativt överraskningsfri startelva.


 • 0
 • Share


2018/01/20 15:00
Dagens startelva

José Mourinho bjuder inte på någon stor överraskning idag. Mest anmärkningsvärt är att Ashley Young går in som vänsterback, vilket betyder att Luke Shaw petas.


 • 0
 • Share


2018/01/20 14:55
Spelarna anländer

Manchester United är nu på plats på Turf Moor i Burnley. Inget anmärkningsvärt att notera då spelarna anlände. Kanske får vi något att anmärka på när startelvorna dyker upp om sisådär fem minuter…


 • 0
 • Share


2018/01/20 14:51
Topp 3 mot Burnley

Diego Forlan, Ole Gunnar Solskjaer och Anthony Martial får plats när Manchester United utser de tre bästa målen (i modern tid) borta mot Burnley.Martials mål var i 2-0-segern i april 2017. Då hade lagen inlett med en oavgjord match på Old Trafford, så låt oss hoppas på repris!

 • 0
 • Share


2018/01/20 14:33
Sánchez på läkarundersökning

Alexis Sánchez har idag rest till Manchester för den obligatoriska läkarundersökningen inför flytten till Manchester United. Det påstår åtminstone John Cross på Mirror. Henrikh Mkhitaryan flyttar i motsatt riktning till Arsenal.


Fortfarande inget officiellt men det skulle verkligen förvåna ifall affären inte går i hamn.

Nu släpper vi Sánchez och fokuserar fullt ut på eftermiddagens match. Laguppställningarna är knappa halvtimmen bort.

 • 0
 • Share


2018/01/20 14:18
24 år sedan Sir Matt Busby avled

Det passade extra bra med en juniorseger idag. Just idag är det nämligen 24 år sedan Manchester Uniteds legendariska manager Sir Matt Busby avled. Busby tränade förvisso aldrig juniorerna men han är kanske mest känd för hans vilja att ge unga spelare chansen.


 • 0
 • Share

Stoke – Man Utd 2-4

Matchen slutar 2-4 och United står som segrare till slut och leder nu serien. Millen Baars öppnade målskyttet innan Burkart utökade ledningen till 2-0 som stod sig till paus. Stoke reducerade sedan på en hörna i den andra halvleken innan Ramazani satte 3-1 och Greenwood 4-1 innan Stoke reducerade på straff på stopptid. En löjligt tilldömd straff. Mer om matchen får ni senare men nu kommer fokus ligga på a-lagets match mot Burnley.

Här bjuder vi på Millen Baars 1-0 mål:

Updated: 2018/01/20 14:12
 • 0
 • Share

Straff för Stoke

På stopptid får Stoke en straff, efter en minimal knuff från Dunne i samband med ett inlägg väljer domaren att blåsa straff. Jättemärklig nivå med tanke på allt som tillåts ute på planen.

Straffen sätter Stoke säkert och kort därefter blåser domaren av matchen som slutar 4-2 till Uniteds fördel.

 • 0
 • Share

4-1

United ökar på till 4-1. Målvakten misslyckas totalt med insparken och Mason Greenwood får ett friläge där han är hur säker som helst och ännu ett mål från en inhoppare. Två minuter kvar av ordinarie tid nu.

 • 0
 • Share

3-1 United

Nu är väl matchen över? United gör 3-1 i den 84:e minuten genom inhopparen Ramazani. Laird slår ett inspel som går förbi alla och vid bortre stolpen dyker Ramazani upp och skruvar in den vid bortre krysset, inte helt olikt Martials mål mot just Stoke.

Minuten tidigare gjorde United sitt sista byte. Levitt gick ut och Puigmal kom in, inget defensivt byte direkt och det lönade verkligen sig. Puigmal var den som spelade fram Laird på kanten också.

 • 0
 • Share

United byter igen

in kommer Ramazani och ut går en av målskyttarna Baars. En kvart kvar av matchen. Det känns inte som att det sista målet är gjort i den här matchen…

 • 0
 • Share

Tre bra chanser!

När jag skriver det så får Stoke precis ett friläge, som Fojticek räddar. United har sedan ett superb anfall där bollen går på som ett snöre från Laird till Barlow till Greenwood som sedan prickar stolpen. Stoke kontrar sedan igen, två mot en, men anfallet rinner ut i sanden.

 • 0
 • Share

20 minuter kvar

United gör sitt första byte, ut går Burkart och in kommer Greenwood. Matchen har gått ned i tempo nu och det händer inte allt för mycket.

 • 0
 • Share

Nära mål från Chong!

I anfallet efter är United nära att göra sitt tredje mål, Baars släpper till Chong som fri med målvakten försöker skjuta mellan benen, men målvakter får lite ben på bollen så den styrs upp i ribban.

 • 0
 • Share

Stoke reducerar

United släpper in ett hörnmål, en variant från Stoke som de använde även i den första halvleken där bollen spelas efter backen rakt in i straffområdet och ingen Unitedspelare är i närheten när han stöter in den i krysset. Märkligt. Och typiskt United. Ställningen är 1-2 nu.

 • 0
 • Share

Andra halvlek igång

Just nu leder United serien, dock endast en poäng före Liverpool som har en match mindre spelad. Även city kan gå om vid vinst. Men nu fokuserar vi på den andra halvleken, inga ändringar i United. Vill se ett mål av Chong nu!

 • 0
 • Share

Paus!

United leder med 2-0 i paus borta mot Stoke efter mål av Millen Baars och Nishan Burkart. United inledde halvleken trögt men sista kvarten var det bara ett lag på planen och United kunde haft en större ledning men 2-0 i paus är taget.

 • 0
 • Share

2-0 United

Nishan Burkart utökar till 2-0 i halvlekens slutminut. Ett instick från Aidan Barlow och Burkart vänder om och avslutar snabbt med vänsterfoten. Det var hans sjunde mål den här säsongen, och han har även sju assist. Redan bättre statistik i januari än han hade på hela säsongen.

 • 0
 • Share

1-0 United

United tar ledningen med 1-0 genom överraskningen i elvan Millen Baars. United vinner bollen högt upp genom James Garner som snabbt spelar till Burkart som i sin tur ser Baars som kommer i full fart, han släpper perfekt och Baars kontrollerar touchen och avslutar snyggt.

I momentet efter är Barlow nära att göra 2-0 men målvakten räddar bra. 35 minuter spelade.

 • 0
 • Share

Halvtimme spelad

Och inte mycket att rapportera om hittills. En ganska jämn match som inte, för ovanlighetens skull, är särskilt öppen. United behöver ge bollen till Chong!

 • 0
 • Share


2018/01/20 12:03

Laguppställningarna har kommit

Inga egentliga överraskningar i U18s elva mot Stoke idag. Millen Baars startar och det är det enda noterbara jag kommer på då han inte fått så många chanser från start. Matchen startar nu och jag kommer uppdatera live här!


Updated: 2018/01/20 12:11
 • 0
 • Share


2018/01/20 11:16
Mourinho bekräftar tränarroll för Carrick

Michael Carrick kommer att ingå i José Mourinhos tränarstab nästa säsong. Det bekräftade Mourinho på den andra delen av gårdagens presskonferens. Det innebär samtidigt att Carrick nu gör sin sista säsong som spelare.


Du sa förra säsongen att Michael Carrick har ett erbjudande om att jobba i din tränarstab…

”När han vill.”

Har han indikerat att han vill?

”Ja.”

Förväntar du dig att det sker efter säsongen?

”Ja.”

Tror du att han fortfarande kan påverka på planen den här säsongen?

”Oh ja. Jag tror det. Några månader utan att ens träna. Nu är han i sin andra vecka i träning med laget. En väldigt viktig spelare för oss. Så jag tror att att beslutet att det är efter säsongen och inte förra veckan eller nästa säsong tycker jag är ett bra beslut för oss som ett lag. Det är ett bra beslut för honom att sluta spela fotboll och inte göra det skadad eller med problem. Så vi är alla nöjda. I slutet på säsongen förväntar jag mig att han ska gå med [i tränarstaben]. Om han inte ändrar sig. Men klubben skulle vara väldigt glada om han gjorde det.”

Mourinho bekräftade också att det handlar om en roll som tränare för a-laget.

Managern pratade inte bara om Carrick. Han bekräftade också att varken Timothy Fosu-Mensah eller Andreas Pereira kommer att återkallas i januari.

”Pereira är nöjd. Han spelar. Min enda lilla oro är att han spelar på en position som inte finns i Manchester United.” Pereira spelar vanligen yttermittfältare i ett 4-4-2-system i Valencia.

”Erfarenheten han har. Han spelar i en bra liga, i en bra klubb, i en svår klubb – för det är en klubb med många fans och press runt. Jag tycker att det är en otrolig erfarenhet för honom. Vi är nöjda att ha honom där.

”Sam Johnstone i Aston Villa spelar hela tiden och är en viktig spelare för dem. De slåss för uppflyttning. […] Tim Fosu-Mensah får matcher i Crystal Palace.

”Så ingen kommer.”

 • 0
 • Share


2018/01/20 09:58
Lagnyheter

Vem spelar vänsterback? Ja, det är som jag ser det den enda riktigt intressanta frågan inför dagens match. I övrigt bör det vara självskrivet på nära nog alla platser. Spelschemat är sådant att det just nu är rotationsfritt i startelvan.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira

Försvarare: Valencia, Jones, Lindelöf, Rojo, Smalling, Young, Shaw

Mittfältare: McTominay, Herrera, Matic, Pogba, Fellaini, Lingard, Mata

Anfallare: Rashford, Martial, Lukaku

Det är som vanligt Manchester Evening News som har luskat ut truppen. Ingen överraskning nånstans. Men det ska väl noteras att reservmålvakt Sergio Romero är tillbaka i truppen efter ett par matchers och en Dubairesas oförklarad frånvaro.

David de Gea står i mål och Antonio Valencia tar högerbacken. I mittförsvaret är det Phil Jones och Chris Smalling som gäller.

På mittfältet finns det ingen anledning att förändra. Nemanja Matic bakom Jesse Lingard och Paul Pogba, således. Visst skulle en kunna argumentera för att José Mourinho vill säkra med Ander Herrera. Men, nej.

Offensivt är det också tämligen givet: Romelu Lukaku centralt med Juan Mata och Anthony Martial på kanterna.

Så är det då vänsterbacken. Skickas Ashley Young in i laget efter avtjänad avstängning eller får Luke Shaw fortsatt förtroende? ”För tillfället ser jag inte många vänsterbackar bättre än denna Luke Shaw,” sa Mourinho igår. Det borde betyda Shaw.

Hårt mot Young, månne. Men uppsidorna med Shaw är så mycket större.

 • 0
 • Share


2018/01/20 09:12
Sánchez har sagt farväl

Det har framför allt handlat om Alexis Sánchez den senaste tiden och idag är inget undantag. Sent igår kväll kom nästa utveckling i soppan. Sánchez ska då ha lämnat Arsenals spelarhotell och sagt farväl till sina gamla lagkamrater.
Detta pekar på att flytten till Manchester United äntligen ska vara i hamn, menar Mirrors John Cross.

Igår rapporterades även att Henrikh Mkhitaryan ska ha tackat för sig i United. Detta är emellertid inget som Cross känner till och istället rapporteras att Sánchez och Mkhitaryan kan byta klubb i två separata affärer. En bytesaffär har helt enkelt varit för svår att genomföra.

 • 0
 • Share


2018/01/20 08:58
I väntan på nästa nyförvärv

När vi om tio år minns tillbaka till säsongen 2017/18 kommer vi knappast att minnas bortamatchen mot Burnley i januari. Det här är själva definitionen av serielunk och slutresultatet kommer sannolikt göra varken till eller från när den här säsongen summeras. Manchester United slutar – om inget oförutsett sker tvåa-trea-fyra i ligan. Lyckas vi inte gå långt i Europa riskerar det här att bli en av de gråaste säsongerna på länge.

I de meningarna växer min vilja att United ska värva Alexis Sánchez. För det ger oss något att drömma om. Redan den här säsongen kan jag se Paul Pogba sparka långt på Sánchez, i matcher där vi annars är fokuserade på att hålla nollan. Och det är bättre än att sparka långt på Henrikh Mkhitaryan.

Sen är jag, till skillnad från många andra inte odelat positiv. Sánchez är lite för gammal och det kan inte uteslutas att han redan har passerat zenit. Ser vi till den här säsongen så verkar det nästan så. Men det kan också handla om att han längtar bort från Same Old Arsenal. Lika mycket som Sánchez kan ge United en nytändning kan United ge Sánchez en nytändning. Förhoppningsvis.

Ja, förutsatt att Anthony Martial inte plötsligt tappar sin plats i startelvan. För Martial är i mitt tycke Uniteds klart bästa offensiva spelare. (Detta under förutsättning att Pogba inte räknas som en offensiv spelare.) Jag är ju rätt säker på att José Mourinho inte delar min uppfattning där.

Burnley borta ska ju vara en tuff uppgift i denna era. Men de har tappat på slutet. Nu har de sju matcher i rad utan seger. De har (i praktiken) säkrat kontraktet. De är ute i cuperna. Det skulle faktiskt förvåna mig om det Burnley vi möter idag är ett lag som slåss med näbbar och klor om varje 50/50-boll. De vet att det inte spelar någon roll.

Så jag räknar med en bekväm Unitedseger. Så pass bekväm att vi i andra halvlek kan sitta och filosofera kring hur spelet hade sett ut med Alexis Sánchez i laget.

 • 0
 • Share