Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Burnley – Manchester United 0-1

Embed from Getty Images

Manchester United besegrade Burnley på bortaplan under eftermiddagen med 0-1. Det hela satt dock långt inne i en match där United hade oerhört svårt att få igång maskineriet. Laget var osynkat och det skulle i slutändan handla om individuell briljans. En briljans som United hade ett större utbud än Burnley av.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Stod för några halvskakiga ingripanden under matchens gång. Spred dessutom lite bollar med fötterna. Med det sagt var han inte på något sätt dålig.

Antonio Valencia: 6

Det var inte riktigt samma Valencia som vi är vana vid att se. Blev inte alls involverad i offensiven som han bör. Det berodde till stor del på att Uniteds offensiva räder allt som oftast utgick från vänsterkanten.

Chris Smalling: 5

Inledde matchen oerhört dåligt där han spred bollar till höger och vänster. Dessutom var hans positionsspel under all kritik stundtals. Arbetade dock upp sig en aning och vann en del viktiga luftdueller mot Ashley Barnes och Sam Vokes.

Phil Jones: 6

Spelar på ett heroiskt uppoffrande sätt där han i sedvanlig ordning kastar sig hejdlöst in i dueller. Problemet är bara att han tvingas ta till denna spelstil av en anledning. Anledningen är svagt positionsspel från både han själv och Smalling. Han gör det dock bra i andralägena och räddar Smalling vid ett par tillfällen.

Ashley Young: 6

Upp och ner. Blandar fina djupledsbollar, inlägg och kreativa initiativ med simpla misstag. Han har sina matcher där han är oerhört nyttig men överlag är han ingen spelare att bygga vidare på. In med Shaw på heltid!

Nemanja Matic: 5

Temposvag och väldigt passiv i sin roll som ankare. Bör höja sig rejält framöver om United ska vara med och konkurrera med de bästa lagen.

Paul Pogba: 4,5

Visst är han en initiativtagare av rang men idag var han usel. Gnällde på allt och alla konstant – framförallt på Mike Dean. Dessutom hade han ett svagt beslutsfattande och ett dagdrömmande försvarsspel. Det höll på att kosta rejält idag.

Juan Mata: 4,5

Utbytt ’72. Ytterligare en spelare som var oerhört temposvag. Sinkade varenda anfall han var involverad i. Dessutom slog han bort alldeles för mycket bollar för att vara honom.

Jesse Lingard: 5

Utbytt ’80. Motståndarna börjar lägga allt mer energi på att stänga ner den gode Lingard. De ytor han tidigare fått existerar inte längre. Det tar helt enkelt stopp. Behöver plocka fram de där extraverktygen och bevisa att han på allvar är en spelare av rang.

Anthony Martial: 6,5

Utbytt ’90. Skulle det hända något offensivt för Uniteds del så skulle det vara genom Martial. Hal som en ål men med ett beslutsfattande som, idag, nästintill matchade Pogba. Lite mer tydlighet i Martials spel idag och Burnley hade varit en walk in the park. Målet håller hög klass, liksom många av hans offensiva dribblingsaktioner.

Romelu Lukaku: 6

Svag och osynlig i första halvlek. Pigg och initiativrik i andra. Visade prov på sin genombrottsförmåga ett par gånger. Den där förmågan han levererade så mycket av under tiden i Everton. Mer sånt!

Marouane Fellaini: 6

Inbytt ’72. Stabiliserade mittfältet när han kom in på planen. Var rent av nyttig för både Matic och Pogba. Detta även om det märks att han är ringrostig.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt ’80. Fick inte så mycket speltid som kanske önskats. Hans pigga ben hade gjort nytta tidigare. Nu fick han löpa mycket och långa sträckor upp och ner. Dessutom verkade han ha en ovän på planen – bollen.

Ander Herrera: N/A

Inbytt ’90. Spelade för kort tid för att betygsättas.