Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Stoke – Manchester United 2-4

Uniteds U18-lag tog en fin skalp när man besegrade Stoke på bortaplan med 4-2. Målen gjordes av Baars, Burkart, Ramazani och Greenwood.

United visade klart och tydligt att man klarar sig fint utan Angel Gomes som verkar ha blivit permanent uppflyttad till Reservlaget. Millen Baars var en spelare som inte imponerat nämnvärt men fick chansen från start, en chans som han definitivt tog och gjorde också Uniteds ledningsmål efter 33 minuter fint framspelad av Burkart. Innan dess hade det varit en slätstruken match utan någon särskilt het målchans åt något håll.

2-0 kom i halvlekens sista minut, efter en bra period av United spelade Barlow snyggt fram Burkart som vände snabbt och drog till med ett hårt skott med vänstern som satt i nätmaskorna.

Stoke reducerade endast fem minuter in i den andra halvleken, efter en hörnvariant som United inte var beredda på. Något märkligt då Stoke använde sig av den i den första halvleken.

Målchanserna uteblev inte men det dröjde ända till den 85:e minuten innan nästa mål kom och det var United som gjorde det. Laird spelade fram till Ramazani som dök upp vid bortre ytan och med ett läckert avslut satte han distinkt in 3-1 och matchen var över.

Mason Greenwood, som spelade med U16 tidigare under dagen och gjorde mål där kom direkt till U18-matchen, blev inbytt och fick göra mål även där. En riktig bjudning från målvakten men ynglingen avslutade säkert till 4-1.

Stoke reducerade sedan i slutskedet på straff, en billig straff där Dunne knuffade till anfallaren lite i samband med ett inlägg och domaren, som knappt dömde frispark för våldsamma satsningar, dömde straff. Straffen satte de säkert och kunde snygga till siffrorna lite.

För Uniteds del var det en stark insats, då Stoke är ett svårslaget lag hemma. Man gör dessutom fyra mål trots att spelet inte klickade fullt ut. Millen Baars gör sin bästa insats i Unitedtröjan och visade varför han hade gott anseende när han kom från Ajax. Överlag var det dock väldigt stabila insatser från alla Uniteds spelare, som spelade ett kollektivt bättre försvarsspel idag än tidigare trots två insläppta mål. Segern innebär också att United går upp i serieledning, en poäng före Liverpool som dock har en match mindre spelad. United låg tidigare efter både city och Everton men ligger nu före dessa två trots lika många matcher spelade.

Stoke – Manchester United 2-4 (0-2)

Uniteds mål: Baars (33), Burkart (45), Ramazani (85), Greenwood (88)
United: Fojticek; Laird, Dunne, O’Connor, Tanner; Garner; Chong, Levitt (Puigmal 84), Barlow, Baars (Ramazani 77); Burkart (Greenwood 70)