Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

José Mourinho förlänger med Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United har idag meddelat att klubben förlänger kontraktet med managern José Mourinho. Managerns nya avtal gäller över säsongen 2019/20, med en option på ytterligare en säsong.

Mourinhos gamla avtal gällde över nästa säsong, med ett optionsår. Så det är inte tal om någon dramatisk förändring.

Mourinho anställdes inför säsongen 2016/17 och har under sin tid i klubben lett United till segrar i Europa League, ligacupen och Community Shield. I ligan gör nu laget sin bästa säsong sedan Sir Alex Fergusons dagar.

José Mourinho:

Jag är verkligen ärad och stolt att vara Manchester Uniteds manager. Jag skulle vilja säga ett stort tack till ägarna och till Mr Woodward för att de ser mitt hårda arbete och hängivenhet. Jag är jätteglad att de känner och litar på att jag är den rätta managern för den här klubben inom överskådlig framtid.

Vi har satt en väldigt hög standard – genom att vinna tre titlar på en säsong – men den standarden är vad jag förväntar mig att mina lag ska sikta mot. Vi skapar förutsättningarna för en briljant och framgångsrik framtid för Manchester United.

Mina tack, givetvis, till min ledarstab och mina spelare; utan deras empati och vänskap skulle detta inte vara möjligt. Jag älskar mina spelare och det är en glädje att veta att vi kommer att vara tillsammans för åtminstone de tre kommande åren.

Och jag kan inte sluta utan att tacka fansen för deras stöd och för att de har fått mig att känna mig hemma så snabbt. Jag repeterar: att vara en Manchester United-manager är en ära varje dag och jag är väldigt glad.

Ed Woodward:

José har redan uppnått mycket som Manchester United-manager och jag är jätteglad att han har gått med på att förlänga sitt åtagande till åtminstone 2002. Hans arbetsmoral och professionalism är exceptionella och han har tagit sig an klubbens vilja att föra fram unga spelare av hög klass till a-laget. Han har fört med sig energi och en känsla av vägriktning till allting som han gör och jag är säker på att det kommer att fortsätta ge resultat för fansen och klubben.