Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Alexis Sánchez är med i truppen

José Mourinho höll idag presskonferens inför morgondagens bortamatch mot Yeovil Town i FA-cupen. Värvningen av Alexis Sánchez dominerade givetvis snacket.

Dagens stora nyhet är annars att Axel Tuanzebe lämnar United för ett halvår på lån i Aston Villa. Det kom dock inte upp på dagens presskonferens.

Tuanzebe lånas ut till Aston Villa

Tuanzebe har dock snackat med Aston Villas media. Han säger att han vill ta med sig en uppflyttning till Premier League tillbaka till Manchester.

Mourinhos presskonferens

Matchen mot Yeovil var inget som intresserade journalisterna på dagens presskonferens. Istället blev det framför allt snack om Alexis Sánchez. Den första frågan handlade dock om matchen.

”Vi vill vinna. Vi vet vad cuperna är. Manchester United spelade för ett par år sedan i Yeovil. [Spelarna] vet hur svårt det var. Vi måste åka dit med ett starkt lag.

”Vi kommer att vila ett par spelare. Vi har också ett par spelare med problem, som vi vill lösa inför matcherna som kommer i Premier League och även Champions League. Bortsett från det går vi med ett väldigt starkt lag.”

Vilka spelare det handlar om har vi ännu inte fått någon information om. Men Daley Blind har missade matchen mot Burnley med en lättare skada, så han kan tänkas vara en spelarna som Mourinho syftar på.

Vad kan Alexis Sánchez tillföra?

”Ni vet, för han har varit i England länge. Alla vet vilken spelare han är, vad han gjorde i Arsenal. För att inte prata om vad han gjorde i Spanien och Italien. Vi har fått en av de bästa offensiva spelarna i världen. Det är bra för oss, för vi vill ha de bästa spelarna.”

Det snackas om Cristiano Ronaldo igen…

”För tillfället, som Real Madrid har det nu så är jag den sista för att hälla bensin på elden. Real Madrid brinner, resultaten är inte bra. Jag jobbade där i tre år, jag bryr mig om klubben. För att hälla vatten på elden så är Cristiano en spelare som alla vill ha men bara en klubb och en manager kan ha. Det är Zidane och Real Madrid.”

Vad sa du till Sánchez före värvningen?

”Ingenting.”

Var kommer Sánchez spela?

”Överallt i de offensiva positionerna. Jag har känt honom i många år – i Italien, i Spanien, i England. Våra karriärer är nästan gjorda i samma länder samtidigt. Jag känner honom väldigt bra. Jag har sett honom spela till höger, till vänster, som anfallare och bakom anfallaren. Det är Alexis positioner.

”Jag har sett honom spela i olika system, jag har sett honom framgångsrik i alla länder, under alla managers, i alla system. Han blir mer en än spelare för att han är så multifunktionell. Han kan spela på fyra olika positioner offensivt.”

Och vad kan du säga om att Henrikh Mkhitaryan går till Arsenal?

”Jag tycker att det var en fantastisk affär. Det är bara en fantastisk affär om den är bra för alla. United gjorde en fantastisk affär, Arsenal gjorde en fantastisk affär. Vi förlorade en fantastisk spelare och fick en fantastisk spelare. Två fantastiska klubbar. Jag tror att Micki kommer att vara ännu bättre än han var hos oss. Han har anpassat sig till England nu. Det passar honom hur Arsenal tänker.

”Jag är också glad för Mkhitaryan. Kunde han ha gjort det bättre hos oss? Kunde jag ha gjort mer? Kanske. Han gjorde viktiga saker för oss.”

Mourinho säger också att han tycker att affärer av den här typen borde ske oftare.

Är Alexis Sánchez med i truppen imorgon?

”Ja.”

Men någon spelare kommer att förlora sin plats nu…

”Det här är livet i stora klubbar. I stora klubbar har du stora spelare, konkurrens, ansvar. Du måste alltid prestera, du måste gå till alla turneringar på ett seriöst sett, det kan du inte göra med elva spelare.

”Spelarna i stora klubbar vet att trupperna görs av 20 spelare eller fler. Det vi inte kan göra är att spela med tolv spelare. Det finns plats för alla och behov av alla. Det är totalt fundamentalt.

”Vi vill alltid förbättra oss. Vi vill uppnå stora saker och kommer inte att sluta förrän vi gör det. Spelarnas utveckling är viktig. Det är med stolthet jag ser på utvecklingen hos Lingard, Martial, McTominay. Men du behöver också Matic, Alexis, folk med mer erfarenhet och kunnande. Som har varit tidigare i positioner där vi vill vara, slåss om titlar.

”Det är en viktig addition för oss. Nu har vi fem fantastiska offensiva spelare: Mata, Rashford, Lukaku, Martial, Alexis. Det är fantastiskt för mig och laget. Om spelarna en dag är på bänken och inte är gillar det är jag glad.”

Intressant att Mourinho inte nämner Jesse Lingard bland de fem offensiva spelarna. Månne är det en indikation på att vi i allt större utsträckning kommer att få se Lingard som en av tre mittfältare.

Ingen vänsterbacksvärvning

Luke Shaw har imponerat på vänsterbacken den senaste tiden. Så mycket så att José Mourinho har skrotat planerna på att värva en ny vänsterback. Åtminstone om vi ska tro på Independents Miguel Delaney.

Chelseamatchen fastställd till 25 februari

Arsenal tog sig igår till final i ligacupen, via en seger mot Chelsea. Därmed kan Manchester Uniteds hemmamatch mot Chelsea spelas som planerat, söndagen den 25 februari (avspark 15.05).

Leeds ändrar sig om klubbmärke

Igår berättade vi att Leeds United lanserade ett nytt klubbmärke. Vi berättade också att det omedelbart ledde till stora protester. Protesterna nådde klubbledningen i Leeds, som nu lovar att rådgöra med supportrar.

En kan väl anta att Yorkshireklubben kommer att ta fram ett nytt klubbmärke.