Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Alexis vs Yeovil.

Äntligen fredag! Hur mycket har vi längtat efter den här dagen? Känns som att sista veckorna främst gått åt till att sukta efter Alexis, men nu kan vi blicka framåt. For real.
Så. FA-cup. Yeovil borta. Minns att när vi senast mötte dem (2014/2015-ish) under Lollo van Gaal (Lollo! Erkänn att ni saknat det!) skrev jag att det enda jag visste om Yeovil Town är att de spelar i grönvitt, att deras hemmaarena heter Huish Park och att jag uttalar Yeovil som ”Jävel” i mitt huvud. Kan nu glatt meddela att jag breddat min Yeovil-kunskap och vill därför även bjuda på lite ny kuriosa så som att de kallas ”The Glovers” och ligger och harvar i botten av League Two. Och ja, vi slog dem med 2-0 i senaste mötet. Det minns ni säkert. Med detta sagt, allt annat än seger idag är oacceptabelt. Förstås. Vore ju såklart kul att ge dem en riktig omgång när vi ändå är där, men oavsett är vinst givet.
Okej, ingen blir såklart förvånad att denna dag, kväll och match kommer handla om Alexis. Så frågan alla ställt sig och varandra är ju självklart när vi får se honom, och var. När får vi se Alexis i den röda tröjan för första gången, utan ett piano i bakgrunden? Svaret är såklart ikväll. Har vänt frågan ut-och-in ett par gånger under veckan och för mig är det självklart att han spelar mot Yeovil, kanske till och med från start.
Förmodligen har det varit ett par turbulenta veckor för honom rent mentalt, och det är väl det enda som skulle tala emot i så fall. Dock är han i riktigt bra form, samtidigt som han är van vid ligan och kanske inte behöver den där övergångsperioden som vissa större värvningar från andra ligor ibland kräver, så förhoppningen är väl att han ska kunna börja leverera ganska omgående. Dessutom känns Yeovil som ett lämpligt motstånd att få göra sin debut mot. Även om FA-cupen är viktig, kanske till och med extra viktig nu när ligan kan (jag upprepar: KAN) vara körd, så är det en match mot ett betydligt sämre motstånd vilket tar ner pressen på just Alexis ganska rejält. Och blickar vi sedan framåt så är nästa match Tottenham borta, och jag tänker att Mourinho nog vill ha Alexis ”igång” innan dess eftersom det är betydligt högre press att komma till White Heart Lane som före detta Arsenalspelare, nu Unitedspelare, i en ligamatch än att göra 30-60 minuter mot Yeovil.
I övrigt verkar det inte finnas några nyheter rörande kvällens trupp att rapportera. Är säker på att Mourinho tar cupen på allvar och ställer ett starkt lag på banan, även om viss rotation är trolig. Utan någon djupare analys (okej, lite analys) tror jag han sätter Alexis till höger. Från start. Jag hoppas också att vi får se 90 minuter med Shaw idag. Young gjorde det bra senast, men om planen med Shaw är att skynda lite långsamt innan han är tillbaka 100% så borde kvällens match vara ideal för det. Gissar att vi äntligen får se Rashford från start igen, och faktiskt möjligen Romero i mål. Vad tror ni?
Nu blev det mycket Alexis Sànchez. Ni får leva med det ett tag framöver. Jag hoppas ni sitter med samma pepp och positiva känsla som vi gör. Det blir 3-0 och en kväll att minnas, var så säkra.