Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Yeovil Town – Manchester United 0-4

Embed from Getty Images

Det var inte särskilt vackert, men vad gör det? Manchester United fortsätter att vinna fotbollsmatcher, dagens seger innebär att chansen att vinna FA-cupen 2017/18 fortfarande lever. Slutresultatet skrevs till hela 4-0, efter mål av Marcus Rashford, Ander Herrera samt inhopparna Jesse Lingard och Romelu Lukaku som båda två gjorde mål i slutminuterna vilket kryddade siffrorna i överkant.

För, de stora siffrorna till trots, var det Yeovil som inledde piggast. Laget satte hög press och redan efter 15 sekunder visade anfallaren Zoko vad som gällde då han blev varnad för att ha stämplat Marcos Rojo fult. Den svårspelade planen och ett kraftigt roterat Unitedlag tillsammans med den höga pressen gav bra effekt för hemmalaget som vann en hel del bollar högt och under den första kvarten lyckades skapa ett flertal lägen där Romero fick visa att han är en bra skottstoppare.

Efter en kvart eller så avtog Yeovils press något, men Uniteds spel kan inte sägas ha förbättrats nämnvärt egentligen, även om framförallt Michael Carrick fick möjlighet att styra lite från mittfältet. Scott McTominay hade ett jätteläge att ge laget ledningen efter 24 minuter, men Krysiak i Yeovilmålet var snabbt nere med högerhanden och räddade ut till hörna. Alexis Sanchez sköt också en frispark på mål, som dock räddades enkelt av Krysiak.

Det viktiga skitmålet

Men så, trots att det var inte mycket att plocka med sig från den första halvleken så har vi en rolig sak därifrån. Målet, matchens första, som föll efter 41 minuter, och det var Marcus Rashford som påpassligt gjorde det efter dåligt försvarsagerande i Yeovil

Att det var just Rashford var extra roligt, den unge engelsmannen hade inför matchen gått mållös från sina tio tidigare matcher och det har i flera av dem varit uppenbart att han inte var i form.

Embed from Getty Images

Målet var dock inte hans vackraste i karriären. Det var trångt strax utanför straffområdet där Rashford fått bollen från Sanchez. Engelsmannen försökte bryta sig fram, tappade egentligen bollen och Yeovilförsvararen Tom James hade den under kontroll när den saktade rullade mot Krysiak, som han dock tvekade att passa till.

Precis när James skulle slå undan bollen till hörna kom dock Marcus Rashford upp vid sidan av honom och slog in bollen förbi en chanslös målvakt. Tiden James normalt sett har i League Two har han så klart inte mot Manchester United, något som straffade honom idag men som förhoppningsvis ger Marcus Rashfords självförtroende en boost.

Sanchezkollen

Ja, vi måste ha en sådan i hans debut. Och resultatet var väl helt ärligt sådär. United spelade 4-3-3, där Sanchez idag fick utgå från vänsterkanten. Men precis som vi väntade oss var han rörlig över i stort hela anfallslinjen

I slutet av första halvlek syntes dock kraftig frustration i chilenarens ansikte och kroppsspråk, en frustration man verkligen kan förstå då Sanchez hade väldiga problem med spelet under de första 45 minuterna. Passningarna satt inte alls, han slog bort närmare tio stycken bollar genom att försöka spela svårt. En del av dem var faktiskt inte ens speciellt svåra, ändå gick de till långt ifrån fel adress.

Det var som att han hade en liten blytyngd i foten som gjorde att bollen stack längre än han menade, i själva verket var det förmodligen matchovana, nya lagkamrater och ett mediokert underlag som spelade in. Men de första 45 minuterna i Manchester United är inget Alexis Sanchez kommer skriva hem om, trots att han faktiskt var näst sista Unitedspelare på bollen vid Rashfords 1-0.

Embed from Getty Images

Andra halvlek inleddes egentligen inte speciellt mycket bättre. Men så, en kvart in i halvleken kontrar United efter en Yeovilhörna. Bollen når Sanchez som driver fram mot straffområdet, tittar höger och passar vänster där Herrera kommer och skjuter in matchens andra mål. Så, om FA är snälla så fick Alexis Sanchez, trots mediokert spel, ändå med sig två assist under sin första timme i Unitedtröjan. Får ju ändå anses okej, även om motståndet inte var av högsta klass.

Tio minuter efter det andra målet, efter 72 spelade minuter, byttes Sanchez sedan ut mot Jesse Lingard. Räkna med att vi får se båda dessa herrar i startelvan mot Tottenham.