Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Zlatan kan få lämna, om han vill

Embed from Getty Images

Måndag, med två dagar kvar till Tottenham. Manchester United laddar upp för fullt inför matchen och José Mourinho hade presskonferens. En presskonferens som kom att handla mycket om Zlatan Ibrahimovic, Marouane Fellaini samt Mourinhos eget nya kontrakt.

Första frågan på presskonferensen handlade dock faktiskt om själva matchen, eller i alla fall var den en del av frågan.

Era nästa motståndare, Tottenham, ligger femma. Hur ser du på kampen om fjärdeplatsen den här säsongen? ”Tufft, förra säsongen var tuff. Denna säsongen är tuff. Förra säsongen gav vi upp den fighten när vi kände att det skulle bli för svårt att göra det. Plus skadorna, plus Europa League. Men den här säsongen är alla där, och du vet. När vi pratar om Tottenham, de är femma, men de är ett av de bästa lagen i ligan. Så, femma, fyra, tre – det spelar ingen roll. För matchen är det viktigt att det har fantastisk kvalitet.”

Sist vi sågs har du skrivit på nytt kontrakt, är förutsättningarna rätt för att bygga något riktigt bra här? ”Klubben vill samma som jag, det är så enkelt. Klubben har ägare och styrelse med samma visioner som jag, och de har samma önskan att förbättra på alla nivåer. Att göra det möjligt att nå de sportsliga ambitionerna förr eller senare. Vi vet att stabilitet är väldigt viktigt och vi bestämde oss för att skriva ett nytt kontakt med det här i tankarna. Vi tror på varandra och har samma mål, och vi går för det.”

I början av månaden lät det som att du hade gett upp på Fellaini, är det någon uppdatering där? ”Nej det är väldigt viktig spelare för mig. Och han är oerhört professionell som ger allt han kan för att hjälpa laget. Och det finns en önskan från honom, styrelsen och spelaren att stanna tillsammans. Det är vårt mål, kommer vi nå det, kommer vi komma överens – jag vet inte. Men vad jag vet är att jag, styrelsen och spelaren skulle vilja ha ett lyckligt slut.”

Du låter mer optimistisk nu än tidigare i månaden gällande Fellaini. ”Nej, nej, nej. Jag är nöjd med vad han tillför, han är oerhört professionell för oss. Och jag vet att han vill stanna, och det är väldigt viktigt. Han vet att jag och klubben vill ha honom, jag tror det är viktigt för honom. Men sen är det också ett papper att skriva på, och du skriver bara på ett papper om du är nöjd vad som står på pappret. Så låt oss se om det är möjligt.”

José, tror du Zlatan Ibrahimovic kommer vara här resten av säsongen. Det pratas om intresse från USA… ”Han har inte sagt något till mig om det. Första gången jag hörde något om det var från mer i media, och hörde något på TV. Han har aldrig sagt något till mig, så jag vet.”

Så, vad du sa i torsdags att ingen lämnar och ingen kommer innan fönstret stänger, det gäller fortfarande? ”Zlatan är på sitt sista kontraktsår. Om, jag säger om, om, om eftersom det var ni som sa det och han inte har sagt något till mig om det. Men om, om, om det är sant och Zlatan vill ha en framtid i en annan klubb i ett annat land så är vi här för att hjälpa och skapa förutsättningar för det att hända, inte göra hans liv svårt. Men jag upprepar, det enda Zlatan har sagt mig, eller det sista Zlatan sa mig, var att han vill återhämta sig helt och känna sig redo att hjälpa laget. Det är det sista jag hörde från honom.”

Är han frisk nu? ”Han jobbar hårt för att bli frisk. Jag säger inte skadad för han är inte skadad, jag tror att han är i ett läge där han verkligen vill känna sig redo för kraven som ställs i Premier League.”

Gällande Zlatan

José Mourinho är alltså öppen med att om Zlatan kommer till honom och ber att få lämna för ett annat land, så kommer han och klubben inte ställa sig i vägen. Med tanke på skadesituationen, Zlatans ålder och att truppen kvalitetsmässigt förstärktes i och med Alexis Sanchez är det inget oväntat uttalande.

Embed from Getty Images

Det som det pratas om, som visserligen inte är något konkret än, är att det skall vara LA Galaxy som är sugna på att få över honom till den här säsongen av MLS som startar lite senare här i vår. Om Zlatan skulle vilja spela i USA känns Los Angeles eller New York som de mest naturliga ställena, med tanke på hans personlighet och önskan om att bli en ikon även där. Som det ser ut nu är det väl dock troligare att han stannar säsongen ut för att försöka få någon mer titel med United, men vi får helt enkelt se.

Herrera: ”Vi kämpar för för varje trofé”

I en artikel med Independent har Ander Herrera sagt att United kommer fortsätta gå för varje trofé den här säsongen. Bland annat sa han detta:

”Vi vann FA-cupen för två säsonger sedan och förra säsongen vann vi tre troféer, så den här klubben handlar om titlar och vi kommer inte ge bort något, we kommer kämpa för allt.

”Jag tycker vi kan vara optimistiska inför resten av säsongen. Men vi måste veta att i Premier League kan alla lag slå dig om du sover för blott en sekund, så vi måste vara redo för nästa match, mot Tottenham på onsdag.”

Lottning senare ikväll

I övrigt har det varit en förhållandevis lugn dag i United-land. Ikväll, en stund efter åtta lottas dock nästa omgång av FA-cupen, något som vi rapporterar om här. Så häng med på det.