Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester United – Tottenham 1-3

Uniteds reserver åkte på sin tredje raka förlust och sin sjätte raka match utan vinst när Tottenham vann med 3-1 på Old Trafford. Tahith Chong gjorde sin debut i Reservlaget, gjorde det enda målet och var lagets bästa spelare.

Det var ett nytt Reservlag vi fick se på Old Trafford, med tydligt fokus på Youth League-matchen nästa vecka för att spela ihop sig. Chong debuterade, O’Connor och Barlow gjorde sin första start.

United inledde matchen med mest boll men hade förtvivlat svårt att få till någon riktig målchans. Oftast misslyckades United med den sista bollen. I ett av få riktiga anfall från Tottenhams sida rev Warren ned en motståndare efter svagt försvarsspel och domaren pekade på straffpunkten. En relativt lös straff mot Pereiras högra stolpe och portugisen gick åt rätt håll och kunde rädda, samtidigt var han kvick nog att greppa tag i returen också.

United hade sedan sin första och enda målchans i halvleken, efter 40 minuters spel, när Warren slog ett inlägg där Boonen med en märklig nick ställde målvakten men den gick i stolpen.

Den andra halvleken är bara några minuter gammal när Chong bryter högt upp, spelar bollen till Bohui men passningen blir lite för brant och avslutet svagt från bra läge. Medan reprisen vevas vinner Chong bollen högt upp igen, den här gången tar han bollen själv och efter en utmärkt touch kan han sedan retfullt enkelt rulla in ledningsmålet.

Tottenham kvitterar efter 58 minuter efter flipper i Uniteds straffområde, Pereira kommer ut och lyckas nästan rädda skottet som till slut rullar in i mål. Ett inte allt för gott försvarsarbete från Uniteds sida som borde kunnat ha fått bort bollen. Det slutar dock inte där, några minuter senare ska Pereira dribbla och det slutar med att anfallaren får en tå på bollen som rullar in i mål. Väldigt onödigt av Pereira.

Ytterligare några minuter senare bryter Williams, men istället för att spela bort bollen tar han en till touch som blir för lång, Tottenham bryter och frispelar anfallaren. Avslutet sitter i nättaket och är otagbart.

United försöker sedan med några byten men effekten blir inte som man önskar. Chong är framme och oroar, han spelar fint fram Bohui men hans avslut är svagt. Bohui får också Uniteds sista chans men skottet smiter tätt utanför.

United skapar inte tillräckligt många målchanser i matchen och bakåt ger man i princip bort tre mål. Egentligen höll man på ge bort ett till men då räddade Pereira straffen. Det är för många individuella missar bakåt, vilket förstås inte är någon slump. Det finns inget självförtroende i laget som nu också ligger sist i tabellen då Tottenham passerade i och med vinsten. Det var lagets tredje raka förlust och sjätte utan vinst.

I United är det egentligen bara Chong som kommer upp i någon bra standard. Han stod för målet, låg bakom de flesta farligheter och förutom att han ständigt oroade Tottenhamförsvaret jobbade han också hårt bakåt. O’Connor, som spelade mittback, stod för en godkänd insats också. Han är otroligt spelskicklig och tar sig ur situationer som ser omöjliga ut men i ett lag som släpper in tre mål på hemmaplan blir det förstås inget överbetyg ändå.

Manchester United – Tottenham (0-0)

Uniteds mål: Chong (49)
United: J.Pereira; Warren, Williams, O’Connor, Riley; Hamilton, Barlow (Burkart 73); Chong, Gomes (79 Buffonge), Boonen (70 Kehinde); Bohui