Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United förbereder sig för Tottenham; Beckham i Miami; Ronaldofrispark; Grattis Berba

Dagen före match toppmatch mot Tottenham. Manchester Uniteds A-trupp förbereder sig för fullt för att åka till London, där vi (om vi skall vara taskiga mot Yeovil) med all säkerhet kommer få se Alexis Sanchez göra sin riktiga debut för Manchester United. 

Av naturliga skäl är det, på grund av matchen imorgon, därför förhållandevis ganska tyst runt A-laget. Vi kan istället börja med att rapportera att två ungdomsspelare idag signerat sina första proffskontrakt med Manchester United. Det rör sig om Max Dunne och George Tanner. Mer om det hittar ni här.

Beckham äntligen på gång i Miami

Att den gamle Unitedspelaren David Beckham tänkt starta ett MLS-lag i Miami har väl varit känt i både tre och fyra år nu. Och igår kom då dagen då det annonserades att han får tillstånd att starta ett lag. När laget kliver in i ligan är inte bestämt, men att få till en trupp, ledarstab etc till den här säsongen, som startar i mars, får anses som omöjligt. 2019 får väl anses som troligare.

Embed from Getty Images

Beckham säger sig vilja ha ett slagkraftigt lag, så klart, men också att en av ambitionerna är att ta med sig ”Class of 92”-känsla, och bygga upp en ungdomsorganisation som skall fostra fotbollsspelare. Hatten av för det, och mer kan ni läsa här.

Deadline day imorgon

För den som missat det så stänger vinterfönstret för transfers imorgon. Att det skall ske några affärer för United, överhuvudtaget, får ses som på gränsen till helt uteslutet då José Mourinho har sagt att ingen kommer komma eller lämna. Den det finns snack om, Zlatan Ibrahimovic, påstås vara i Makedonien för att jaga vildsvin. Det är ju också ett sätt att spendera sin tid på.

Viktigt att påpeka är dock att om Zlatan skulle lämna för MLS så måste det inte vara klart imorgon, då deras transferfönster har öppet längre.

Däremot tyckte Pep Guardiola inte att han slösat bort tillräckligt av sitt ägarlands pengar, utan la ut i runda slänger 57 miljoner pund på ytterligare en försvarare. Detta då det nu är klart att Aymeric Laporte ansluter till det mindre populära laget från Manchester. Att den klubben ens har ett ungdomslag de lägger pengar på är ett mysterium.

Tio år sedan idag

Idag är det tio år sedan Cristiano Ronaldo dunkade in en av de värsta frisparkarna någonsin. Ja, faktiskt, så fruktansvärt bra var den.

Dessutom avslutar vi med att önska stort grattis till Dimitar Berbatov. Den elegante bulgaren fyller 37 år ung idag.