Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Tottenham – Manchester United (50 x Wembley)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Tottenham i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta. Vi kommer också kommentera eventuella övergångar som blir färdiga under dagen, då det engelska transferfönstret stänger vid midnatt.

Matchdagsbloggen görs idag av Gustav Brinck-Larsen tillsammans med debuterande Adam Fröberg, och troligtvis assisterar även Mikael Österdahl.


Senast uppdaterad: 2018/01/31 23:45Tottenham Hotspur – Manchester United 2-0 (2-0)

Premier League, omgång 25 • 2018-01-31, 21.00 • Wembley Stadium, London • publik: 81 978 • domare: Andre Marriner


 1-0 (1) Christian Eriksen
     (13) Mousa Dembélé
 2-0 (28) Phil Jones [självmål]
     (38) Phil Jones
     (73) Ashley Young
     (85) Dele Alli


Manchester United

De Gea; Valencia, Smalling, Jones, Young; Matic, Pogba (Mata 63); Sánchez, Lingard (Fellaini 63, Herrera 70), Martial; Lukaku

Avbyare: Romero, Rashford, Rojo, Shaw

Tottenham Hotspur

Lloris; Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies; Dier, Dembélé (Wanyama 90+1); Son (Lamela 80), Alli (Sissoko 88), Eriksen; Kane

Avbyare: Vorm, Llorente, Rose, Walker-PetersUpdated: 2018/01/31 22:58
 • 0
 • Share


2018/01/31 23:45
Avslutande ord

Efter en match med stor besvikelse är det helt enkelt bara att ladda om och ta nya tag inför helgen. Då är det Huddersfield som kommer på besök och förhoppningsvis kan laget studsa tillbaka igen.

Med detta stänger vi dagens matchblogg och tackar för ert intresse. På återseende!

 • 0
 • Share


2018/01/31 23:38
Snackisar efter matchen

Missa inte våra snackisar efter matchen, ni hittar dem i länken nedan.

Snackisar efter Tottenham – Manchester United 2-0

 • 0
 • Share


2018/01/31 23:36
Ashley Youngs reaktion efter matchen

Ashley Young sade efter matchen:

”Vi är uppenbarligen besvikna över att släppa in målet så tidigt. Det var tufft. Jag kände att om vi fick nästa mål kunde det ha varit annorlunda men det var inte meningen idag. Vi är besvikna.”

/Adam


 • 0
 • Share


2018/01/31 23:34
Mourinho efter matchen

Detta är vad José Mourinho hade att säga i intervjun direkt efter matchen:

”Det är en prestation som börjar med ett löjligt mål. Det målet efter några sekunder har ett stort inflytande i spelet eftersom Tottenham kan spela hur de gillar att spela. Till slut spelade vi emot ett mycket bra lag. Båda målen var löjliga.”

”Vi gjorde ett dåligt misstag på deras första mål. Laget vet hur Tottenham brukar göra på avsparkar, men de hanterade det inte.”

”Efter det första målet hade laget en bra reaktion. Vi var där och försökte skapa chanser. Det andra målet dödar laget mentalt. Ett lag behöver för att vinna matcher göra mål och försvara bra. Vid detta tillfälle var vi väldigt dåliga.”

”Andra målet är oturligt, Jones gör det inte dåligt det är bara oturligt. Men det första målet är ett stort misstag. Vi hade en del chanser sedan som kunde ha förändrat matchen.”

”Han (Fellaini) gick av för att han kände något i knäet. Otur för honom och otur för mig. Han kom med entusiasm, men han har en skada i sitt ligament.”

/Adam

 • 0
 • Share


2018/01/31 22:54
Slutresultat: Tottenham – Man United 2-0

Matchen slutar 2-0 till Spurs och det går inte att säga annat än att det var rättvist. United var totalt under isen, pinsamt dåliga i framförallt andra halvlek. Grattis, Tottenham.

 • 0
 • Share


2018/01/31 21:53
Tankar i halvtid (underläge 2-0)

Vad tog det? Nio sekunder? Hur som helst var det definitionen av en mardrömsstart. Efter att ha haft ett försvarsspel som varit likt en vägg i sex raka matcher har det nu istället varit totalt obefintligt. Första 45 har sannerligen varit tunga och inte blir det lättare när Eriksen tillåts göra lite som han vill på mittfältet.

Finns där något positivt över huvud taget? Anfallsspelet har åtminstone sett lovande ut och med lite flyt och skärpa hade vi kvitterat redan efter fem minuter. Ett tidigt mål för United kan potentiellt ändra matchen, men då måste även Pogba och Matic få kontroll på mittfältet. Skärpning!

 • 0
 • Share

Givet spelarna i dagens startelva, hur vill du att vi spelar?
A.4-3-3 med Lingard på mittfältet, Sánchez till höger, Martial vänster
33.33%
B.4-3-3 med Lingard på mittfältet, Sánchez till vänster, Martial höger
0%
C.4-2-3-1 med Sánchez som 10:a, Martial vänster, Lingard höger
27.78%
D.4-2-3-1 med Lingard som 10:a, Sánchez vänster, Martial höger
0%
E.4-2-3-1 med Lingard som 10:a, Sánchez höger, Martial vänster
27.78%
F.Annat alternativ
11.11%

 • 0
 • Share


2018/01/31 20:27
Tankar kring startelvorna

Som sagt ställer de båda lagen upp med minst sagt väntade laguppställningar. Tyvärr väljer Mourinho att förbise Luke Shaw som gjort det utmärkt som vänsterback den senaste månaden, och väljer istället Ashley Young. Den sistnämnde har spelat väldigt bra under säsongen, men helt ärligt förstår jag inte varför han väljs före Shaw. Samtidigt kan man inte vara ense om allt.

I övrigt är det verkligen kul att se Mourinhos fortsatta tillit till Anthony Martial, som gjort lite som han vill på planen de senaste veckorna. Det skall sannerligen bli spännande att se hur anfalls-kvartetten fungerar tillsammans ikväll. Gissningsvis utgår Alexis Sanchez från högerkanten, men lär få friheten att röra sig lite som han vill offensivt. Lite som Mata brukar göra, fast ännu bättre.

Tottenham får klara sig utan back-klippan Toby Alderweireld, som varit småskadad under en längre period men nu varit åter i träning. Tyvärr, för Uniteds del, är Christian Eriksen spelklar och startar för Spurs igen efter en tids sjukdom. De blir ett helt annat lag med Eriksen i elvan då han tydligt är spelaren som får det hela att ticka. Även förstemålvakten och lagkaptenen Hugo Lloris är tillbaka efter sjukdom.

Förhoppningsvis kan United utnyttja vänsterkanten där Kieran Trippier startar (som högerback), vars bästa egenskaper ligger i det offensiva och inte det defensiva. Har Martial en bra dag kan Trippier få köpa en och annan korv i kväll.

Avslutningsvis bör detta bli en väldigt tuff match, där ett kryss får anses godkänt (så länge vi går för mer), men givetvis vill vi ha en vinst här! Det laget som gör minst misstag lär också vara det laget som går segrande. Må bästa lag vinna, och låt det vara United.

/Adam

Updated: 2018/01/31 20:27
 • 3
 • Share


2018/01/31 20:03
Tottenhams startelva

Spurs ställer även dom upp med en ganska väntad laguppställning, med tanke på vilka skador som rapporterats sedan innan.

/Adam


 • 0
 • Share


2018/01/31 20:02
Manchester Uniteds startelva

United ställer upp med en ganska väntad elva, där de största utropstecknen är att Alexis startar tillsammans med Martial, Lingard och Lukaku. Detta är något som många hoppats på. Även att Ashley Young går före Luke Shaw, som gjort det mycket bra det senaste, är ett utropstecken.

/Adam


 • 0
 • Share


2018/01/31 19:41
Lucas Moura klar för Spurs

Kvällens motståndare Tottenham har nu presenterat Lucas Moura som värvats från Paris SG. Den brasilianska yttermittfältaren, som ryktades till United innan Alexis Sanchez blev klar, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till år 2023. Han kommer att bära tröja nummer 27. Brassen har i vissa forum benämnts som ”den brasilianska Walcott”, vilket syftar på att han är mycket snabb men allt som oftast saknar slutprodukt. Lucas är inte tillgänglig för spel i dagens match.

/Adam
 • 0
 • Share


2018/01/31 19:08
Transfer-karusellen bekräftad

Vad som varit på gång ett tag har till sist bekräftats av alla parter. Pierre-Emerick Aubameyang från Dortmund till Arsenal, Olivier Giroud från Arsenal till Chelsea och slutligen Michy Batshuayi från Chelsea till Dortmund (på lån). Enligt samstämmiga rapporter behövde dessa övergångar var för sig klaffa för att allt skulle gå i lås, vilket det nu alltså har gjort.

Stora vinnaren måste ändå anses vara Arsenal, som får in en erkänt duktig anfallare av de högre klasserna. Var det lämnar sommarens ”storförvärv” Alexandre Lacazette återstår dock att se… Trots detta får vi inte förbise det faktum att vi faktiskt tog Arsenals bästa spelare, vilket i slutändan gör oss till den stora vinnaren.

/Adam
 • 1
 • Share


2018/01/31 18:07
Matty Willock ut på lån, igen

Efter att ha blivit återkallad från lånet till FC Utrecht, har nu Matty Willock istället blivit utlånad till St Johnstone. Alltså ännu en United-spelare som blivit utlånad till den skotska ligan. St Johnstone ligger för tillfället 8:a (av 12 lag) i högsta ligan. Även detta lån sträcker sig över den resterande delen av säsongen. Lycka till, Matty!

/Adam


 • 0
 • Share


2018/01/31 17:47
Tight match att vänta

Mitt i all deadline day-hets skall det ju faktiskt spelas lite fotboll också. Att ha gjort klart med de större affärerna tidigt betyder att vi mer kan fokusera på den oerhört viktiga matchen ikväll. Tottenham på bortaplan är aldrig en lätt match, men förhoppningsvis kan det faktum att matchen spelas på Wembley (och inte White Hart Lane) gynna oss.

Spurs har inte varit i någon som helst storform den senaste tiden, medan vi inte släppt in ett enda mål under 2018 och samtidigt radat upp trepoängare. Det lär bli en tight match där laget som gör minst misstag står som vinnare. Förhoppningsvis slutar det lika bra som senast det begav sig mot Tottenham, då var det Martials sena avgörande som gav segern. Det målet kan ni se i videoklippet nedan…

/Adam


 • 0
 • Share


2018/01/31 16:43
Charlie Scott ut på lån

United fortsätter på den inslagna vägen och lånar ut ännu en spelare. Den här gången är det den 20-årige mittfältaren Charlie Scott som kritat på för Hamilton Accies. Det skotska laget ligger för närvarande på en tionde plats (tredje sist) i landets högsta division. Föga oväntat leder Celtic ligan totalt överlägset. Vi önskar Charlie Scott ett stort lycka till i sin nya klubb, där han kommer spela fram till säsongens slut.
/Adam

Updated: 2018/01/31 16:51
 • 0
 • Share


2018/01/31 15:48
Om ni missat

Om någon inte var vaken sent igår så påminner vi om att Juan Matas optionsår har aktiverats, och han är nu Uniteds spelare till sommaren 2019.

Läs mer i vår artikel här.

 • 0
 • Share


2018/01/31 14:53
Willock tillbaka och Kovar in

Manchester United har faktiskt varit lite aktiva på transfermarknaden under dagen. Det rör sig dock inte om några spelare som kommer vara aktuella för A-lagsspel den här säsongen.

Vad som hänt är att Matty Willock, som varit på lån i holländska Utrecht, återvänder till United. Det blev endast tre matcher för honom i Holland. Rykten säger att det inte är omöjligt att Willock lånas ut igen innan fönstret stänger vid midnatt.

Det andra som hänt är att United har signat en målvakt. 17 år unge Matej Kovar från Tjeckien ansluter till Uniteds U18-lag. Detta under förutsättning att transfern godkänns, den måste få en ”international clearance”. Kovar ansluter från FC Slovacko och har gjort landskamper för Tjeckiens U18-landslag.

/ Brinck

 • 0
 • Share


2018/01/31 14:00
Tidiga lagnyheter

Inga nya skador har rapporterats, och med tanke på att flera av de nyckelspelare som spelat mest satt på bänken eller till och med var lediga mot Yeovil i fredags lär det inte finns någon anledning att spara på någon.

Och faktum är att Mourinho inte sparat på de spelare han tagit med. Enligt Manchester Evening News är det endast den skadade trion Eric Bailly, Daley Blind och Zlatan Ibrahimovic som inte rest med ner till London. Resten skall ha rest med, vilket ger följande 23 man för Mourinho att välja bland:

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira

Försvarare: Antonio Valencia, Matteo Darmian, Phil Jones, Chris Smalling, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Luke Shaw, Ashley Young

Mittfältare: Michael Carrick, Nemanja Matic, Scott McTominay, Paul Pogba, Jesse Lingard, Marouane Fellaini, Ander Herrera, Juan Mata

Anfallare: Romelu Lukaku, Alexis Sanchez, Anthony Martial, Marcus Rashford

Hur vi skall tolka att Mourinho tar med alla samtliga spelare ned vet jag inte riktigt. Kanske är det så enkelt att Mourinho vill ha med alla friska för att inte begränsa sina valmöjligheter alls, eller så har han bestämt sig för vilka som inte skall finnas med i den slutliga matchtruppen men att han vill hålla stämningen uppe bland samtliga. Så här utifrån så känns United som ett lag och en trupp med bra harmoni, och det är säkert inte omöjligt att några av de som spelar mindre är bidragande till det. Jag tänker i första hand på kapten Carrick, unge McTominay med bra vilja att bli bättre och Ander Herrera som inte verkar besitta förmågan att vara sur utanför fotbollsplanen.

 • 0
 • Share


2018/01/31 13:46
50 x Wembley

Manchester United är i London, där det ikväll vankas fotboll. Motståndet heter Harry K… förlåt, Tottenham Hotspurs och spelplats är Wembley Stadium, där United faktiskt jubilerar litegrann. Det är, enligt United själva, lagets 50 match på den engelska nationalarenan. Spontant tyckte jag det lät lite, men vem är jag att ifrågasätta?

Tottenham har på senare år lyckats etablera sig som ett stabilt topplag. Sedan säsongen 2009/10 har laget inte slutat sämre än sexa, med förra årets andraplats som toppnotering hittills. Ett respektabelt facit, men fortfarande titellöst. Faktum är att senast Tottenham vann engelska högstadivisionen var 1961. För att jämföra har Manchester United tagit 15 ligatitlar under samma period.

Men, då var då, nu är nu. Förutsättningarna inför ikväll är att Manchester United ligger tvåa, tolv poäng bakom ledande Manchester City och åtta poäng före Tottenham som ligger femma. Vid röd vinst ikväll har United alltså elva poäng ner till femteplatsen, med 13 omgångar kvar att spela. Något som borde göra att en topp fyra-placering kan anses vara mer eller mindre klar, även om det är en respektabel summa poäng kvar att spela om.

Och det hade väl varit skönt? Att ”säkra” det, när vi firar 50 på Wembley. Säkra att laget spelar Champions League till hösten, med allt vad det innebär i behållna sponsorpengar och attraktivitet hos eventuella nyförvärv som coach Mourinho vill få in.

Hemmamatchen i höstas såg inte spelmässigt briljant ut. Men ett kvickt agerande från Anthony Martial gav ändå tre viktiga poäng och laget en viktig seger mot en toppkonkurrent. Hur United ställer upp ikväll, med adderad kvalitet i offensiven vet sannolikt bara José Mourinho och Rui Faria än så länge. En fembackslinje, för att kontra Tottenham som ofta spelar med en sådan, lär inte vara omöjligt. Hur all den fina offensiva kraft, med Lukaku, Martial, Sanchez, Pogba, Rashford och Lingard skall kunna utnyttjas bäst då är oklart. Förhoppningsvis har de båda portugiserna tagit fram en plan som leder United till tre poäng, en befäst andraplats och god marginal till femteplatsen.

Nu kör vi.

/Brinck

Updated: 2018/01/31 13:48
 • 0
 • Share