Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ny målvakt till United samtidigt som Willock och Scott lånas ut

Deadline day blev, som väntat, inte en särskilt uppseendeväckande dag för United men som ändå hann med tre olika affärer. En ny tjeckisk ungdomsmålvakt tillkom samtidigt som Willock och Scott lånades ut.

Manchester United meddelar på sin hemsida att klubben gjort klart med den 17-årige målvakten Matej Kovar från FC Slovacko. Han väntar på ett arbetstillstånd innan han ansluter till Uniteds U18-lag. Kovar har gjort två U18-landskamper för Tjeckien. Det innebär att United nu har fyra målvakter i U18, fyra målvakter i Reservlaget, tre målvakter i a-laget och två stycken målvakter utlånade. Det står ganska klart att några måste försvinna.

United har också, i samförstånd med FC Utrecht, kommit överens om att Matthew Willock ska återkallas från sitt lån. Willock gjorde endast tre a-lagsframträdanden för klubben trots att han nästintill alltid var med på bänken. Willock spelade dock en del med deras b-lag som huserar i andradivisionen.

Willock lånas istället ut till St Johnstone i den skotska ligan. Laget ligger för närvarande på en åttonde plats i ligan och Willock kan debutera redan till helgen. Lånet sträcker sig över resten av säsongen.

En annan som lånas ut är Charlie Scott. 20-åringen har gjort åtta framträdanden för Reservlaget den här säsongen men inte riktigt varit självskriven i elvan. Scott kan spela både som försvarare och som innermittfältare och får ses som en väldigt mångsidig spelare. Det blir första gången som Scott lånas ut och hans klubb blir också en skotsk sådan, nämligen Hamilton Academical. Lånet sträcker sig över resten av säsongen.