Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Vi måste försöka sluta tvåa

Efter den dystra matchen mot Tottenham är det nya tag för Manchester United mot Huddersfield Town imorgon. Uniteds manager José Mourinho har idag snackat upp matchen på en presskonferens.

Mourinho bekräftar att Marouane Fellaini kommer att vara ute en tid med knäskadan han ådrog sig i onsdags. Det är dock tal om veckor snarare än månader men närmare än så ville Mourinho inte specificera.

Eric Bailly och Zlatan Ibrahimovic närmar sig comeback men de är aktuella först i slutet av månaden.

I andra nyheter så är nu truppen omregistrerad inför slutspelet i Champions League och givetvis är Alexis Sánchez inkluderad.

Mourinhos presskonferens

På onsdag är det 60-årsdagen av Münchenolyckan, något som kommer att uppmärksammas inför morgondagens matchen och givetvis även på årsdagen. På dagens presskonferens bar José Mourinho ett minnesmärke och han fick på den första frågan reflektera kring ämnet.

”Jag sa det innan till MUTV att det här är något som är en del av mitt liv och min fotbollskultur innan jag blev Manchester United-manager. Varför? För att det var en sådan tragedi att det har stannat kvar de senaste 60 åren. Som Manchester United-manager betyder det givetvis mycket mer.

”Men jag tycker att det tillhör alla idrottare. Det är en av de största tragedierna. Samtidigt är det en avgörande stund i Manchester Uniteds historia. Reaktionen, styrkan, sammanslutningen efter den situationen. Jag tycker att imorgon är en otrolig dag att visa respekten och passionen för klubben, respekt för dem, respekt för familjerna. Det är en dag att spela bra. Det är en dag att ge glädje, lycka för att folk ska hålla samman och njuta av färgerna och samtidigt visa all respekt för folket och familjerna.”

Är det perfekt att komma tillbaka till efter onsdagens match?

”Det är inte för Münchenolyckan som matchen blir viktig för oss.

”Matchen är viktig för oss för att vi behöver poäng för att bli de första av de sista. Vi måste försöka sluta tvåa. Vi är i de här positionerna hela säsongen. Vi var etta några veckor och sedan tror jag att vi alltid var tvåa. Jag kan inte komma ihåg att vi var… kanske trea, men inte fyra, femma eller sexa.

”Bättre än förra säsongen i alla avseenden. Bättre vad gäller poäng, bättre placering i tabellen, bättre i antal gjorda mål, bättre i antal insläppta mål. Bättre på allting, så vi måste försöka vara kvar där. Det är inte enkelt, för väldigt bra lag. Chelsea är mästaren, igen en fantastisk marknad. Liverpool är ett fantastiskt lag, Arsenal förbättrade sig mycket på marknaden. Tottenham är ett fantastiskt lag och de är fem poäng bakom oss. Vi gör det ganska bra hittills med några negativa stunder, där onsdagen var en. Men vi gör det bättre än förra säsongen och det är viktigt för oss att göra det bättre än förra säsongen och försöka vinna något den här säsongen och om inte så försöka vara starkare inför nästa säsong.”

 

Du säger att ni vill vara bäst av resten, vilket indikerar att du tror att titelkampen är över. Det är bara den 2 februari, hur får det dig att känna dig?

”Det får mig att känna att de gör det så, så bra, att de inte har låtit de andra komma i närheten. För med poängen vi har skulle avståndet normalt sett vara sådant att kampen skulle vara öppen. Kampen är öppen för andra-, tredje-, fjärde-, femte- och sjätteplatsen. Men den är stängd för förstaplatsen. Så jag kan inte säga att vi gör det dåligt eller att Tottenham gör det dåligt eller att Chelsea gör det dåligt. För antalet poäng vi har är ett väldigt hyggligt antal poäng.

”Men Manchester city började starkt och fortsatte vara starka med resultat. Och de lyckades vinna matcher även när de inte förtjänade. De lyckades vinna – och jag ger beröm – i slutskedet. Alla sex vill vara mästare och bara en kan bli mästare. Att de andra fem misslyckas är ett för pragmatiskt synsätt. Du kan göra det bra utan att vinna titeln.”

Här är Mourinho ganska generös mot Manchester citys utmanare. United är efter 25 omgångar tvåa på 53 poäng. Vanligen har ligaledaren runt 60 poäng efter 25 omgångar. Bara vid ett enda tillfälle de senaste åren har 53 poäng räckt till förstaplatsen efter 25 omgångar. Det var 2016, då Leicester vann ligan.

Skadeläget och Zlatan

Mourinho fick på presskonferensen även frågor om skadeläget i truppen.

Har du någon uppdatering gällande Marouane Fellaini?

”Jag har inga goda nyheter. Jag har inga nyheter för jag vill inte ge er nyheter på en initial analys. Men jag tror inte att nyheterna är väldigt bra. Han har ett problem med knät. Det är samma knä men inte samma område. Det var invärtes, nu är det utvärtes. Så låt oss vänta, antagligen ett par dagar [på en bättre prognos], men givetvis inte tillgänglig imorgon.”

Kan det vara en riktigt allvarlig skada?

”Nej, nej. Det är ingen ACL, knät är inte totalt förstört någonstans, så långt går vi inte. Men vi behöver honom och Champions League kommer. Många tuffa matcher att spela men vi lär förlora honom i några veckor. Men jag kan inte säga om det är två, tre, fyra eller fem.”

Och Zlatan, du sa att han kunde lämna…

”Jag pratar inte med spelare om medienyheter. Jag ser honom varje dag, jag arbetar inte direkt med honom men idag var jag med fystränaren och tittade på hans arbete. Han är med mig före träning och efter träning. Han har aldrig nämnt någonting, ingen åsikt, ingen kommentar. Så jag antar att nyheterna inte är samma. För om det var sant tror jag att jag skulle vara en av de första att få veta det från honom. Men ingenting så jag antar att det inte är någonting.”

I sin intervju med MUTV säger Mourinho att Zlatan och Eric Bailly kan vara tillbaka i slutet på månaden.

”[Bailly och Zlatan] jobbar på planen men ännu inte med oss som grupp, så de är inte väldigt nära en comeback. Jag vill tro att runt Champions League-tid, i slutet på månaden, kommer de att vara tillbaka.”

United möter Sevilla borta den 21 februari, vilket åtminstone ger en indikation om när spelarna kan vara tillbaka.

Sánchez i Champions League-truppen

Manchester Uniteds Champions League-trupp har uppdaterats efter januarifönstrets stängning. Vi noterar att Alexis Sánchez givetvis har inkluderats medan Henrikh Mkhitaryan (såld) och James Wilson (utlånad) har lämnat listan.

Aningen märkligt så står de båda utlånade försvararna Demetri Mitchell och Axel Tuanzebe kvar på listan. Men det kan tänkas att b-listan justeras vid ett senare tillfälle.

Hela listan finns på Uefas hemsida och senare idag kommer vi även att uppdatera truppen här på Muss.se.

Landslagsspel för Denham

Uniteds Ollie Denham kommer att representera Wales U16-landslag senare i februari.

Att Mason Greenwood, Jimmy Garner och Ethan Laird ska på uppdrag med Englands U17-landslag har vi redan berättat men nu uppmärksammas det också från Uniteds sida.

Juniorerna möter Rangers

United har planerat in en träningsmatch borta mot Rangers för juniorlaget.