Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Jag tycker ju han ska få spela i United

Embed from Getty Images

Transferfönstret har nu en gång för alla bommat igen för säsongen 2017/18. För Manchester Uniteds del blev det en riktigt stor affär, då Alexis Sánchez hämtades från Arsenal, samtidigt som Henrikh Mkhitaryan gick motsatt väg.

Vad vi tycker om värvningen av Sánchez och att United släppte Mkhitaryan har vi redan diskuterat. I den här frågeasken ger vi istället ett helhetsomdöme, samtidigt som vi går igenom några mindre affärer som United gjorde i januari.

Henrikh Mkhitaryan byttes mot Alexis Sánchez och Axel Tuanzebe skickades på lån. Vad är ditt helhetsomdöme för Uniteds silly season i januari?

Johannes Johansson: Att det ändå känns helt okej med tanke på att det just är ett januarifönster. Känns som vi gått plus.

Gustav Brinck-Larsen: Låna ut en kille som behöver speltid och byta en misslyckad värvning mot en världsstjärna. Godkänt får man väl ändå säga va? Visst, Darmian kunde sålts också, men det kan vi ta i sommar istället.

Adam Fröberg: Väl godkänt. Alexis är en världsklass-spelare som oftast är snudd på omöjliga att värva. Tråkigt att det inte fungerade för ”Micki” hos oss, men det var helt rätt att gå vidare därifrån.

Mikael Krekula: Januari brukar ju vara en lugn månad så den känns ändå helt okej. Den affär som skedde var bra.

Björn Appelgren: Sanchez mot Mkhitaryan tror jag kan vara i förlängningen. Tror inte vi ska förvänta oss någon jätteeffekt direkt. Det kan ju också innebär en del problem. Börjar bli trångt med spelare som fungerar bäst offensivt till vänster… Tuanzebe kommer må bra av speltid, men jag hade gärna sett honom få chansen hos oss.

Mikael Österdahl: Sánchez är en mycket bättre spelare än Mkhitaryan, så helhetsomdömet blir positivt.

Marcus Beijar: Godkänt. Fullt godkänt på alla fronter.

Kent Yxell: Det var väl rätt intetsägande och väntat att det inte skulle hända så mycket, även om bytet Micki mot Sanches var en överraskning.

Embed from Getty Images

José Mourinhos kontrakt förlängdes med ett år. Tankar om det?

Johannes Johansson: Inte särskilt förtjust i det. Tycker inte Mourinho får ut det han bör av detta United-lag.

Gustav Brinck-Larsen: Bra. Rimlig längd att förlänga med, med tanke på Mourinhos historia. Men ändå ett bevis på förtroende.

Adam Fröberg: Med tanke på de alternativen vi skulle haft om vi valt att gå skilda vägar, så var det helt rätt. Mourinho har utvecklat och stabiliserat oss, förhoppningsvis kan han även ta oss steget upp till sista nivå. Vi har fortfarande en bra bit kvar dit dock.

Mikael Krekula: Jag vet inte riktigt. Mourinho är stabil men visar gång på gång tycker jag att han inte kan ta United till nya höjder.

Björn Appelgren: Bra. Så länge han förbättrar resultaten och bygger vidare på truppen så ska vi hålla kvar honom, oavsett vad man tycker om fotbollsfilosofin han representerar.

Mikael Österdahl: Det ger en illusion av av långsiktighet, trygghet och kontinuitet men känns för mig mest som ett luftslott. Hade United verkligen trott på Mourinho hade han fått ett längre kontrakt, nu garderar sig klubben så att det inte blir överdrivet dyrt om han måste sparkas. På frågan om Mourinho är rätt för United svarar klubben ett definitivt kanske.

Marcus Beijar: Märkligt. Mycket märkligt. Dels kontraktslängden och dels det att det trots allt inte var bråttom någonstans. Någon form av statement är det ju, men ett konstigt sådant.

Kent Yxell: Ja, då slipper man läsa om förlängningsryktena, PSG med mera och vara eller inte vara på sportsidorna ett tag framöver i alla fall.

Embed from Getty Images

United utnyttjade optionsåret på Juan Matas kontrakt. Tankar om det?

Johannes Johansson: Lite tveksam till det också. Tycker inte Juan Mata är tillräckligt bra för en ordinarie roll. Men visst – vill han vara en rotationsspelare är det helt okej för min del.

Gustav Brinck-Larsen: En självklarhet. Antingen får vi lite pengar för honom i sommar, eller så har vi en bra truppspelare kvar i ytterligare ett år.

Adam Fröberg: Jag tycker verkligen om Mata, men undrar om det faktiskt inte hade varit bättre att gå vidare med andra alternativ där. Som truppspelare och lagkamrat är han annars utmärkt. En klanderfri person.

Mikael Krekula: Ärligt talat bryr jag mig inte. Jag tycker inte han platsar i den bästa startelvan och det är sällan jag imponeras av honom när han spelar. Han är rätt begränsad också.

Björn Appelgren: Kärlek!

Mikael Österdahl: Tror faktiskt att det hade varit ett bättre beslut att släppa honom redan nu (vi kan i princip inte sälja honom, så fri transfer 2018 eller 2019 är skit samma). Han verkar väl vara en trevlig prick och så men ju mer han tar på sig utanför planen desto sämre tycks hans prestationer på planen bli.

Marcus Beijar: Väntat men ändå inte. Han är väl den som kan antas lida mest av Sánchez ankomst, samtidigt som det ändå inte finns någon uppsjö av spelare att tillgå ändå.

Kent Yxell: Positivt att vi förlänger med kreativa spelare även om Mata kanske inte är i sin glans dagar.

Embed from Getty Images

Axel Tuanzebe skickades till Aston Villa på lån. Är det en bra idé?

Johannes Johansson: Tycker det är en väldigt bra idé! Grabben behöver spela seniorfotboll! United har inte råd att kasta bort Tuanzebes talang på det sätt de ändå gjort under hösten.

Gustav Brinck-Larsen: Ja. Jag hade föredragit att se honom i Premier League, men ett topplag i Championship funkar också.

Adam Fröberg: I det stora hela, ja. Hade helst sett honom få mycket mer speltid hos oss, men eftersom så inte varit fallet var det rätt. Tuanzebe behövde speltid vilket han nu kommer få. Förhoppningsvis kommer han tillbaka som en ordentlig aspirant till platserna nästa säsong.

Mikael Krekula: Jag tycker ju han ska få spela i United, rätt så mycket speltid tycker jag han ska få faktiskt. Men eftersom det inte sker är det lika bra att låna ut honom. Om Aston Villa är rätt klubb får vi se, många är säkra på att det blir bra men Chester/Terry är förmodligen ligans bästa mittbackspar, och jag tror inte Bruce bara slänger bort det. Tuanzebe får säkert spela en del ändå, men kanske inte allt för mycket som mittback.

Björn Appelgren: Ja, han fick ju inte spela hos oss. Och säga vad man vill om Terry (ingen större favorit), men nog kan Tuanzebe lära sig ett och annat av honom.

Mikael Österdahl: Ja, jag tycker att det är en bra idé. En ännu bättre idé hade varit att låta Tuanzebe och Fosu-Mensah dela på speltiden som Darmian, Blind, Young, Rojo, Lindelöf och Smalling får.

Marcus Beijar: Jag tycker att han lånas ut för sent. Med tanke på den ringa speltiden så kunde han lika väl ha gått i augusti. Jag hade hoppats att Mourinho skulle spela honom mer, men inför fullbordat faktum så känns Villa som ett bra alternativ. Viva John Terry.

Kent Yxell: Eftersom han aldrig får chansen så är det ju bra att komma till Bruce och få lite mer matcher under bältet på en högre nivå.

Embed from Getty Images

James Wilson gick till Sheffield United på lån. Har du hoppet kvar?

Johannes Johansson: Nej. Wilson kommer aldrig få särskilt mycket speltid i Manchester United. Han har absolut potentialen att bli en bra anfallare i Premier League. Han skulle dock behöva en annan, permanent, miljö för att kunna nå dit.

Gustav Brinck-Larsen: En 22-åring med brutal skadehistorik som inte visat några tendenser att bli en spelare av Premier League-snitt, än mindre Unitedkvalitet, på flera år. Nej, jag har inget hopp kvar.

Adam Fröberg: Har personligen gett upp hoppet kring honom efter de senaste säsongerna. Lovade mycket men har inte lyckats ta nästa kliv. För hans eget bästa borde han söka efter en permanent lösning någon annanstans i sommar.

Mikael Krekula: Nej, det har jag väl inte riktigt. Känslan är att hans inställning är för dålig. Och skadeproblematiken blir han säkert heller aldrig av med. Det är kört i United men han får säkert en bra karriär till slut.

Björn Appelgren: Alltså. Jag gillar Wilson. Hoppet finns således. Sedan fattar jag att han inte riktigt kan konkurrera om en plats. Men, med det sagt finns det ändå något i mig som vill tro att han faktiskt hade gjort fler mål än Lukaku om han hade fått spela lika många matcher och blivit serverad lika många bollar. Men det kanske säger mer om Lukakus kurs hos mig just nu…

Mikael Österdahl: Tåget har lämnat och Wilson stod kvar på perrongen. Trist. Men han tog inte vara på chansen när han fick den. Känslan är att Wilson, precis som Januzaj, inte hade attityden för att bli en Unitedspelare.

Marcus Beijar: Hoppet om att han ska bli Unitedspelare är borta. Hoppet om att han kan få en hyfsad karriär i ett topplag i Championship/bottenlag i PL lever.

Kent Yxell: Nej, det tappade jag för länge sen, alla skador osv…

http://gty.im/908337726

Demetri Mitchell skickades till Hearts. Har han en framtid i United?

Johannes Johansson: Det tycker jag! Varje gång jag sett Mitchell spela har han ändå imponerat. Det finns en fin offensiv vänsterback i honom! Vore kul om han fortsatte sin fina form i Hearts säsongen ut.

Gustav Brinck-Larsen: Om den här våren blir succéartad, och om United får minst en vänsterbacksskada under försäsongen så kanske han kan få chansen att visa upp sig då. Och om han då tar den chansen, då kan det finnas en chans. Så, med färre ord: Nej.

Adam Fröberg: Dessvärre tror jag inte det. Lovade gott i debuten förra säsongen mot Crystal Palace, men känslan är att han inte har den allra högsta nivån i sig. Han får jättegärna motbevisa mig dock!

Mikael Krekula: Det hoppas jag! Mitchell var bra den enda gången han fick spela i a-laget och han har inlett strålande i Hearts. Svårt att göra så mycket bättre. Ständigt en av de bästa i Reservlaget också. Han har en del att slipa på, förstås. Känslan är dock att det inte är någon Mourinho-spelare, och det är väl det som talar mest emot honom.

Björn Appelgren: Hoppas. Det går ju bra för honom där verkar det som med flera MoM-utmärkelser.

Mikael Österdahl: Jag tror inte att Manchester United skickar spelare som har en framtid i klubben till Skottland.

Marcus Beijar: Icke sa Nicke. Okej att han konkurrerar på en plats där United är tunna, men nej. Han har ingen framtid i United.

Kent Yxell: Troligen inte men han var ju intressant när han kom fram och på sommarturnén… Ännu en duktig fotbollsspelare vi utbildar för en fin karriär annorstädes…