Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Derby – Manchester United 1-1

Uniteds reserver bröt förlusttrenden när man spelade 1-1 borta mot Derby. Devonte Redmond gjorde Uniteds enda mål på en straffspark som Tahith Chong ordnade.

Den första halvleken var helt klart Uniteds, som tog tag i taktpinnen på en gång och nålade sig fast på Derbys planhalva. United hade dock svårt att skapa de riktigt heta chanserna. När något hände var det främst Tahith Chong som var involverad, då han utmanade med framgång flera gånger om. Det var också Chong som låg bakom Uniteds ledningsmål i den 25:e minuten när han dribblade sig in i straffområdet och blev sedan fälld. Domaren dömde straff och Devonte Redmond tog hand om den. Redmond var stensäker och satte den hårt vid ena stolpen till en rättvis Unitedledning.

Den andra halvleken var tio minuter gammal när Derby kvitterade efter en bra period från hemmalaget. Ett inlägg som snyggt nickades i mål av anfallaren. Gjorde United en bra första halvlek var den andra desto sämre, och Derby var det klart bättre laget. När en Derbyspelare sedan fick sitt andra gula kort efter en hands som såg ut att ta på bröstet trodde man att United skulle agera mer positivt men så blev det inte. Det var istället Derby som var närmast ett segermål men O’Hara i Unitedmålet var väldigt bra för dagen. Närmsta för United var, som så många gånger förr, Chong. Matchen slutade dock 1-1 och United bröt åtminstone förlustsviten men det ser inte positivt ut. United ligger fortsatt sist i tabellen.

Vad gäller spelarprestationer var Cameron Borthwick-Jackson tillbaka igen. Han skötte sig stabilt men stack inte ut. De som däremot stack ut var Chong som var lagets klart bästa spelare. Utmanade ständigt försvaret med sin balans och fart hade han stora framgångar. Det var dock inte bara framåt Chong skapade utan han tog stort defensivt ansvar och vann mycket boll i sina hemjobb. Han har verkligen tagit klivet upp på ett bra sätt och ser redan för bra ut för det här laget. Nästa steg blir förstås a-laget.

Målvakten O’Hara var också bra i United och stod för ett flertal bra räddningar matchen igenom. O’Hara har varit bra den här säsongen och United har alltså ännu en duktig målvakt.

Derby – Manchester United 1-1 (0-1)

Uniteds mål: Redmond (25 str)
United: O’Hara; Riley, Ercolani, Borthwick-Jackson, Olosunde; Sang (Traore 78); Chong, Redmond, Whelan, Kehinde (Buffonge 80); Dearnley