Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Derby 6-3

Uniteds U18-lag ställde upp med ett b-lag men krossade ändå tabellfemman Derby med hela 6-3. Stor segerregissör var 16-årige Mason Greenwood som stod för två mål, inhopparen Nishan Burkart gjorde också två mål och James Garner ett medan United också fick med sig ett självmål.

Med inte bara ett öga utan två ögon på nästa veckas Youth League-match valde McKenna att byta ut stora delar av elvan och istället ge en del bänkspelare chansen. James Garner är en spelare som dock kan vara aktuell att spela Youth League-matchen och han öppnade också målskyttet, först slog han en öppnande passning ut på kanten till Baars och fyllde sedan på. Baars skott gick inte riktigt som han ville men Garner var framme och kunde stöta in returen till 1-0 efter 16 minuter. Derby var faktiskt det bättre laget stora delar av halvleken, men Fojticek spelade bra och United var vassa i sina omställningar. 2-0 kom i halvlekens slutskede när Greenwood snappade upp en ös boll inne i straffområdet, dribblade sig ut mot kanten och slog den hårt mot mål. Målvakten orkade inte hålla bollen och den rullade retfullt in i mål.

I den andra halvleken tog United över matchen helt även spelmässigt. Nishan Burkart hade precis kommit in istället för den skadade Baars när han satte 3-0. Greenwood slog en fantastisk passning till Ramazani som fri med målvakten inte lyckades överlista honom men Burkart var först på returen och kunde slå in den i det tomma målet.

United bytte sedan ut sina två bästa defensiva spelare i Garner och O’Connor och tämligen omgående reducerade Derby efter en dålig rensning från inhoppande Galbraith. I denna händelserika match stack United upp direkt efter och Puigmal frispelade Burkart som sköt mot mål och förbi målvakten men en försvarare hann emellan men kunde bara glidtackla in bollen i mål. Sedan var det dags för Greenwood igen, som efter 74 minuter rundade målvakten och satte enkelt in 5-1 efter en briljant passning från Puigmal. United slappnade sedan av och på kort tid gjorde Derby två mål efter svaga defensiva prestationer från United. Men det var ändå United som skulle få sista ordet när Burkart i ett friläge är stark i duellen och även kylig i avslutet när han chippar in 6-3 vilket också blir slutresultatet. Det var Uniteds 41:a mål i ligan den här säsongen på endast 14 matcher, vilket givetvis man är bäst med.

I United gör nästan alla bra prestationer, framför allt offensivt sett. Mason Greenwood imponerade stort, i synnerhet i den andra halvleken med fina framspelningar gång på gång. Han gjorde också två mål. Puigmal gjorde sin bästa insats i Unitedtröjan och imponerade stort med sina fina framspelningar och även James Garner var briljant på innermittfältet.

Williams, som inte fått många chanser från start, var väldigt bra som vänsterback också för att inte tala om Burkart som kom in och stod för två mål. Burkart har nu nio mål och nio assist på 15 starter.

Nu börjar uppladdningen för U19 att avancera vidare i UEFA Youth League, när man spelar borta i Serbien på onsdag. Sedan väntar Newcastle borta på lördag förmiddag för U18, ett synnerligen tufft schema men med den här bredden på truppen kommer det lösa sig.

Manchester United – Derby 6-3 (2-0)

Uniteds mål: Garner (16), Greenwood (45, 74), Burkart (60, 90), Självmål (71)
United: Fojticek; Tanner, O’Connor (Bernard 67), Dunne, Williams; Garner (Galbraith 67), Levitt; Ramazani, Puigmal, Baars (Burkart 57); Greenwood