Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sánchez kompletterar anfallet, ingen offensiv förstärkning i sommar

Värvningen av Alexis Sánchez kompletterar Manchester Uniteds anfall. Det menar åtminstone José Mourinho och managern utesluter att det blir någon offensiv värvning i sommar.

Vilken position spelar Sánchez egentligen på? Han kan ju spela på fem olika positioner…

”Exakt, det är poängen, det är målet,” svarade José Mourinho på presskonferensen (i delen som tidigare var publiceringsskyddad) efter segern mot Huddersfield.

”Målet är att vi nu bara har en nummer 9 – bortsett från Zlatan [Ibrahimovic] men låt oss glömma honom för nu – och genom att bara att ha en nummer 9 har vi fler nummer 9. Vi har Lukaku, Alexis, Martial, Rashford. Rashford kan spela till höger och till vänster, Alexis är exakt lika. De alla, bortsett från Lukaku, kan också spela bakom, som en andra anfallare.

”Det är därför jag säger att det är dåligt för er. För ni gillar att ha saker att skriva och saker att spekulera om. Framför allt under sommaren. Men jag vill inte ha några offensiva spelare, så skriv inte att om offensiva spelare som kommer hit. För ingen kommer hit.

”Mata, Lukaku, Rashford, Martial, Alexis. Jag vill inte ha offensiva spelare. Så för spekulationen i sommar måste ni gå till andra områden. Men offensiva spelare är jag väldigt nöjd med.

”Vi måste förbättra oss, inte i kvaliteten på spelarna men i lagets dynamik och effektivitet. Även idag [mot Huddersfield] är det en match för att göra fler än två mål.”

Mourinho gör sedan tummen upp på en fråga om Sánchez arbetsmoral och säger att ”det är viktigt”.

Mourinho pratade också om hur Paul Pogba reagerade på att petas till bänken i lördags.

”Reaktionen såg ni. Han kom in på planen med stor vilja att spela. För att vara ärlig, i halvtid – jag analyserar kroppsspråket – var han redan redo att komma in. Jag tycker att han visade att han tog det på ett väldigt positivt sätt.”

Regelfadäsen

Kanske såg ni Liverpools 2-2-match mot Tottenham igår. Matchen och resultatet hamnade dock i skuggan av ett par kontroversiella domslut. Ja, egentligen ett kontroversiellt domslut, för straffen som Tottenham kvitterar på är ju solklar.

Den första straffen som Tottenham fick är däremot föremål för diskussion. Inte så mycket själva situationen där Harry Kane får straffen, även om många menar att det var en filmning. Nej, frågan är om Kane var offside när han fick bollen.

Att Kane står i en offsideposition när passningen slås mot honom är bortom diskussion. Däremot tar bollen på Dejan Lovren på vägen fram till Kane. Frågan är då om Lovrens bollkontakt innebär att en ny situation uppstår, vilket då upphäver offsiden.

Svaret är… att ingen vet. Många tror sig veta men lika många tror att det är offside som tror att det inte är offside. Inte ens före domare är överens.

Slutsatsen är således att regelboken inte är tillräckligt tydlig.

Diskussionen mellan domaren Jon Moss och den assisterande domaren Eddie Smart plockades upp av tevekamerorna och det är minst sagt en skrämmande diskussion. Moss säger att han inte har någon aning, undrar om fjärdedomaren har sett något på video och bestämmer sig sedan på en höft – utan att invänta fjärdedomarens svar – för att döma straff.

Här ska också konstateras att domarna inte får ta hjälp av video, då VAR inte används i Premier League. VAR-systemet kritiseras ofta för att vara ineffektivt men diskussionen före båda straffarna igår är inte ett dugg snabbare än om VAR hade använts.