U19: Brodarac – Manchester United 0-2

United avancerade vidare till åttondelsfinal efter seger 2-0 borta mot serbiska Brodarac. Indy Boonen och ett självmål såg till att United kunde avancera vidare i UEFA Youth League.

United fick en bra start denna onsdag kväll i Serbien. Indy Boonen avancerade framåt och sköt mot mål, det var inte hans bästa skott men målvakten kunde inte hålla den och United hade ledningen i matchen.

Ungefär tio minuter senare var det dags igen för United, den här gången slog Warren in den men ett huvud från en hemmaförsvarare ställde målvakten och United ledde med 2-0 efter 30 minuters spel.

Matchen präglades dock mest av kamp och fult spel. Serbernas taktik var uppenbart att försöka få Unitedspelarna ur balans. Trots det skapades det en del chanser från hemmalaget men Uniteds försvar var tätt för dagen.

Framåt hade Angel Gomes en bra chans efter att briljant ha dribblat sig in i straffområdet, men målvakten kunde rädda hans avslut.

United höll ut och kunde vinna med 2-0. Starkt gjort då flera bra spelare saknades i United som Barlow och Chong. Dessutom kunde inte ytterbacken Ethan Laird spela efter att ha dragit på sig en skada tätt inpå matchstart. I Chongs fall var det en planerad frånvaro, han spelade hela matchen med Reservlaget i söndags.

Brodarac – Manchester United 0-2 (0-2)

Uniteds mål: Boonen (19), självmål (30)
United: Fojticek; Warren, R. Williams, O’Connor, Tanner; Garner, Hamilton; Boonen (B. Williams 83), Gomes, Burkart (Mellor 46); Bohui (Levitt 77)