Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vad vill du framåt, José?

Embed from Getty Images
Ännu ett bottennapp. Ännu en förlust mot ett bottenlag.
Manchester United blandar och ger i fortsatt samma anda som de senaste åren, även med José Mourinho som manager.
Och jag förstår inte riktigt vad det är han vill med detta United i offensiven.
 
Egentligen har han en arsenal av spelare med fenomenala offensiva kvalitéer.

  • Lukaku är tung, snabb, skicklig på huvudet och att hitta ytor i avslutningslägen.
  • Martial är lurig, skicklig en mot en och har ett fantastiskt skott med båda fötterna. Dessutom vanligtvis säker i frilägen (även om han otroligt nog missade tre stycken i dag).
  • Sanchez vet vi också har en enorm uppsjö av tricks att ta till.
  • Paul Pogba kan luckra upp alla försvar i världen.
  • Jesse Lingard kan springa isär de flesta försvar i ligan.
  • Rashfords skott, snabbhet och dribblingar kan snubbla bort många motståndare.
  • Juan Mata är en av de bästa avslutarna i landet.

 
Och så vidare, och så vidare och så vidare.
Ändå står vi här nu, med en nolla i Newcastle, och ännu en match där det var riktigt svårt att sätta fingret på hur United vill anfalla. Bollarna går inte längre genom Paul Scholes eller Michael Carrick och sedan dessa två försvunnit från Uniteds hjärta har det varit svårt att se någon slags finess. Ibland handlar det om långbollar mot Lukaku, ibland går bollarna bara ut mot Valencia som vänder hemåt eller slår bort en cross, ibland drar Martial eller Rashford eller Sanchez iväg på egna utflykter – till ingen nytta.
Det är som ett stort kollektiv av skickliga offensiva krafter som inte alls har någon idé om hur de ska förvandla sig till en oemotståndlig kraft som bara rullar över motståndet.
Så här ser det inte ut jämt dock, och United hade mycket väl kunna vinna på SJP med tanke på lägena, men det gör det oroväckande ofta. Och frågan är hur Mourinhos offensiva sinne egentligen utvecklats de senaste åren. Försvaren är bättre än de var förr och även om han fortfarande kan trolla fram en defensiv bättre än de flesta så är det framåt frågetecknen fortfarande består. Kan ytterligare en miljard eller två förändra det?
Inget ont om Scott McTominay, men det är liksom inte en spelare som man tänker ska gå in och vända en match i slutskedet. Å andra sidan vänds det inte så ofta när vi slänger in Martial eller Rashford heller.
Ligasäsongen har varit över sen länge, så nu får vi se Mourinhos planer för cupen och Champions. Förhoppningsvis får vi se någon slags struktur i anfallsspelet som bådar gott inför höstens ligaspel.