Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho om VAR; Unitedledare lämnar för Uefa; defensiva rockader i sommar

Manchester United laddar för fullt inför FA-cupmatchen mot Huddersfield på lördag. Den matchen blir den allra första Unitedmatchen med videodomare.

”När folk frågar oss om vi gillar det, om vi inte gillar det, om vi håller med om det, om vi inte håller med om det… Jag tycker ärligt talat att det är en fråga för domarna,” säger Uniteds manager José Mourinho.

”De vill prestera så bra de kan, de gillar inte att göra misstag. Och ibland gör de misstag för att det är ett mänskligt misstag och du kan inte ändra det om de inte har teknologiskt stöd. Så om domarna är nöjda med det teknologiska stödet så ja, låt oss använda VAR. Från mitt perspektiv gillar jag känslan.

”Givetvis behöver de anpassningar. De måste säkerställa att de inte ändrar spelets dynamik för mycket, känslorna i spelet för mycket. Folk väntar ett par minuter för att veta om de kan hoppa [och jubla], för att det var ett mål.

”Men från mitt professionella perspektiv gillar jag känslan av att rätt beslut kommer. Det är en straff eller inte straff, det är handboll eller inte handboll, det är rött kort eller inte rött kort. Jag tycker att det är ett rättvist beslut och en känsla jag gillar.”

Townsend flyttar till Uefa

Manchester Uniteds kommunikationsdirektör Phil Townsend lämnar klubben. Han kommer istället att ta över en liknande roll hos Uefa.

Townsend, som har haft sin nuvarande roll sedan 2004, kommer att flytta till Schweiz. Trista nyheter för United förstås, allra helst som Townsend var en av få i klubbledningen med

Mirror: Jones och Smalling kan dumpas

José Mourinho ska ha tröttnat på Phil Jones och Chris Smallings mittbacksspel, rapporterar Mirrors David McDonnell. Det eventuella förtroende som fanns kvar ska ha försvunnit efter lördagens match mot Newcastle.

Mourinho ska vilja göra sig av med Smalling i sommar och även Jones plats i klubben ska vara hotad.

Uniteds manager vill förstärka med minst en mittback i sommar. Leicesters Harry Maguire och Real Madrids Raphaël Varane nämns som tänkbara alternativ. På andra håll kopplas United samman med Tottenhams mittback Toby Alderweireld.

Innan det blir sommar och transferfönster ska Mourinho vara beredd att agera. Både Victor Lindelöf och Marcos Rojo ska vara aktuella för en startplats mot Huddersfield på lördag. Lindelöf ska fortfarande ha Mourinhos förtroende, den sparsamma speltiden till trots. Och Rojo ska, enligt McDonnell, vara nära att signera ett nytt kontrakt.

Garner och Greenwood på landslagsuppdrag

Unitedjuniorerna Jimmy Garner och Mason Greenwood har den senaste veckan varit i Algarve med Englands U17-landslag, för att spela en träningsturnering. Ethan Laird var också uttagen men tvingades lämna återbud på grund av skada.

Till öppningsmatchen mot Portugal gjorde förbundskaptenen misstaget att inleda med Unitedduon på bänken. Föga överraskande resulterade det i en storförlust (4-0). Garner blev kvar på bänken medan Greenwood fick ett kort inhopp.

Misstaget åtgärdades till matchen mot Tyskland, då de båda Unitedspelarna tog plats i startelvan. Garner tog dessutom hand om kaptensbindeln. Det gick givetvis mycket bättre och matchen slutade 1-1.

Ännu bättre gick det i den avslutande matchen mot Holland idag, då det blev en engelsk 2-0-seger. Garner och Greenwood var återigen med i startelvan och Garner fortsatte som lagkapten.

Datum för reservmatcher

Uniteds reserver ska den 27 februari, med avspark 20.00, spela mot Villarreal i kvartsfinalen av Premier League International Cup. Samtidigt har reservmatchen mot Sunderland flyttats till den 3 mars (avspark 13.00). Den matchen kommer att spelas på Old Trafford.

Friend dömer på lördag

Det blir Kevin Friend som får ansvar som domare när United möter Huddersfield på lördag. Assisterande domare blir Gary Beswick och Matthew Wilkes med Anthony Taylor som fjärdedomare.

Kvartetten får sällskap av Neil Swarbrick som videodomare och Andrew Garratt som extra videodomare.

Friend gjorde sin senaste Unitedmatch just i FA-cupen, i 2-0-segern mot Derby för en dryg månad sedan. Det är hans enda Unitedmatch den här säsongen. Det brukar gå bra med Friend som domare, på 15 försök har det bara blivit en enda förlust (tolv vinster).

Samtidigt brukar det inte gå bra för Huddersfield med Friend som domare. De har aldrig vunnit när Friend har haft ansvaret (0-2-4), varav tre förluster den här säsongen.