Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Billigare Premier League-matcher för tevebolagen; juniorerna vann; alla hjärtans dag-hälsningar

I ett februarikyligt Manchester förbereder sig Manchester United för lördagens bortamatch mot Huddersfield Town i FA-cupen. Matchen på lördag ger en chans till revansch för fadäsen i höstas. Dessutom är ju FA-cupen den stora titelchansen för United den här säsongen, så det gäller att vara redo för match på lördag.

Matcherna billigare för Sky och BT

Sky Sports och BT Sports kommer att fortsätta sända Premier League i England över säsongerna 2019/20 till 2021/22. Igår meddelades att BT kammade hem auktionen för paket A medan Sky roffade åt sig pakten B, C, D och E.

Paketet som BT tog innehåller 32 matcher på lördagar klockan 13.30. BT får andrahandsvalet 20 gånger och femtevalet 12 gånger.

Sky vann förstavalet i samtliga 34 helgomgångar och kommer totalt visa 128 matcher per säsong. De kommer att visa 32 kvällsmatcher, varav 8 på lördagar klockan 20.45 och 24 på måndagar eller fredagar. Vidare har Sky alla söndagsmatcher samt den sena lördagsmatchen (18.30).

Fortfarande återstår två paket att fylla. Det är två paket på 20 matcher vardera. Paket F innehåller samtliga matcher en veckoomgång och samtliga matcher på en röd dag (Bank Holiday). Paket G innehåller samtliga matcher från två veckoomgångar.

BT Sport har uttalat att de är intresserade av åtminstone ett av de återstående paketen. Amazon uppges också vara en av intressenterna. Besked torde vi få inom kort.

För de fem utdelade paketen har BT och Sky totalt betalat 4,464 miljarder pund. En astronomisk summa, förstås. Det ska dock noteras att bolagen faktiskt betalar mindre per match än de gör idag. Vad totalen landar på får vi återkomma om men klart är att det inte blir någon markant ökning jämfört med dagsläget, snarare en minskning.

Det svenska avtalet för de tre säsongerna kan förväntas vara på plats någon gång i höst, baserat på erfarenhet från tidigare år.

Om det möjligen sker en liten minskning i det nationella teveavtalet så förväntas priset för de internationella avtalen skjuta i höjden. Framför allt i USA och i Kina torde Premier League kunna trissa upp priset rejält jämfört med idag.

Juniorerna vann i Skottland

Uniteds juniorer vann idag med 3-2 mot Rangers i en träningsmatch i Skottland. Imponerande då Rangers ställde upp med ett U20-lag medan United matchade många U17-spelare, ett par U18-spelare (Tanner och Burkart) och ett par äldre spelare (Kenyon och Buffonge).

United tog ledningen tre gånger. Dylan Levitt gav United ledningen i första halvlek medan svenske Anthony Elanga gjorde 2-1 och 3-2 i den andra halvleken. Elangas 3-2-mål blev till slut matchavgörande.

Elanga är bara 15 år gammal och väntar fortfarande på juniordebuten i tävlingssammanhang. Han bör ha goda chanser att debutera innan säsongen är över, då han ofta har varit med i träningsmatcher av det här slaget. Oavsett kan det förväntas att han är ett stående inslag i juniorlaget nästa säsong.

Alla hjärtans dag-hälsningar

Det är alla hjärtans dag idag, vilket vi givetvis firar med en bild på Gary Neville och Paul Scholes.

Embed from Getty Images

Manchester United ville också fira.

Luke Shaw är kär i David de Gea…

Medan Paul Pogba är kär i sitt eget hår…