Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho och Pogba oense; Bailly återvänder till träning

Tidigt utbytt i två matcher och petad i en tredje. Paul Pogbas position i Manchester United är plötsligt inte längre vad den var. Föga överraskande nås vi nu av rapporter om att Pogba ska vara oense med José Mourinho.

I mycket positivare nyheter rapporteras det att Eric Bailly imorgon ska börja träna med a-laget.

Mourinho och Pogba oense

José Mourinho-kännaren Duncan Castles påstår att Uniteds manager är oense med mittfältsstjärnan Paul Pogba. Den franska mittfältaren ska önska ett formationsbyte, så att han kan få en offensiv roll till vänster i ett tremannamittfält. Pogba ska mena att hans möjligheter att påverka matcher påverkas negativt av hans defensiva skyldigheter i nuvarande roll.

Mourinho å sin sida ska vara besviken på hur Pogba har presterat sedan United värvade Alexis Sánchez. Managern ska också vara missnöjd med att Pogba inte lyckas lyda taktiska instruktioner, varken defensivt eller offensivt.

Just värvningen av Sánchez menar Castles är en källa till Pogbas nuvarande problem. Pogbas ego ska ha fått sig en törn och mittfältaren ska nu känna att han inte längre är lagets nyckelspelare.

Vi kan givetvis inte vara säkra på att det Castles rapporterar stämmer. Det är ändå rapporter vi inte bara kan avfärda utan vidare. Det blir onekligen intressant att se vad som händer med Pogba den närmaste framtiden. Rimligen kommer Mourinho att få frågor om Pogba under morgondagens presskonferens.

Bailly återvänder till träning

Eric Bailly kommer imorgon att återvända till a-lagsträning. Det påstår Jose Alvarez Haya, en Manchesterbaserad journalist från Spanien. Om allt faller väl ut kan vi få se Bailly i startelvan mot Sevilla nästa vecka. Skadan ska i alla avseenden vara läkt och det enda kruxet är bristen på matchform.

Minst sagt välkomna nyheter om det stämmer!

Baillys status lär förstås vara föremål för diskussion på presskonferensen imorgon.

Nonsens om Fellaini

Det påstås idag i turkiska tidningar att Marouane Fellaini ska vara klar för Besiktas. Det snappas förstås upp av de engelska tidningarna. Det är bara det att de turkiska tidningarna hänvisar till rapporter i England. Således har vi skapat en cirkel av nonsens.

Fellainis kontrakt löper ut efter den här säsongen och han har ännu inte accepterat Uniteds kontraktsförslag, till José Mourinhos förtret.

Sbragia om skotska lån

Om ni är som jag så har ni i januari förundrats av att Manchester United skickar spelare – Demetri Mitchell, Charlie Scott och Matthew Willock – på lån till Skottland. Klassen på den skotska klubblagsfotbollen, med Celtic som möjligt undantag, är trots allt inte alls hög.

Förklaringen kan vara att Uniteds reservlagsmanager Ricky Sbragia är skotte och har ett förflutet på det skotska fotbollsförbundet.

”Jag tror att de kan hantera det,” säger Sbragia. ”Demi har visat det de senaste fyra eller fem matcherna, där han har kommit in och det är inget stort steg upp för honom.

”Inte för att vara respektlös mot den skotska fotbollen men jag tycker att han har kommit dit och hanterat det. Matty är i St Johnstone och Charlie är med Hamilton och det kommer att förändra hur vi ser dem spela.”

Just att det inte är ett stort steg upp för Mitchell är väl det stora problemet, kan jag tycka.

För Sbragias reservlag väntar imorgon hemmamatch mot Chelsea i ligan. United ligger just nu sist i tabellen och är i akut poängbehov. Chelsea gör också en dålig säsong och parkerar på nedre halvan i tabellen.

Matchen mot Chelsea har avspark 20.05 och visas förstås på MUTV och Viaplay.

Ungdomar på landslagsuppdrag

Irlands U19-landslag har den här veckan vunnit med 1-0 och 2-1 mot Rumänien, i uppladdning inför EM-kvalet i mars. Manchester Uniteds Lee O’Connor spelade hela den första matchen men fick nöja sig med en bänkplats i den andra.

Samtidigt har Teden Mengi spelat för Englands U16-landslag.