Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Bailly är spelklar och det är bara stora lögner om Paul Pogba

José Mourinho har idag snackat med media inför morgondagens match mot Huddersfield i FA-cupen. Goda nyheter meddelas, då Eric Bailly är redo för spel!

Annars handlade det mestadels om Paul Pogba. Mourinho gick till angrepp mot den engelska expertindustrin och påstår att det negativa som har skrivits om hans relation till Pogba är lögn. Dessutom bekräftade Mourinho att Pogba kommer att starta imorgon.

Inför: Huddersfield Town – Manchester United

Presskonferens: Lagnyheter och kort om Huddersfield

Skadeläget: José Mourinho tog skadenyheterna i MUTV. United manager kom med fantastiska nyheter, då han kunde meddela att Eric Bailly äntligen är spelklar. Ander Herrera och Marcus Rashford är emellertid fortsatt ute och Zlatan Ibrahimovic är heller inte redo för spel riktigt än.

Marouane Fellaini är fortfarande ute med en knäskada. Vi har inte fått någon uppdatering om Daley Blind, som har varit ute en tid med en fotskada.

Den första frågan på presskonferensen handlade sedan om morgondagens match.

Hur viktigt är det att laget reagerar efter två raka bortaförluster?

”Inte i FA-cupen. I FA-cupen var vi väldigt seriösa i senaste matchen. Vi gjorde det väldigt seriöst. Givetvis är Huddersfield ett mycket bättre lag än Yeovil, med en annan ambition. Jag tror att Yeovil ville döda en jätte, Huddersfield vill verkligen gå vidare och göra något vackert i cupen.

”Vi måste vara redo. Vi spelade nyligen mot Huddersfield. Vi vet vilka de är och hur de spelar. Vi förlorade den här säsongen på deras arena. Så jag tror inte att vi kan överraskas.”

Presskonferens: Bara lögner Paul Pogba

Sedan handlade resten av presskonferensen om Paul Pogba. Mourinho svarar innan frågorna är avslutade.

Får jag fråga om Paul Pogba? Det har igen spekulerats den här veckan. Jag bara undrar, hur glad känner du…

”Jag tycker att du är snäll med dina ord, för när du säger mycket spekulation borde du säga en massa lögner. För jag accepterar och – jag kan prata på Pauls vägnar utan problem – Paul accepterar att han inte har spelat bra de senaste matcherna. Det är allt. Om ni vill prata om det är det en sak. Då kanske spekulationerna är rimliga. Men majoriteten av det ni kan läsa och lyssna på, var inte snälla utan var objektiva och säg ’lögner’.”

Jag vet inte vad som sker i och runt omklädningsrummet. Hur har dina konversationer med Paul varit? Behöver han fortfarande övertygas…

”Jag behöver inte prata med dig om mina konversationer med mina spelare. Jag behöver inte säga någonting om det. Det är mitt problem och spelarnas problem.

”En stor lögn att vår relation inte är bra. En stor lögn att vi inte kommunicerar. En stor lögn att vi inte är överens om hans positioner och hur han ska vara involverad i lagets dynamik.

”Så var objektiva, var objektiva och säg det vi alla vet. I de två senaste matcherna spelade han inte bra. Punkt. Slut på historien. Nu är det mitt problem och Pauls problem att hantera det och försöka förbättra hans prestationsnivåer. För att gå runt det behöver du inte vara en lögnare.”

José, hur säker är du då på att du kan få ut det bästa av Paul och vilken position kan det vara? Du kan få spelaren…

”Ni vet… Positionen… Det är ganska löjligt att prata om det. För jag tror att vi har… Jag vill inte… Vad är motsatsen till trevlig (nice)?”

Elak (nasty) och hemsk (horrible) ges som förslag.

”Jag vill inte vara elak mot andra länders expertindustri. För givetvis finns det bra experter i andra länder. Men jag tycker att vi har här, åtminstone sett till antal, den största expertindustrin. För det är hundratals av dem, de flesta med en fin bakgrund i fotbollen och med stor kunskap om fotboll.

”Jag skulle vilja att någon förklarade för mig vilken position ni tror att Pogba spelade på mot Newcastle. Jag skulle vilja att folk skulle berätta vilken position ni tror att Pogba spelade på mot Newcastle. Någon av er som vill berätta det för mig?”

Berätta du för oss!

”Nej, nej, kan ni berätta för mig?”

Mittfältare.

”Okej, mittfältare. Men vi spelade med en nummer 6 och två nummer 8. Eller två åttor och en tia?”

Tystnad.

”Eller två sexor och en tia?”

Tystnad.

”Vi spelade med en sexa och två åttor. Vi spelade med Matic som sexa, Lingard till höger om Matic och Pogba till vänster om Pogba [sic!]. Vet ni vilket system Pogba föredrar? 4-3-3. Vet ni vilken position Pogba föredrar i ett 4-3-3? Åtta till vänster.

”Så det är enkelt, ärligt och objektivt att säga att Paul inte spelade bra mot Newcastle. Men några av killarna [experterna] har miljonlöner. Låt inte folk läsa sånt som inte är sant. Ni får betalt för att läsa spelet och förklara spelet för folk.”

Låg det något bakom? Som du själv sa har hans prestationer inte varit så bra som i början på säsongen. Har något legat bakom? En skada? En sjukdom?

”Se, han hade en stor skada. Han hade en stor skada under säsongen. En stor skada. Han hade en stor skada. Han gick nästan till operation, som Dembélé i Barcelona gick [till operation], med en väldigt liknande skada. Beslutet var att inte göra det och använda en konservativ behandling. Det gick väldigt, väldigt bra. Alla var väldigt nöjda med sättet som det gick.

”Han spelade fenomenalt före det, han spelade fenomenalt efter det. Han fick ett rött kort mot Arsenal, antagligen hans bästa match under säsongen, i hans bästa period och antagligen lagets bästa period. Han var ute en lång, lång tid.

”För tillfället spelar han inte bra. Punkt. Punkt. Han spelar inte bra. Punkt.

”Och laget, um, behöver honom på en bra nivå. Och när han inte är på en bra nivå är laget inte lika bra som laget är när han spelar fenomenalt. Jag tycker att det händer alla lag när de bästa spelarna, de viktigaste spelarna, av någon anledning, inte presterar. Punkt.

”Ni behöver inte komma med berättelser, ni behöver inte komma med ’vi kommer att sälja honom’, ’vi vill sälja honom’, ’han vill lämna’, ’vi slåss varje dag’, ’vi träffar inte varandra’.

”Ni behöver inte det. Ni behöver inte det. Och vissa människor går i den riktningen. Några av dem har jag känt under många år. Jag känner deras profil.

”Jag vet att deras efternamn är lögnare.

”Ni vet… Det finns folk i er värld som har lögnare som efternamn. Ni vet… Och det är inte trevligt.

”Men nog om Paul…

”Vill ni vet om han spelar imorgon? Ja, han spelar.”

Den första delen av presskonferensen tog slut här. Sedan fortsatte det med frågor som är publiceringsskyddade tills sent ikväll. Det tar vi upp – i den mån det är intressant – i matchdagsbloggen imorgon.

Tidigare på fredagen kom James Ducker på Telegraph med en rapport som säger att problemen mellan Pogba och Mourinho är uppblåsta.

Lottning efter Uniteds match

United möter Huddersfield i åttondelsfinal i FA-cupen. Om det blir seger blir då således kvartsfinal för United. Motståndare i kvartsfinalen får vi i så fall besked om i stort sett direkt efter Uniteds match. Kvartsfinalerna lottas nämligen imorgon kväll klockan 21.00.

Reservmatch ikväll

Med avspark klockan 20.05 spelar Uniteds reserver ikväll mot Chelsea. United ligger sist i ligan och är i desperat poängbehov, för att behålla platsen i förstadivisionen.

Kvällens match kan du se på MUTV och Viaplay.