Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Manchester United möter Brighton i kvartsfinalen

Knappt hann Manchester United smaka på segern mot Huddersfield innan det var dags att reda ut innebörden. Ikväll passade nämligen FA på att lotta kvartsfinalerna i FA-cupen, trots att två åttondelsfinaler återstår att spela. För Manchester Uniteds del blev det hemmamatch mot Brighton & Hove Albion.

Kvartsfinalerna ska spelas helgen 16-18 mars. För Uniteds del innebär det att ligamatchen mot West Ham måste flyttas.

Kort om Brighton

And Smith must score!

Manchester United mot Brighton blir givetvis repris på FA-cupfinalen 1983. Den gången fick Gordon Smith chansen att bli matchvinnare men han lyckades inte skjuta bollen förbi Gary Bailey i Uniteds mål.

Baileys räddning räddade omspel för United och där var Brighton chanslösa. Bryan Robson (2), Norman Whiteside och Arnold Mühren säkrade en 4-0-seger för United.

United har ställts mot Brighton fyra gånger i FA-cupen och det har blivit fyra vinster för de goda. I finalen 1983 och i tredje omgången 1981 krävdes det förvisso omspel men det kvittar ju. Omspel blir det inte den här gången, då det är förlängning och straffar som gäller från och med kvartsfinalerna.

Brighton tog sig till kvartsfinal via 3-1 hemma mot Coventry idag. De har annars haft en ganska tuff cupresa, med Crystal Palace i omgång 3 (2-1) och Middlesbrough (1-0) i omgång 4.

Lottningen i sin helhet

De är upplagt för spännande semifinaler, då de fyra topplagen Tottenham, Manchester United, Chelsea och Wigan särades på i lottningen.

Sheffield Wednesday eller Swansea City – Rochdale eller Tottenham Hotspur
Manchester United – Brighton & Hove Albion
Leicester City – Chelsea
Wigan Athletic eller Manchester city- Southampton