Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kontraktssamtal med Martial står stilla; toppmatch för juniorerna

Dagen före Manchester Uniteds hemmamatch mot Chelsea är det ont om matchspecifika nyheter. Lagens managers snackade med media redan igår med mer information att vänta imorgon.

Istället diskuteras Anthony Martials framtid i Manchester United.

Dessutom spelar Uniteds juniorer mot Everton klockan 12.00 idag. Den matchen tycker jag definitivt att ni ska passa på att se! MUTV/Viaplay är det som gäller.

RMC: Inget kontraktserbjudande till Martial

Enligt franska RMC Sport väntar Anthony Martial på ett kontraktserbjudande från Manchester United. Martials representanter ska ha träffat United i december, med en förväntan om att United därefter skulle komma med ett kontraktserbjudande. Något sådant ska emellertid inte ha dykt upp, vilket ska ha lämnat anfallaren förvånad och med en känsla av att United inte uppskattar hans talang.

Resultatet av detta ska vara att Martial nu funderar på sin framtid.

RMC har hela tiden legat i framkant när det gäller nyheter om Martial, så vi kan inte utan vidare avfärda rapporten som nonsens.

Samtidigt har vi ännu ingen anledning att oroa oss i onödan. Till att börja med så gäller Martials nuvarande kontrakt över nästa säsong och United har dessutom ett optionsår på kontraktet. Klubben har således gott om tid på sig att blidka honom. United har de senaste åren dessutom varit sena med att förhandla om nya kontrakt med sina spelare.

Vidare kan det förstås tänkas att detta handlar om att Martials representanter läcker information för att sätta press på United.

United irriterade på Raiola

Samtidigt rapporteras det givetvis om Paul Pogba. Den här gången är vinkeln att United ska vara irriterade på hur Pogbas agent Mino Raiola agerat sedan Pogba blivit bänkad.

United, som de senaste åren har gjort många affärer med Raiola, ska tycka att han blandar sig i för mycket. Detta ska ha resulterat i att klubben nu ifrågasätter om det är värt att göra affärer med Raiola.

Kungen fyller år

Idag säger vi grattis till Kungen! Ja, inte Eric Cantona men väl Denis Law, King of the Stretford End.

Law, som blir 78 år gammal idag, gjorde 237 mål (bara Wayne Rooney och Sir Bobby Charlton har fler) på 404 matcher för United.

Toppmatch för juniorerna

Med avspark klockan 12.00 spelar Uniteds juniorer idag mot Everton i ligan. Ni ser matchen på MUTV/Viaplay.

United toppar tabellen men det är bara seger som gäller. Everton är just nu tvåa, bara en poäng bakom och dessutom med en match till godo. Liverpool och Manchester city skuggar också tätt bakom.

För United också en chans till revansch efter nederlaget i Uefa Youth League i veckan, även om det inte är samma spelare som kommer till spel. Bara Lee O’Connor, Aidan Barlow och James Garner är kvar från startelvan i onsdags (dessutom var George Tanner och Nishan Burkart inhoppare då). Dels så är det U18 i ligan och U19 i Uefa Youth League, medan spelare som Tahith Chong och Angel Gomes sannolikt sparas till reservmatchen mot Villarreal på tisdag.

Nya målvakten Matej Kovar gör debut.

Scholes visar vägen

Avslutningsvis så visar Paul Scholes hur Manchester Uniteds spelare ska göra imorgon.