Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spanien istället för Italien till höger; Upprörd José väljer mittfältare; van Gaals drömspelare

Embed from Getty Images

Vi suger ut det sista ur karamellen efter 2-1-segern mot Chelsea i söndags och börjar sådär smått blicka framåt mot måndagen, då Crystal Palace väntar på bortaplan för Manchester United. Spelarna är dock lediga, och i brist på de där riktigt spännande nyheterna konstaterar vi bland annat att Juan Mata, David De Gea och Ander Herrera kan få sällskap av en landsman i sommar. 

Odriozola till höger?

Det har väl inte undgått någon att Manchester United haft sina problem i försvaret under den pågående säsongen. Till höger har alternativen varit få de gånger då Antonio Valencia endera haft skadekänningar eller helt enkelt varit för sliten. Matteo Darmian var tänkt som en lösning, men hans plats tenderar att vara längst ner i frysboxen. Frågar man Simon Jones på Daily Mail kan lösningen på problematiken heta Alvaro Odriozola. Den 22-åriga spanjoren tillhör för närvarande Real Sociedad och United ska ha scoutat spelaren i EL-mötet med Salzburg. Även Real Madrid och Barcelona sägs jaga Odriozola som hunnit med en landskamp för Spanien och finns med i spekulationerna då VM-truppen ska tas ut i vår.

Embed from Getty Images

 Mourinho upprörd över långsamma förhandlingar

Då vi ändå är inne på det här med nästa säsong, och även inne på den inte alla gånger så trovärdiga Daily Mail konstaterar vi att tidningen menar att José Mourinho är upprörd över att kontraktsförhandlingarna med Marcos Rojo och Anthony Martial drar ut på tiden. Bägge spelarna har kontrakt som löper ut efter nästa säsong, men Mourinho sägs vara mån om att förlänga kontrakten under vårvintern. Martial har en ettårig förlängningsklausul i sitt kontrakt, vilket gör att brådskan där kanske är något mindre än i fallet Rojo. Daily Mail menar också att de långsamma förhandlingarna är orsaken till att Marouane Fellaini kommer att lämna United i sommar.

Embed from Getty Images

 Sex alternativ centralt i sommar

Marouane Fellaini anses som sagt vara en förlorad spelare för Manchester United. Lägger man då till att Michael Carrick slutar, att Ander Herrera underpresterat en hel säsong och att Paul Pogba inte ska spela så långt ner i banan som han gjort i år så är det rätt klart var José Mourinho kommer att förstärka framöver. Paul Doyle på The Guardian menar att Mourinho nu skalat ner listan över potentiella mittfältsvärvningar i sommar. Kvar finns, om vi ska tro Doyle, Toni Kroos, Willian, Victor Wanyama, Sergej Milinkovic-Savic, Jean-Michaël Seri och Jorginho. Doyle menar också att Wanyama är den som bäst motsvarar kraven, då Fellaini är på väg bort. Seri har tidigare ryktats till United men lär gå för en betydligt större prislapp.

Embed from Getty Images

van Gaal ville ha Müller och Hummels

Förre Manchester United-tränaren Louis van Gaal lever, i alla fall för stunden, ett tillbakadraget liv från fotbollen. Holländaren har inte haft något tränaruppdrag sedan han lämnade United våren 2016 och passar nu på, i en intervju med tyska Sport Bild, att ge sin syn på tiden i United. Han kommenterar bland annat Mats Hummels och Thomas Müller, som han bägge ville se i United.

– Jag ville ha Hummels i Manchester United, men då han gjort en sämre säsong så valde vi att inte gå hela vägen.

– Jag kan bekräfta att jag ville ha Müller, men det fanns inget vi kunde göra. Bayern gjorde klart att de inte ville sälja honom. 

Istället för Müller valde van Gaal att lägga pengarna på Anthony Martial.

Allt var bättre förr, eller?

Debatten om huruvida den engelska ligan är för internationell och huruvida det engelska landslaget lider av att de egna spelarna inte får den speltid de behöver är en evighetsdebatt. Vi har vant oss vid allt färre engelsmän, främst i startelvorna, hos toppklubbarna där Arsenal väl är det lag som gått i bräschen. Statistiksajten OptaSports gjorde oss igår, via Twitter, medvetna om hur det såg ut förr, eller egentligen om hur mycket sämre det trots allt var förr.

Den här dagen..

..år 2016 gjorde Marcus Rashford Premier League-debut för Manchester United. Resten är, som klyschan säger, historia.