Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ett år till för trio; Hodgson inför United; uppskjutet för de unga; Mark och Ryan på Davids dag

Vi är mitt emellan två Manchester United-matcher och så sakteliga flyttas fokus över på matchen mot Crystal Palace. Uniteds spelare är tillbaka i träning efter en kort semester och i Palacelägret har manager Roy Hodgson snackat med media.

United har fortfarande många spelare med utgående kontrakt men detta håller visst på att rättas till. Trion Daley Blind, Sam Johnstone och Ashley Young ska ha fått sina optionsår aktiverade, vilket skulle betyda att de är tingade Manchester United över nästa säsong.

Så lite Wales, VAR och gula kort för managers samt uppskjutna matcher.

Ett år till för trio

Manchester United har många spelare med kontrakt som löper ut efter den här säsongen. Trion Daley Blind, Sam Johnstone och Ashley Young kan emellertid avskrivas från den listan, rapporterar Sky Sports.

De tre spelarna ska ha fått sina kontrakt justerade från 2018 till 2019, då United ska ha valt att aktivera deras optionsår.

Sedan tidigare ska Ander Herrera, Juan Mata och Luke Shaw ha fått sina optionsår aktiverade. United har emellertid bara bekräftat detta när det gäller Juan Mata.

Michael Carrick, Marouane Fellaini och Zlatan Ibrahimovic har alla avtal som löper ut efter den här säsongen. Av de är det bara Fellaini som kan tänkas vara en del av truppen nästa säsong.

Carrick ska efter den här säsongen lägga skorna på hyllan, för att ta en roll i José Mourinhos tränarstab. Detta har Mourinho bekräftat vid upprepade tillfällen.

När det gäller Zlatan skulle det förvåna om han vill vara kvar, givet hur det har sett ut den här säsongen. Det skulle också förvåna ifall klubben vill behålla honom.

Fellaini vill United behålla, men möjligen kommer charmoffensiven för sent. Fellaini är nu inne på sitt optionsår och är fri att förhandla med framtida arbetsgivare.

Ljusnande skadeläge för Palace

Med match redan på måndag höll Crystal Palaces manager Roy Hodgson givetvis presskonferens på torsdagen. Annars skulle ju uppladdningen inför matchen ha blivit alldeles för stressig.

Palace har under stora delar av säsongen fått klara sig utan många av sina ledande spelare. Inför matchen mot United har Palace inte färre än 13 spelare på skadelistan. Dessutom får Timothy Fosu-Mensah inte spela på måndag, då han ju är utlånad från United.

Skadeläget ljusnar dock en aning, då Hodgson rapporterar att Martin Kelly och Jeffrey Schlupp är tillbaka i träning.

”Schlupp och Kelly gjorde en träning före Spurs och har tränat den här veckan, så gott vi kunnat. De är de enda två som är aktuella.”

Här tror jag att Hodgson exkluderar James Tomkins, som klev av med kramp i matchen mot Tottenham. Därmed får han förmodas vara tillgänglig.

Med bara elva spelare borta har Palace inga ursäkter att komma med.

Mer från Hodgson:

  • Träningar: Palace har haft svårt att träna ordentligt, på grund av snöoväder. De har ingen värme under planen på träningsanläggningen.
  • VAR: Hodgson vill inte välja sida men säger att VAR måste innebära ett steg framåt om det ska användas.
  • Om Mourinho: ”Jag kan inte hävda att jag är hans bästa vän, jag känner honom inte så bra. Men relationen vi har haft har alltid varit vänlig. Mitt förhållande till honom är bra och jag respekterar det arbete han har gjort genom åren.”

Mer från Hodgson på Croydon Advertiser.

Någon fara för att matchen på måndag inte ska kunna spelas tycks inte föreligga i nuläget. 

Gula kort för managers

På söndag håller International Football Association Board (Ifab), som skriver fotbollens regelbok, årsmöte. Då förväntas de besluta om att tillåta domare att dela ut gula och röda kort till managers, rapporterar Times.

Annars lär den stora frågan på Ifabs årsmöte vara att godkänna VAR.

Minskat stöd för VAR i Premier League

Även om Ifab beslutar för VAR så är det inte självklart att systemet kommer att användas i Premier League nästa säsong. Frågan ska behandlas på ligans årsmöte senare i vår. Det har varit långt ifrån smärtfritt när systemet har introducerats i England och stödet ska ha minskat.

Ingen optimism i Arsenal

Arsenal laddar för Premier League-match mot Manchester city ikväll. Är det optimistiskt i Londonlägret? Nej. I en omröstning på Arsenals officiella hemsida tror majoriteten på en cityseger.

Uppskjutet!

Manchester United skulle på lördag ha spelat mot Wolves (b) i juniorligan och Sunderland (h) i reservlagsligan. Det blir emellertid ingenting med det. På grund av dåligt väder har de båda matcherna flyttats fram.

Juniormatchen mot Wolves kommer nu att spelas tisdagen den 13 mars, klockan 14.00. Nytt datum för matchen mot Sunderland bekräftas senare.

Lukaku från alla vinklar

Romelu Lukakus mål mot Chelsea kikar vi på i alla vinklar.

Mark och Ryan på Davids dag

Idag är det Saint David’s Day, vilket i praktiken är Wales nationaldag. Det firar vi med Mark Hughes och Ryan Giggs!