Spelarbetyg: Crystal Palace – Manchester United: 2-3

http://gty.im/927725050

Wow. Hur skriver man spelarbetyg efter en sådan här match? Spelmässigt såg det ju bedrövligt ut mest hela tiden. Även i perioden när United vände matchen kan jag inte med gott samvete påstå att laget övertygade spelmässigt. Det var Crystal Palace som var dåliga.

Men, samtidigt så var ju detta en sån där klassisk Unitedvändning. En sådan som vi inte varit bortskämda med de senaste åren, men som vi nu fått två matcher i rad, även om Chelseamatchen avgjordes tidigare. Och hur negativ får man vara när man ändå vunnit, tagit tillbaka andraplatsen och förhoppningsvis säkrat Champions League till nästa år?

Jag väljer till slut att, mestadels, se hur spelet faktiskt var och sätter betyg efter det. Den kompletta euforin över vändningen får därmed stå tillbaks.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Kan inte göra något åt första målet, vid det andra borde han täcka första stolpen bättre, men samtidigt är det ett bra avslut. Räddningen vid 2-2 höjer betyget ett snäpp, den är makalös. Eller, som vi kanske borde säga numera, han gjorde en de Gea.

Antonia Valencia: 5

Utbytt 67. Ingen bra match för kaptenen. Skulle må bra av vila, eller att ha en konkurrent på riktigt om sin position. Är dock den som slår inlägget till första målet, ett litet plus för det.

Chris Smalling: 6

Alltså, efter 55 minuter var jag inne på att ge Smalling en tvåa. Och då skall ni veta att vi i princip aldrig ger under fyra, det skall till något unikt uselt för det. Och agerandet vid Crystal Palaces 2-0 är en sådan sak som kan sänka betyget till den nivån. Men sen har han turen att Tomkins inte kan hålla en offsidelinje, vilket gör att Smalling (med en jättebra nick!) reducerar och ger United kontakt. Efter målet vinner han helt plötsligt fler dueller än han gjort på många månader, och är den som leder backlinjen. Rent spelmässigt jobbar han sig upp till en femma, men hans mål (och att Matic avgör) gör att jag känner mig snäll och godkänner Smalling.

Victor Lindelöf: 4

Nej, Lindelöf kan inte lastas för 0-1, och 0-2 är Smallings fel. Men resten då? Gjorde Lindelöf ett enda rätt matchen igenom? Jag är inte säker på att han vann en närkamp eller nickduell mot Benteke och Sörloth. Tänk då när bättre forwards kommer på besök…

Ashley Young: 4

Utbytt 67. Nej. Bara nej. Utbytt helt rätt. Gjorde ingen nytta fram tills dess. Shaw måste starta där resten av säsongen.

Scott McTominay: 4

Utbytt 46. Tar en bisarr varning där han missar bollen och sänker Palacespelaren. Det var det bästa han gjorde den här matchen. Hade det funnits andra mittfältare att tillgå hade han bänkats länge från nu.

Nemanja Matic: 6

Alltså, Matic hade precis som hela mittfältet, kraftiga problem. Främst i första halvlek, då passningsspelet inte satt alls, men egentligen över hela matchen. Spelar upp sig litegrann på slutet, och jag kan inte med att underkänna en spelare som avgör en match på det sättet i den 92 minuten. Men vi kräver mer.

Paul Pogba: 5

Kunde lika gärna varit den som blev utbytt i halvtid. Räddades sannolikt av att McTominay hade en varning. Ett horribelt passningsspel, allmänt gnällig och totalt ofarlig. Även han något bättre i andra, men klarar inte godkänt.

Jesse Lingard: 5

Min första tanke var en sexa, med motiveringen att ”Lingard klarar godkänt för sin lagmoral och kämpaanda idag. Och för att han faktiskt blev farligare när han klev ner som någon form av tokoffensiv högerback.”  Men nej, Lingard har varit bra delar av säsongen, så det är dags att släppa snällbetyg till honom. Han var inte bra nog, även om det blev bättre när han klev ner som tokoffensiv högerback.

Romelu Lukaku: 6

Tog inte med sig självförtroendet från Chelseamatchen. Samtidigt led han något oerhört av mittfältarnas inkompetens och oförmåga att slå en vettig passning. Kvitterar även idag, och det gör honom godkänd.

Alexis Sanchez: 5

Bra i åtta, nio minuter då han hade några vettiga försök. Sen hade han mest ovettiga försök, och lyckades med extremt få av dem. Hade han inte hetat Alexis Sanchez och varit en prestigevärvning hade hans plats i elvan varit hotad. Det är den inte nu.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 46. Det första han gjorde var att skapa mer än United gjort på hela första halvlek. Sen sjönk han lite, men var hela tiden pigg och alert på sin kant. Visar att han är på gång, räkna med mer speltid kommande månaden.

Juan Mata: 6

Inbytt 67. Bidrar inte med något matchavgörande, men kommer in centralt och är ett hot.

Luke Shaw: 6

Inbytt 67. Gör ett habilt inhopp utan att glänsa. Hinner ändå visa att han är Uniteds just nu bästa ytterback, men konkurrensen är å andra sidan inte mördande.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS