Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Liverpool – Manchester United 1-2

Uniteds reserver vände och vann på Anfield efter att Callum Gribbin gjort 2-1 på straff med ungefär fem minuter kvar av ordinarie tid. Joe Riley gjorde Uniteds kvitteringsmål några minuter innan.

Det var toppen mot botten då Liverpool jagar serieseger och United kämpar för att hålla sig kvar. Det var dock inget som märktes på planen, United var starka och Dearnley fick en bra chans i ett friläge perfekt framspelad av Gribbin men Liverpools målvakt kunde avstyra.

United hade flera bra chanser och Chong hade ett skott tätt utanför och ett inspel som precis smet förbi alla. United skapade fler chanser än hemmalaget och när man väntade på ett Unitedmål kom istället ett Liverpoolmål. En frispark i den 65:e minuten som ser ut att slås in som ett inlägg missbedöms av O’Hara i Unitedmålet och han släpper situationen helt då han tror att skottet ska gå över men bollen går istället ribba in.

Det ser ut att gå mot ännu en förlust trots att spelet varit bra. United gör några byten på slutet, och får in friska fläktar som rör om i Liverpools försvar. Kvitteringen kommer också rättvist när högerbacken Joe Riley tar ett initiativ framåt och efter passivt försvarsspel kan han avancera och placera in kvitteringen med tio minuter kvar. Men United är inte klara och några minuter senare dribblar sig inhopparen Bohui in i straffområdet och blir fälld, domaren pekar på straffpunkten och Callum Gribbin kliver fram och iskallt placerar han in bollen i fel hörn för målvakten och United har vänt på matchen. Det blir sedan fem minuters stopptid men United kan enkelt hålla ut och tar en rättvis och viktig seger inför drygt 5000 åskådare på Anfield.

Sett över 90 minuter vinner United matchen rättvist. För en gångs skull fick laget till en balanserad insats där hela laget var jämnbra. Extra kul att se Gribbin kliva fram och avgöra efter många skadeperioder den här säsongen. Annars gjorde faktiskt O’Hara en av få missar den här säsongen, målvaktstalangen är faktiskt uttagen i Irlands a-landslag och har varit väldigt bra i Reservlaget den här säsongen och en av många talangfulla målvakter som United har just nu.

I övrigt var det roligt att se pigga inhoppare som gjorde skillnad i Bohui och DJ Buffonge. Speciellt den senare bör få lite mer speltid kan jag tycka.

United är dock fortsatt sist i tabellen men med fler av dessa insatser bör United klara kontraktet.

Liverpool – Manchester United 1-2 (0-0)

Uniteds mål: Riley (80), Gribbin (84 str)
United: O’Hara, Riley, Williams R-S., Borthwick-Jackson, O’Connor; Redmond, Hamilton (Buffonge 76); Chong, Gribbin, Kehinde (Bohui 80); Dearnley (Warren 88)