Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool 2-1

Embed from Getty Images

Manchester United vann den största matchen i England. Liverpool föll med 2-1 på Old Trafford efter två mål av Marcus Rashford i första halvlek och en taktisk triumf från José Mourinho i coachmatchen. En comebackande Eric Bailly kunde ha gått från klippa och hjälte till syndabock i andra halvlek men United höll undan och säkrade av allt att döma en plats i nästa års Champions League. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Svårt att ge De Gea mer än godkänt. Han gör inte bort sig, men har heller inget att göra som kan sägas avgör matchen. Får agera i luftrummet ett antal gånger och är på Baillys vrickning som leder till självmålet.

Antonio Valencia: 6

En piggare insats av Valencia efter att det verkat som om formen dippat. Får ta ett större  defensivt jobb än annars och gör det rätt bra. Ingen tacksam uppgift att ha Mane mot sig.

Chris Smalling: 6

Sett till hur Smalling såg ut defensivt mot Crystal Palace var det snudd på natt och dag då man jämför den matchen med mötet med Liverpool. Ser ut att trivas betydligt bättre med Bailly bredvid sig. Känns stundom lite fumlig men är trots allt godkänd.

Eric Bailly: 7,5

Äntligen tillbaka. Äntligen en mittback som levererar. Ja, med ett undantag då. Självmålet är bland det mer dråpliga som skådats denna säsong och tar Liverpool tillbaka in i matchen. Gör dock ett mycket bra och uppoffrande defensivt jobb och inger trygghet, så när som på ett par snurrfinter.

Ashley Young: 7

Vi var väl rätt många som höjde på ögonbrynen än en gång när startelvorna kom. Dels för att Young var dålig mot Crystal Palace, dels då en viss Salah fanns som motståndare. Young reder dock ut stormarna bra och tar ett defensivt jobb på sin kant även han. Rashford skötte det offensiva idag.

Scott McTominay: 6

Paul Pogbas ersättare på det defensiva mittfältet riskminimerar, slår de där korta enkla passningarna och bromsar Liverpools framfart rätt bra. Ingen klippa, men det behövs inte heller mer än så här idag.

Nemanja Matic: 6

Egentligen är insatsen rätt lik den mot Crystal Palace (med målet undantaget). Det är rätt slätstruket och rätt tamt. Riskminimerar precis som McTominay men försöker slå fler avgörande offensiva passningar. Det gick sådär.

Juan Mata: 6

Utbytt 89′. Mata istället för Lingard var kanske en av överraskningarna. Spanjoren avgör sånär matchen (och nej Niva, han hade inte hunnit ta emot den) med en saxspark i första. Tröttnar i andra och blir utbytt, om än sent.

Marcus Rashford: 8

2 mål, varnad, utbytt 70′. Han hann med rätt mycket på spelade 70 minuter, den gode Marcus. En av de få egna i dagens United avgör årets viktigaste match med två praktmål och egentligen kan vi ju inte begära mycket mer. Tar dock en onödig varning och är nära en andra. Det hade kunnat bli kostsamt i längden.

Romelu Lukaku: 7

Inga mål idag, men oj så Lukaku sliter och jobbar. Han tar löpningar han inte tagit på ett tag, han agerar smart i speluppbyggnaden och finns där innan målen görs. Solid.

Alexis Sánchez: 6

Utbytt 90+5′. Fall framåt på ett sätt. Stampande på stället på ett sätt. Sánchez fortsätter att agera mellanmjölk, även om han nu är mer uppoffrande och spenderar mindre tid inne i mitten.

Marouane Fellaini: 6

Inbytt 70′. Äntligen tillbaka även han. Kommer in istället för Rashford för att säkra defensivt. Gör det okej.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matteo Darmian: N/A

Inbytt 90+5′. Spelade för kort tid för att betygsättas.