Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – West Bromwich 6-1

Uniteds U18-lag fortsätter att övertyga och under helgen besegrade man West Bromwich utan några som helst problem och matchen var redan avgjord i paus då ställningen var 4-0 i en match som till slut blev 6-1.

Serieldande United tog emot West Bromwich på hemmaplan i en match som bara skulle sluta med hemmaseger. Den formstarke Mason Greenwood visade att han inte tänker ställa ut skorna och redan efter tre minuter hade han dribblat sig in i straffområdet och avslutade snyggt stolpe in.

Tolv minuter senare var det dags för Greenwood igen när han hinner först på en långboll mot ett stillastående försvar och kan iskallt placera in 2-0. Redan där kändes matchen avgjord.

Om matchen inte kändes avgjord där så avgjorde Nishan Burkart definitivt den efter ungefär en halvtimmes spel när han från högerkanten skar in och avslutade med vänstern i det bortre hörnet. United var helt överlägsna och behövde knappast någon hjälp från West Bromwich, men fick det ändå när ett bortalaget noterades för ett självmål strax innan paus.

United slog av på takten lite i den andra halvleken eftersom matchen redan var vunnen men Aidan Barlow passade på att göra 5-0 ändå efter 56 minuters spel via en fin passning och sedan ett kyligt avslut. Barlow har inte varit lika stark i målskyttet som kanske förväntat, men har ett bra poängsnitt ändå.

United skulle dock inte hålla nollan, vilket ju sällan sker. Med fem minuter kvar av matchen kom tröstmålet och det var faktiskt ett snyggt sådant. Ett fint väggspel och sedan skott otagbart för den nye målvakten Kovar i Unitedmålet. Men det var ändå United som skulle få det sista ordet när Puigmal smällde upp bollen i det första krysset och såg till att matchen slutade 6-1.

United har gjort tolv fler mål än näst bästa lag i den norra serien vilket är Manchester city. Dock har city två matcher färre spelade. Men serieledningen är intakt för United där främst Liverpool skuggar.

Mason Greenwood, 16 år, har nu gjort tolv mål på elva starter. Dessutom tre assist också. En mycket spännande spelare som fungerar lika bra som offensiv mittfältare som striker, vilket är ovanligt för hans ålder. Han har storleken, snabbheten, kylan i avsluten, huvudspelet, tekniken och balansen. Han har egentligen alla egenskaper för att bli en Manchester United-spelare men sedan är det mycket annat som ska klaffa också. Väldigt kul att se Puigmal få göra mål då han stått för många framspelningar tidigare men han visade nu att avsluten kan vara lika distinkta också.

Förstås många bra insatser från Unitedspelarna som fortsätter att imponera. Vi får inte glömma bort att Angel Gomes och Tahith Chong hade kunnat spela också, det säger något om hur vass bredden är i det här laget.

Manchester United – West Bromwich 6-1 (4-0)

Uniteds mål: Greenwood (3, 15), Burkart (32), Självmål (38), Barlow (56), Puigmal (90)
United: Kovar; Tanner, B. Williams, Dunne, Laird; Garner, Puigmal, Levitt (McGhee 60); Burkart (Bernard 75), Greenwood (Mellor 60), Barlow