Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Sevilla (Ta det lugnt, Rashford löser)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer den andra åttondelsfinalen i Champions League där Manchester United möter Sevilla på Old Trafford. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/03/13 23:33Manchester United – Sevilla 1-2 (0-0)

Uefa Champions League, åttondelsfinal, 2:2 • match 1: Sevilla – United 0-0 • 2018-03-13, 20.45 • Old Trafford, Manchester • publik: • domare: Danny Makkelie, Nederländerna


     (5)   Banega
 0-1 (73)   Ben Yedder
 0-2 (78)   Ben Yedder
     (78)   Ben Yedder
 1-2 (84)   Lukaku (Mata)
     (88)   Correa
     (90)   Sarabia
     (90+3) Rashford


Manchester United

De Gea; Valencia (Mata 77), Bailly, Smalling, Young; Fellaini (Pogba 60), Matic (Martial 77), Lingard; Rashford, Alexis; Lukaku

Avbyare: Romero, Lindelöf, Darmian, McTominay

Sevilla

Rico; Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero; Banega,N’Zonzi; Sarabia, Vazquez (Pizarro 87), Correa (Geis 89); Muriel (Ben Yedder 72)

Avbyare: Soria, Pareja, Nolito, Arana • 0
 • Share


2018/03/13 23:33
En sista

Det kommer upp fler reaktioner efter matchen nu, och Mourinho sitter på en presskonferens jag tyvärr inte hittar länk till. Därför tar vi de intervjuerna och presskonferensen imorgon.

 • 0
 • Share


2018/03/13 23:31
Vi lägger ner för idag

Med dessa, i mina ögon förvirrade, kommentarer från José Mourinho lägger vi ner matchdagsbloggen för idag.

Det hade varit skönt med en manager som kom ut och sa ”vi var usla och jag valde fel taktik idag samtidigt som mina spelare underpresterade och det måste vi göra bättre”, men så fungerar det ju inte.

Men vi tackar för idag och ser fram emot lördagens match.

 • 0
 • Share


2018/03/13 23:29
Och till MUTV

Managern har pratat med MUTV också. Mycket var lika med BT, men vi tar med det som var annorlunda, och en del som var samma.

”Jag tycker det första målet är viktigt i en match av den här naturen, och efter en 0-0 borta. Det kommer alltid vara en svår match mot ett bra lag. Med det första målet, fundamentalt, speciellt ur psykologisk vinkel. Jag tycker laget startade väldigt bra, och målet saknades, men i första halvlek var allt under kontroll och Sevilla var väldigt nöjda med det 0-0, för det var precis det de försökte.

”I andra halvlek hade vi våra chanser, vi hade våra farliga ansatser. De gjorde mål före oss och efter det hade vi det väldigt svårt.”

Det var en aggressiv start, men ju längre det gick desto mer spänt blev det.

”Med mer tid att spela, igår sa jag i pressen att jag förväntade mig den här appraochen från Sevilla, att låta matchen gå till en väldigt farlig period för oss. Och de gjorde det, och de gjorde mål. Och efter det blir allt svårare, eftersom vi har mindre tid på oss att spela.”

Är det bra med en match så snart igen?

”Ja, när du förlorar är det alltid bra att spela nästa match. Ju mer du väntar, ju mer du måste tänka på förlusten. Nu är det tillbaka till träningsplanen och försöka vinna nästa match.”

 • 0
 • Share


2018/03/13 23:15
Mourinho efter matchen

José Mourinho har pratat med tv efter matchen.

”Jag trodde att det första målet skulle bli viktigt i den här matchen, inte bara på grund av den första matchen men också på grund av matchens stil. Vi försöker att vara aggressiva från minut ett och vara intensiva, och jag kunde hitta några likheter mellan början av den här matchen och början av Liverpoolmatchen.

”Men sen gjorde vi inte mål och Sevilla höll bollen och hade självförtroende med bollen och kontrollerade matchen väl

”I den andra halvleken hade vi bra chanser att göra mål, bra och farliga chanser i boxen. De gjorde ett mål och från den stunden blir allt mycket mer emotionellt och det andra målet gjorde det nästan omöjligt.”

Ville du få mer av dina spelare?

”Vi vill alltid det, men spelarna var helt fria för det. Vi hade bra chanser, en framför mig i första halvlek med Lingard, Valencia och Rashford vilket är exakt det vi jobbar för och exakt det vi vill.

”Vi hade bra situationer och bra situationer, men jag tycker inte vi hade bra kontroll över matchen eftersom motståndarna hade det. Men jag kan inte säga att mina spelare hade fel i när det kommer till deras attityd och deras intentioner att spela”.

”Det är fotboll, sånt är livet. Imorgon är en annan dag och på lördag en annan match. Jag är väldigt glad att alla spelare är ledsna och inte döljer det, det är något som gör mig nöjd, men vi har ingen tid för drama, vi måste jobba hårt eftersom vi har en viktig match på söndag.”

Personligen undrar jag vilken match Mourinho sett baserat på dessa kommentarer.

Updated: 2018/03/13 23:18
 • 0
 • Share


2018/03/13 22:50
Så tomt

Vi inväntar reaktioner och kommentarer efter matchen.

Just nu är det bara tomt. Det var inte så här det skulle gå. United skulle vinna idag, så var det bara. Nu står vi här, utslagna av ett Sevilla som inte har en bättre trupp än Manchester United.

 • 0
 • Share


2018/03/13 22:36
United utslagna

Manchester United fick en av de ”lättare” matcherna av de man kunde fått i Champions League åttondelsfinal. Det hjälpte inte.

Laget stod för en dålig match borta och kom undan med 0-0 med blotta förskräckelsen. I kvällens hemmamatch räcker dåligt inte till, laget gör en patetisk hemmamatch, där Mourinho får ta på sig en stor del av skulden för en dålig fingertoppskänsla när han valde att peta McTominay och Mata till fördel för de kraftigt underpresterande Fellaini och Lingard.

Och, för de som blir kränkta av det, nej dessa två herrar var inte anledningen till förlusten. Men att de var med från start kändes märkligt före match, efter match framstår det som ett brutalt misstag.

Att Lukaku reducerade med sex minuter kvar hjälper inte, United var usla och är utslagna ur Champions League. 2-1 till Sevilla.

 • 0
 • Share


2018/03/13 21:38
Alltså, kom igen

Den här första halvleken alltså… Vad händer? Vad var tanken? Jag har gått från kolugn till smånvervös till helt säker på att Sevilla tar detta. 1-0, kanske att United klarar 1-1 och åker ut på bortamål….

 • 0
 • Share


2018/03/13 20:51
Specialroll för Lingard?

Det har bara gått tre minuter, men vi kan konstatera att Rashford alltså fått lämna vänsterkanten till Sanchez, och att Lingard spelar centralt, i princip bredvid Fellaini.

Än så länge ett 4-3-3 alltså, med Lingard i ”Pogba-rollen”. Ruskigt märkligt att Rashford tvingas över till höger dock, med tanke på senast…

Kan tanken med Lingard centralt vara att han skall ligga extra mycket på Banega?

Updated: 2018/03/13 20:53
 • 0
 • Share


2018/03/13 20:43
Nu kör vi!

Kom igen United, nu kör vi. Inga misstag bakåt och effektivitet framåt så tar vi detta!

 • 0
 • Share


2018/03/13 20:36
Ti0 kvar

Spelarna kommer strax in på banan, nervositeten har slutligen infunnit sig hos mig. Det är ju skit att ett 1-1 eller 2-2 ger Sevilla avancemang. Ja, United har en bättre trupp och ett bättre lag, men nog tusan kommer detta bli tufft.

Jag vill ha ett tidigt mål för att lugna nerverna, vilket jag i och för sig alltid vill, men just idag hade det varit extra skönt. Sanchez dyngar en hörna i huvudet på Fellaini efter tre minuter? Gustav säger ”ja tack”.

 • 0
 • Share


2018/03/13 20:32
Sevillas formation

Sevilla har gjort ett par förändringar gentemot matchen sist. Så här tror jag att de ställer upp.

Rico

Mercado – Kjaer – Lenglet – Escudero

Banega – N’Zonzi

Sarabia – Vazquez – Correa

Muriel

Mest osäker är jag om högerbacken, annars tänker jag att jag prickat hyfsat rätt. Så, med mitt tippningsfacit vet ni att Sevilla inte ställer upp enligt ovan.

 • 0
 • Share


2018/03/13 20:26
Lite uppladdning

Vi på Muss har fått ta över en diskussionsgrupp för Unitedsupportrar på Facebook. Det är mycket bra snack, Unitedvänner emellan.

Just ikväll läggs det upp en del inlägg från medlemmar som är på plats i Manchester, om hur de håller igång inför matchen. Jag rekommenderar starkt att ni blir medlemmar där (om ni inte redan är det) och går in och kollar.

Gruppen hittar ni här.

 • 0
 • Share


2018/03/13 20:20
Mourinho till BT Sport

José Mourinho har pratat med BT Sport inför matchen:

”Vi måste vinna, det är ett väldigt farligt resultat vi kom undan med. Jag är ganska säker på att Sevilla kommer vara vid liv och i matchen ända till slutet. Jag ser inte ett stort resultat komma och då handlar allt om beslutsamhet.

”Jag tror det är en match med mycket press på båda lagen, och förmodligen små detaljer som kommer göra skillnaden.

”Hemmafördelen var något som spelade väldigt väl för dem i Sevilla, eftersom de är väldigt starka, och förhoppningsvis kan vår publik ge oss en push.”

 • 0
 • Share


2018/03/13 19:45
Kul grej

United har två spelare från ungdomsleden i startelvan, och två på bänken. Detta innebär att det nu är 3911 matcher i rad, sedan oktober 1937, som minst en som gått genom ungdomssystemet finns med i matchtruppen. Ruskigt imponerande för en klubb av Uniteds storlek.


 • 0
 • Share


2018/03/13 19:41
Tankar om elvan

Okej, vi börjar med det uppenbara. Luckhurst och de andra hade fel. Pogba var inte i startelvan, men trots det får Scott McTominay inte starta. Istället går vår långe belgare (Marouane Fellaini om någon undrade…) in tillsammans med Matic på mittfältet.

Om jag var kluven för Pogba istället för Fellaini så tycker jag tyvärr att det här är fel. Visst, Fellaini kom in och var rätt bra mot Liverpool, men McTominay glänste från sin defensiva mittfältsroll. Spelade som om han hade Carrics rutin. Då tycker jag inte att United, som idag skall föra matchen, skall sätta in Fellaini för McTominay.

Det andra bytet som sker är att Jesse Lingard startar, och Juan Mata hamnar på bänken. Här är jag generellt positivt inställd, även om jag undrar vad Mata gjort för fel. Han har en liten snedträff ifrån ett drömmål mot Pool och direkt involverad i målet som gav 2-0. Om proffsfotbollen enbart gått efter vem som hade bäst form hade Lingard möjligen petat Sanchez, som ännu inte hittat sin roll ordentligt. Men Sanchez är en världsspelare som kommit som en prestigevärvning, då spelar han. Och vi vet vad chilenaren kan, så jag tycker inte att han borde petas. Men jag tycker det är något märkligt att Mata bänkas helt enkelt.

Så här lär United formera laget:

De Gea

Valencia – Bailly – Smalling – Young

Fellaini – Matic

Lingard – Sanchez – Rashford

Lukaku

En elva som, mina invändningar till trots, skall slå Sevilla.

 • 1
 • Share


2018/03/13 19:31
Dagens elvor

Så här ser båda lagens elvor ut för dagen.


 • 0
 • Share


2018/03/13 19:03
Skulle spekulerat

Jag hade tänkt spekulera lite i laguppställning under eftermiddagen, men ju mer jag kollar runt så verkar det som att det blir den enda ändringen mot i lördags. Alltså Pogba in McTominay till bänken.

Martial skall ju vara spelklar, så jag tror han hamnar på bänken. Då får ju garanterat någon back lämna, förmodligen Darmian, och kanske att även Carrick hamnar på läktaren då McTominay tar hans plats på bänken.

 • 0
 • Share


2018/03/13 17:43
Lite lagnyheter

Vi har två saker att prata om. Den första är att det enligt Samuel Luckhurst, en MEN-journalist jag visserligen tror lagom mycket på (men ändå), rapporterar att United gör en ändring ikväll, och det är att Paul Pogba är frisk och går in i startelvan på bekostnad av Scott McTominay.

Spontant är jag kluven. Pogba skall ju vara given, om han är frisk. Men jag tycker McTominay var briljant mot Liverpool, så känns sådär att peta honom. Å andra sidan skall United trycka på mer ikväll, och är Pogba frisk skall han ju spela. Så klart. Men ändå, kluven.
Det andra är att United nu på Twitter skrev att Mourinho har bekräftat Anthony Martial är spelklar. Återstår att se om han får vara i elvan eller inte.


 • 0
 • Share


2018/03/13 17:26
De som missar – och lite spekulationer om en svensk

Vi la tidigare ut truppen, de som alltså är med ikväll. Som påminnelse för de som glömt så saknas alltså dessa spelare på grund av skada.

Ander Herrera

Marcos Rojo

Phil Jones

Daley Blind

Ja, och Zlatan Ibrahimovic då, som jag inte riktigt vet vad jag skall använda för uttryck för att han saknas. Min elaka sida vill säga att ”han saknas för att han är för dålig”, vilket faktiskt inte är helt osant just nu. Det hade varit intressant att höra hur snacket går kring svensken.

Enligt vad vi förstått så är han ju medicinskt frisk, men ändå inte. Men om det ”bara” är matchtempot finns det ju inget annat sätt att komma igång än genom att spela matcher, och varför Mourinho då inte ger honom en eller ett par U23-matcher är för mig en gåta. För nej, enligt mig ska ingen vara för fin eller för stor för att gå ner och spela med U23 om det hjälper till att göra comeback fortare. Så bara matchtempot kan det inte vara, det måste vara att han helt enkelt har en annorlunda känsla i knäet som han inte vant sig vid än.

Eller något helt annat, vad vet jag.

Updated: 2018/03/13 17:32
 • 0
 • Share


2018/03/13 17:18
Lite highlights

Sådär ja, jobbet avslutat för dagen och vi kan få riktigt dra igång uppladdningen inför kvällen.

Personligen är jag fortfarande optimistisk, även om den sedvanliga nervositeten börjar infinna sig.

Vi inleder eftermiddagen med highlights från förra matchen, även om det intes var världshistoriens bästa match. • 0
 • Share


2018/03/13 16:01
Seger för U18

Manchester Uniteds U18-lag lyckades besegra Wolverhampton och hålla fast vid serieledningen.

Matchen slutade 2-0 och blev en riktig nagelbitare för Unitedfansen. Mason Greenwood nickade in matchens första mål så sent som i den 92 minuten och satte sedan också 2-0 med matchens bokstavligt talat sista spark. Greenwood har nu gjort 14 mål på tolv starter i U18.

United hjälptes av att Wolves kapten, Dion Sanderson, blev utvisad med sju minuter kvar

 • 0
 • Share


2018/03/13 12:50
U18 mot Wolves

För den som är intresserad möter Manchester Uniteds U18-lag Woverhampton idag.

Sändningen på Viaplay börjar 13.45, med matchstart 14.00. Vi kommer med en sammanfattade rapport efter matchen är färdig.

 • 0
 • Share


2018/03/13 12:48
Ruskigt tidiga lagnyheter

Vi vet, naturligtvis, ingenting om hur laget kommer formeras ikväll. Vi kan gissa att det inte blir speciellt många förändringar jämfört med i lördags, men det vet vi inte per nu. Vi kommer dock ha kul med spekulationer senare under dagen. Just nu nöjer vi oss att, med hjälp av våra vänner på Manchester Evening News, konstatera att detta är truppen som finns tillgänglig.

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira

Försvarare: Antonio Valencia, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Matteo Darmian, Ashley Young, Luke Shaw

Mittfältare: Scott McTominay, Marouane Fellaini, Paul Pogba, Michael Carrick, Nemanja Matic, Jesse Lingard, Juan Marta

Anfallare: Anthony Martial, Romelu Lukaku, Marcus Rashford, Alexis Sanchez

Vi ser alltså att både Paul Pogba finns med i denna preliminära trupp. Exakt vad det innebär vet vi inte, det kan vara att Mourinho och gänget hoppas på att de skall vara spelklara och tar ut dem ifatt att det blir så.

21 spelare ingår i alla fall i bruttotruppen. De skall bli 18 i matchtruppen, varav elva från start – alltså kommer tre få sitta på läktaren. Vilka det blir vet vi senare ikväll.

 • 0
 • Share


2018/03/13 12:38
Ta det lugnt, Rashford löser

Vi börjar med läget. 0-0 i första matchen innebär att United behöver vinna för att gå vidare. Vid 0-0 idag blir det därför förlängning och eventuellt straffar. Vid 1-1 eller mer, samt vinst för Sevilla, då är det spanjorerna som går vidare. Så enkelt är det. Därför kan man absolut säga att ett målglatt oavgjort på bortaplan hade varit bättre än 0-0, men nu är läget som det är och vi får utgå från det.

Efter bortamatchen i Spanien har United tagit tre raka segrar, varav två mot toppkonkurrenter och två har dessutom varit vändningar från underläge. Även om spelet inte sett klockrent ut i alla matcher (för att uttrycka sig milt) så innebär naturligtvis tre segrar att självförtroendet i den bättre delen av Manchester stigit, efter att ha varit något lägre efter förlusterna mot Spurs och Newcastle.

I Sevilla är det inte lika muntert. Efter den oavgjorda matchen mot United åkte man på storstryk mot Atletico Madrid, följde upp det med att vinna två matcher för att nu i lördags tappa så gott som allt hopp om att nå fjärdeplatsen i ligan. Man hade Valencia hemma, låg före match åtta poäng efter – och fick stryk med 2-0, vilket gör att fokus får ligga på att hålla femteplatsen istället för att kunna hoppas på att nå Valencia. Dessutom saknas Jesus Navas på grund av en muskelskada, något som försvagar lagets högerkant rejält.

Så, ett United på uppgång mot ett Sevilla som kanske inte har stora problem, men ändå är i tveksammare läge än United. För mig är det en no-brainer, United ska bara vinna. Två, kanske tre måls marginal och inte någon superoro. Och det är kanske det som gör mig orolig, jag brukar aldrig känna mig speciellt självsäker, å ändå sitter jag här på min lunch och utan minsta tvivel svarar ”vi tar det” på kollegornas spörsmål om hur det går ikväll.

Under eftermiddagen kommer garanterat en viss oro smyga sig in i min kropp, det hör liksom till, och den kommer jag säkert ge utlopp för här. Men just för tillfället är självförtroendet efter lördagens seger mot Liverpool fortfarande det som trumfar, därför kan jag självsäkert lämna mina kollegor i lunchrummet med ett ”ta det lugnt, Rashford löser”.

 • 1
 • Share