Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Sevilla 1-2

Embed from Getty Images

Manchester United skulle gått vidare till kvartsfinal i Champions League. Det blev inte så, därför blir betygen och stämningen i den här artikeln därefter.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Kan inte göra speciellt mycket åt 0-1. Men vid 0-2 missade han att slå undan bollen och den studsade retligt in. Efter diverse repriser kan jag tycka att han borde kunna få bollen över ribban, vilket gör det till ett litet, men ack så ödesdigert, misstag.

Antonio Valencia: 5

Utbytt 77. Den ställföreträdande kaptenen fortsätter vara en medioker högerback. Vi får nog vänja oss vid att Valencias period som en riktigt bra högerback är över. Numera är han för det mesta stabil, med vissa toppar och vissa dalar, men kontinuerligt jättebra var det längesedan han var.

Eric Bailly: 6

Som vanligt Uniteds bästa mittback, idag den enda av Uniteds spelare (tillsammans med Lukaku) som kommer undan med någon slags heder i behåll. Monsterbrytningen i inledningen av andra halvlek förtjänade att vara en del av en bättre andra halvlek.

Chris Smalling: 5

Är bättre med Bailly bredvid sig, precis som alla mittbackar. Men inte är han bra för det. Gör väl inte bort sig enormt, men han är hela tiden lite av en risk.

Ashley Young: 5

Luke Shaw var inte med på bänken. Förhoppningsvis gör Mourinho ett rakt byte mellan honom och Young efter den här matchen, med Young upp läktaren. Hade ett flertal bra lägen att rätt opressad slå inlägg, de flesta tog på första, eller möjligen andra, Sevillaspelare. Defensivt en säkerhetsrisk.

Marouane Fellaini: 4

Utbytt 60. Spelade 60 minuter, och var helt borta de första 25. Det enda riktigt positiva han gjorde kom efter 38 minuter. Det han gjorde då var ett väggspel som gav ett fint skott ur halvdålig vinkel, som räddades relativt enkelt. Sen spelade han tydligen 22 minuter till, utan att bidra alls. Vann liksom inte ens höjddueller som vi är vana vid, och vad skall han då bidra med?

Nemanja Matic: 4

Matic har blivit något av ett enigma. Kan vara en enorm sköld framför backlinjen, men så kommer matcher som dessa då mittfältet tillsynes är som bortblåst. Visst, han fick ingen hjälp av sina kollegor, men Matic skall vara den som gör dem bättre, inte tvärtom.

Jesse Lingard: 4

Utbytt 77. Fick spela som en av tre centrala mittfältare, något som inte fungerade alls. Hade ett hyfsat skott, i övrigt iskall, både offensivt och defensivt.

Marcus Rashford: 5

Fick faktiskt en assist, och försökte många gånger. Men han var helt obegripligt utplacerad till höger. Och ja, han är inte lika dålig som Martial därute, men han är inte heller lika bra som till vänster.

Alexis Sanchez: 4

Arsenal, kan vi få tillbaka Mkhitaryan? Snälla. För den här killen gör liksom ingen nytta.

Romelu Lukaku: 6

Gjorde Uniteds reducering och var fram till dess den som gjorde mest för att United skulle skapa något offensivt. Fick stundtals hjälp av en felplacerad Rashford, i övrigt var han helt ensam. Kan gå rakryggad.

Paul Pogba: 4

Inbytt 60. Loj, ointresserad och tog inte jobbet för att täcka passning vid 0-1. Bidrog dessutom med cirka noll intiativ framåt.

Juan Mata: N/A

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas. Ofattbart petad. Fick 13 minuter på sig, men lyckades inte bidra nämnvärt.

Anhtony Martial: N/A

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas.