Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United förlänger med Marcos Rojo

Embed from Getty Images

Manchester United meddelar idag att den argentinska försvararen Marcos Rojo har signerat ett nytt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet gäller till 2021 och har givetvis en option för ytterligare ett år.

Rojo, snart 28 år, värvades till Manchester United sommaren 2014. Under sin tid i klubben har han vunnit FA-cupen och ligacupen. Han missade dock Europa League-vinsten förra året på grund av en allvarlig knäskada, en skada som även har spolierat stora delar av den här säsongen för Rojo.

Nu gör han sin fjärde säsong i United och han har aldrig lyckats ta en helt ordinarie plats. Debutsäsongens 22 ligamatcher (20 från start) är fortfarande hans bästa notering. Totalt har Rojo gjort 105 matcher för United (93 från start) och 2 mål.

Marcos Rojo:

Sedan jag skrev på för Manchester United har det varit allting jag trodde att det skulle vara och mer. Jag är extremt glad att förlänga min tid i den här fantastiska klubben. När jag skrev på var mitt mål att hjälpa laget vinna titlar och vi har gjort det de senaste säsongerna. Jag jobbar hårt för att komma tillbaka till planen. Jag skulle vilja tacka fansen för deras stöd och managern för det förtroende och den hjälp han har gett mig, både på och utanför planen.

José Mourinho:

Marcos har gått från klarhet till klarhet de senaste två säsongerna och har alltid visat stor professionalism. Även om hans skada har hållit honom utanför de senaste veckorna jobbar Marcos hårt för att komma tillbaka till full fitness. Han är alltid redo att ställa sin kropp på linjen för den här klubben och jag är jätteglad att han har signerat ett nytt kontrakt.

Mycket tyder på att José Mourinho kommer att förstärka försvaret inför nästa säsong. Att Rojo nu signerar nytt kontrakt indikerar en oviss framtid för Phil Jones och Chris Smalling framför allt. Det är svårt att se en mittback anlända utan att någon lämnar.