Snackisar efter Manchester United – Brighton & Hove Albion 2-0

Manchester United skall till Wembley och spela semifinal i FA-cupen. Detta efter att ha besegrat Brighton med 2-0 i kvartsfinalen. En inte direkt sprudlande match, som (framförallt första halvlek) spelades i svåra förhållanden med yrande snö.

Den pålitlige Lukaku

Matchens första mål stod Romelu Lukaku för. Ett fint inlägg från Nemanja Matic nickades distinkt i mål av den långe belgaren. Det kom efter ca 37 minuter, och inte 37 av de mest välspelade minuterna från Manchester United. Men det var, som sagt, inte speciellt lätt att spela fotboll på grund av ett snön vräkte ned och ett litet vitt täcke faktiskt låg på större delen av planen. Tack och lov avtog snöandet under matchens gång, så förutsättningarna blev bättre och bättre.

Lukaku har under säsongen fått mycket kritik, efter sin fina start. Kritik som enligt mig ofta varit rejält överdriven. Faktum är att han sedan årsskiftet gjort 10 mål på de 15 matcherna, och ett antal assist på det. Och om det var någon som skulle göra det idag så var det Lukaku, tillsammans med den något mer oväntade Nemanja Matic. Mer om honom nedan.

Free Luke Shaw

Luke Shaw fick för en gångs skulle starta en fotbollsmatch. Tyvärr blev det endast 45 minuter för honom, för när sändningen inför andra halvlek drog igång visades bilder av Ashley Young på väg in. Inga rapporterar har kommit än om det var ett taktiskt byte eller om Shaw fick en känning.

Men, om det inte var en skada utan att Mourinho inte var nöjd med Shaw, då tycker jag faktiskt att det är dags Luke Shaw att skicka in en transferbegäran så fort han kan. Det måste vara Mourinhos mål med hur han behandlar Shaw, att få honom att lämna. För spelmässigt betraktat var bytet helt omotiverat. Inte för att Shaw överglänste någon, men han var inte heller sämre än någon annan på planen. Och att då plocka ut just honom, det är inte fair. Inte någonstans.

Poängspelaren Matic

Den femte mars gjorde Nemanja Matic sitt första mål för Manchester United. Då förlöste han laget mot Crystal Palace. Idag gjorde han både mål och assist, och även om spelet var minst sagt sådär från serben så får man säga att han räddade upp sig genom att bidra framåt.

Inlägget till Lukakus 1-0 satt precis där det skulle, och gav belgaren ett enkelt mål. 2-0 gjorde han själv på nytt, med cirka sju minuter kvar av matchen. En frispark från Ashley Young kom mot bortre stolpen, där Brighton bestämde sig för att inte försvara alls. Matic, Lukaku och Chris Smalling låg alla tre där borta, utan markering. Matic stod först i kön och nickade enkelt in bollen bakom en chanslös Krul. Enkelt och stabilt från serben som förhoppningsvis mår gott av att känna att han bidrar.