Reserverna: Swansea – Manchester United 2-0

Nedflyttning hägrar för Uniteds reserver efter ännu en förlust när Swansea på bortaplan blev för svåra då hemmalaget gjorde två mål i den första halvleken vilket räckte för en klar seger.

Efter kanske säsongens bästa insats borta mot Liverpool skulle laget bygga vidare på det men så blev det inte. Det noterbara var annars att 16-årige Ethan Laird startade som högerback och gjorde således debut för Reservlaget.

United fick värsta tänkbara start när Swansea tog ledningen redan efter sju minuter. Uppförsbacken blev sedan gigantisk för United när Swansea ökade på till 2-0 efter 23 minuters spel. United, som hittills bara hade gjort 15 mål på 19 matcher, såg ut som ett slaget lag.

Närmast för United var Callum Gribbin i den andra halvleken efter en fin prestation men United lyckades inte få hål på walesarna.

https://twitter.com/ManUtdReport_/status/975434904744886272

Det slutade alltså med ännu en förlust för United som endast vunnit tre matcher av 19 spelade vilket såklart är alldeles för dåligt. Nedflyttning väntar sannolikt för United som nu har fyra poäng upp till Sunderland som är närmaste lag ovanför.

Det vi tar med oss är Callum Gribbins fina prestation som dock inte ledde till något i slutändan. Men kanske framför allt att Ethan Laird debuterade för Reservlaget endast 16 år gammal och var en av planens främsta spelare. Det är tredje klivet upp den här säsongen för Laird som först var ny i U18, sedan spelade han U19 och nu också med Reservlaget. Laird är en tuff ytterback och klarar av det fysiska spelet fint, han besitter en mognad i sitt spel vilket är ovanligt för en så ung kille. Det ska bli intressant att följa honom i framtiden, förhoppningsvis blir det i Reservlaget som även lyckats hålla sig kvar när säsongen 18/19 börjar.

Swansea – Manchester United 2-0 (2-0)

United: O’Hara; Laird, Williams R-S., Borthwick-Jackson, Riley; Redmond, Hamilton; Chong, Gribbin, Kehinde (Bohui 59); Dearnley (Buffonge 67)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS