Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Blackburn 5-0

Tabellettan Manchester United tog emot jumbon Blackburn Rovers i en match som bara kunde sluta på ett sätt. United gjorde också processen kort och vann med 5-0 i en match med fem olika målskyttar; Burkart, Garner, Greenwood, Levitt och Mellor.

Vädret var inte det bästa denna lördagsförmiddag då snön stundtals vräkte ner men det skulle inte stoppa United från att spela sin sedvanliga fina fotboll. 20 minuter in i matchen tog United ledningen, Nishan Burkart försökte med ett inlägg från högerkanten och inlägget seglade hela vägen in i mål. Tio minuter senare ökade United på till 2-0, en lång boll nådde Mason Greenwood som dribblade sig loss inne i straffområdet och serverade James Garner till öppet mål och Garner gjorde inget misstag från nära håll.

United ökade sedan på till 3-0 några minuter in i den andra halvleken och den här gången var det Mason Greenwood som hamnade i målprotokollet när han på ett inspel satte den distinkt intill den första stolpen och matchen var förstås avgjord.

United passade på att göra lite byten och tog ut sina viktigaste spelare men det stoppade inte lagets framfart. Millen Baars dribblade sig förbi på vänsterkanten och fick in bollen till Levitt som från nära håll dunkade in 4-0 i den 65:e minuten. Endast tre minuter senare gjorde inhopparen Mellor 5-0, när han hann före målvakten och kunde sedan sätta den i det tomma målet även om det var mycket kvar att göra då försvarare desperat försökte glidtackla bort bollen utan att lyckas.

Offensiven till trots var det faktiskt andra matchen i följd som laget höll nollan vilket inte hör till vanligheterna. Visserligen mot de två bottenlagen som inte hade många riktiga anfall under matcherna men ändå ett fall framåt.

Just framåt finns det förstås väldigt många positiva saker att ta med sig. Mason Greenwood fortsätter att leverera mål och stod också för en assist. Extra kul att James Garner fick göra mål, den spelskickliga mittfältaren är oftast den som står för andraassist eller är mer delaktig i speluppbyggnaden. Ger sällan bort en boll och spelar oerhört klokt och med ett stort lugn som kan jämföras med Michel Carricks.

United är fortsatt i topp i tabellen och har nu gjort 59 mål på 19 matcher.

Manchester United – Blackburn 5-0 (2-0)

Uniteds mål: Burkart (20), Garner (30), Greenwood (49), Levitt (65), Mellor (68)
United: Fojtíček; Tanner, O’Connor, Bernard, Williams B; Garner (Mellor 61), Puigmal (Galbraith 61); Burkart, Levitt, Baars; Greenwood (McGhee 61)