McTominay gjorde landslagsdebut och Lingard sköt första målet

Fredagen den 23 mars 2018 var en stor dag för två Manchester United-produkter. Scott McTominay gjorde – framför José Mourinhos ögon – landslagsdebut och Jesse Lingard slog till med sitt första landslagsmål.

Fredagen såg också ett gäng andra Unitedspelare i aktion.

Icke landslagsrelaterade nyheter? Nope, ingenting.

Lingard gjorde första landslagsmålet

Jesse Lingard sköt matchens enda mål när England vann med 1-0 mot Holland på bortaplan. Det var Lingards första landslagsmål och han belönades med priset som matchens bästa spelare.

Lingard startade som central mittfältare till vänster i en 3-1-4-2-formation. Marcus Rashford startade i anfallet. De båda Unitedspelarna blev utbytta mitt i andra halvlek.

Ashley Young hoppade in som vänster vingback när det återstod 20 minuter.

Timothy Fosu-Mensah var oanvänd avbytare.

McTominay gjorde landslagsdebut

Scott McTominay gjorde landslagsdebut när Skottland förlorade mot Costa Rica på Hampden Park. José Mourinho var på plats och fick se mittfältaren göra en godkänd insats.

“Alla ögon riktades mot Manchester United-mannen som gjorde sin debut i maskinrummet,” skriver Daily Record och ger McTominay 6 av 10 i betyg.

“McTominay sökte alltid bollen och försökte göra genomskärande passningar samtidigt som han stormade fram för att stötta anfallarna. Han gjorde också ett par avgörande brytningar i eget straffområde men han var skyldig till att tappa sin gubbe på egen planhalva vid några tillfällen.”

Oavgjort för De Gea

David de Gea vaktade målet när Spanien spelade 1-1 mot Tyskland i Düsseldorf.

Matic förlorade

Serbien förlorade med 2-1 mot Marocko i Turin, alla målen i den första halvleken. Nemanja Matic startade och blev utbytt mitt i andra halvlek.

Pogba inbytt när Frankrike förlorade

Paul Pogba blev inbytt mitt i andra halvlek när Frankrike förlorade med 3-2 mot Colombia i Paris. Frankrike gick tidigt ifrån till 2-0 men hade tappat till 2-2 när Pogba kom in. Den förre Unitedspelaren Radamel Falcao gjorde Colombias kvitteringsmål.

Anthony Martial var oanvänd avbytare.

Bänken för Darmian, Rojo och Romero

Argentina vann med 2-0 mot Italien i Manchester. Sergio Romero och Marcos Rojo satt på Argentinas avbytarbänk medan Matteo Darmian satt på Italiens.

O’Hara på bänken

Det blev ingen a-landslagsdebut för Kieran O’Hara. Han satt på bänken när Irland förlorade mot Turkiet på bortaplan. Nu får han ladda för U21-landslagets EM-kval mot Azerbajdzjan på tisdag.

Tung förlust för Poole

Regan Poole spelade hela matchen på det centrala mittfältet när Wales U21-landslag förlorade med 1-0 borta mot Bosnien-Hercegovina. Förlusten innebär att Wales inte längre har någon realistisk chans att gå till EM.

Storseger för Pereira

Joel Pereira vaktade målet när Portugals U21-landslag vann med 7-0 hemma mot Liechtenstein i EM-kvalet. Statistiken berättar att Portugal hade 24-0 i avslut och 10-0 i hörnor, så Pereira behövde knappast slita ut sig. Portugal är just nu trea i gruppen men går upp i topp om de vinner sin hängmatch, så EM-chansen är god.