Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

McTominay skadad; Oavgjort för U18

Vi är i slutfasen av detta, säsongens sista, landslagsuppehåll. Vi har hittills varit förskonade från rapporter om skador på Unitedspelare (Jones är ju skadad sedan tidigare, det förklarar så klart mycket), men idag kom tyvärr den första skadan – som ett brev på posten.

I övrigt är det en lugn dag i Unitedland, vi rapporterar lite från U18-lagets match i Dallas samt visar på usel, clickbaitande rubriksättning.

McTominay skadad

I fredags gjorde Scott McTominay sin första landskamp för Skottland. Tidigare idag kom beskedet att den unge mittfältaren lämnat landslagstruppen på grund av skada. Vi har i nuläget ingen uppgift om hur allvarlig skadan är, det enda vi vet är att han inte kommer spela morgondagens landskamp mot Ungern.

Oavgjort för U18

Manchester Uniteds U18-lag är i Dallas för att spela den fantasifullt döpta Dallas Cup. Första matchen spelades igår kväll, Texastid, alltså mitt i natten svensk tid, och den slutade 2-2. Motståndet hette Tigres och kommer från Mexiko. De tog ledningen med 2-0, men Mason Greenwood och James Garner gjorde Uniteds två mål för United sista kvarten, vilket gav United ett oavgjort resultat.

Värt att notera är att över 20.000 åskådare fanns på plats, närmare bestämt 20.644 stycken.

Världens sämsta rubrik?

Detta har marginellt att göra med Manchester United. Eller, det borde ha marginellt med Manchester United att göra. Men, Manchester Evening News, har skrivit en artikel med rubriken ”Antoine Griezmann mentions Manchester United in interview”, så klart för att lura folk att tro att Griezmann har öppnat för att flytta till United.

Vad sa du Griezmann som gav möjlighet att sätta denna rubrik? Jo, att det hade varit fint att spela fotboll med Pogba varje dag, ”But be careful! That doesn’t mean I want to go to Manchester United.” Han helgarderar sig alltså, och ändå får vi en rubrik av det. Detta är vad som är fel med media idag.

Griezmann hade säkerligen kommit till United förra sommaren om Atletico inte fått transferförbud. Nu i sommar lär han istället gå till Barcelona. Nummer 7 som låg och väntade på honom är som ni vet redan upptaget.

Landslagen

Igår söndag hade vi inga landskamper med Unitedspelare, vare sig juniorer eller seniorer. Idag är det endast en som ha möjlighet att spela (Fosu-Mensah, som inte ens är i klubben för tillfället), innan detta landslagsuppehåll har sin sista dag imorgon då betydligt fler kommer få spela.

Måndag 26 mars:

 • 20.30: Portugal – Nederländerna (träningsmatch, spelas i Genève, Schweiz) [Fosu-Mensah]

Tisdag 27 mars:

 • 14.30: Spanien U17 – Serbien U17 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Puigmal]
 • 17.00: Schweiz U21 – Portugal U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 17.30: Belgien U19 – Bulgarien U19 (EM-kval, spelas i Benidorm, Spanien) [Boonen]
 • 17.50: Ryssland – Frankrike (träningsmatch) [Martial, Pogba]
 • 18.00: Irland U19 – Portugal U19 (EM-kval, spelas i Portugal) [O’Connor]
 • 19.00: England U21 – Ukraina U21 (EM-kval) [Henderson]
 • 20.00: Danmark – Chile (träningsmatch) [Sánchez]
 • 20.00: Elfenbenskusten – Moldavien (träningsmatch, spelas i Beauvais, Frankrike) [Bailly]
 • 20.00: Ungern – Skottland (träningsmatch) [McTominay]
 • 20.30: Rumänien – Sverige (träningsmatch) [Lindelöf]
 • 20.30: Irland U21 – Azerbajdzjan U21 (EM-kval) [O’Hara]
 • 20.45: Belgien – Saudiarabien (träningsmatch) [Fellaini, Lukaku]
 • 21.00: England – Italien (träningsmatch) [Lingard, Rashford, Young mot Darmian]
 • 21.30: Spanien – Argentina (träningsmatch) [De Gea mot Rojo, Romero]
 • Serbien – Nigeria (träningsmatch, spelas i London) [Matic]