Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Succé för Pogba; Alexis mållös igen; Lukaku tvåmålsskytt; Romero utbytt skadad

Säsongens sista landslagsuppehåll är nu över. Inte mindre än 17 spelare som tillhör Manchester United var igång och spelade fotboll för sina nationer idag. 

Vi kan med glädje rapportera positiva vibbar från Paul Pogba, Romelu Lukaku och Jesse Lingard. På minussidan är att Sergio Romero blev utbytt tidigt med en befarad skada.

Så här gick det för samtliga iblandade idag:

Inhopp för Puigmal

Arnau Puigmals hade EM-kval med Spaniens U17-lag mot Serbien, en match som spelades i Tjeckien. Matchen slutade 1-1 och båda målen föll i första halvlek, vilket gjorde att Puigmals inhopp i den 55 matchminuten inte påverkade resultatet.

Resultatet gör att Spanien vann gruppen med sina fem poäng, då man hade bättre målskillnad än Ukraina som slutade på samma poäng, och man tog en poäng mer än Serbien. De två första gick vidare till nästa omgång.

Assist för Boonen

Belgiens U19-lag vann med 2-0 i deras EM-kvalmatch mot Bulgarien. Unitedinslaget i denna match var Indy Boonen, som fick spela hela matchen i en offensiv mittfältsposition, från vilken han spelade fram till matchens första mål efter knappa timmen.

Detta var Belgiens första seger i kvalet, efter att ha förlorat de första två matcherna. Detta hjälpte dock inte, Frankrike vann gruppen efter att ha tagit tre raka segrar.

Ingen chans för O’Connors Irland

Även Lee O’Connor har spelat EM-kval med sitt U19. Han representerar Irland, och de mötte Portugal (i Portugal) och hade inte en chans. 4-0 till portugiserna slutade matchen. O’Connor spelade hela matchen, enligt rapporterna som högerback. Irland slutade tvåa i gruppen, efter just Portugal, och är därför utslagna.

Vändning för Pereiras Portugal

Joel Pereira föddes i Schweiz, men spelar landslagsfotboll med Portugal. Idag fick han åka hem till Schweiz för att spela EM-kval (U21) mot nationen han föddes i.

Han släppte in två mål i första halvlek och Schweiz gick till halvtidsvila med 2-0. I andra halvlek vände dock portugiserna på steken helt och hållet. Man mäktade med fyra mål, och Pereira höll nollan, vilket med enkel matematik ger slutresultatet 4-2 för Portugal.

Portugal har nu 13 poäng på sex matcher, och toppar den jämna tabellen i EM-kvalet.

Embed from Getty Images

Inget spel för Henderson

Dean Henderson fick inte spela för Englands U21 när de vann sin kvalmatch mot Ukraina nu ikväll. Faktum är att engelsmannen inte ens fanns med på bänken.

England toppar sin grupp med 16 poäng på fem matcher och stormar mot EM nästa år.

Hållen nolla för O’Hara

Irlands U21-landslag hade chansen att haka på Tyskland i toppen av deras kvalgrupp till nästa års EM. Målvakt O’Hara gjorde sitt, då han höll nollan, men det verkade som att det inte skulle räcka då hans lagkamrater missade allt framåt.

Men, i den nionde stopptidsminuten (fem var annonserat) i andra halvlek fick irländarna in ett segermål. Ett mål som gör att de ligger tvåa, tre poäng bakom ledande Tyskland, men med en match mindre spelad.

Succé för Pogba

Paul Pogba har haft en tuff period i United senaste månaden. Kan hans insats i dagens träningsmatch borta mot Ryssland vara vändningen?

Han började med att spela fram Kylian Mbappé till 1-0 efter 40 minuter. Fyra minuter in i andra halvlek fick han själv göra mål, då han avlossade en hård, fin frispark som Lunev i det ryska målet inte lyckades rädda.

Embed from Getty Images

Pogba fick stanna på plan hela matchen. Sådan tur han inte Anthony Martial. Martial fick starta, men var första fransman som byttes ut då han efter 58 minuter fick lämna plan till fördel för Antoine Griezmann. Rapporten på Uniteds egen hemsida beskriver Martials insats som ”lively”, som ändå får ses som ett positivt omdöme.

Alexis träningsspelade mot Danmark

Alexis Sanchez lyckades inte göra mål mot Sverige, trots friläge. Idag spelade han 75 minuter mot Danmark, men gick mållös från planen även denna gång, något som blivit en vana för chilenaren.

Matchen slutade 0-0, och med tanke på att det blev nio byten gick övriga 30 spelare också mållösa av planen.

90 minuter för Bailly

Eric Bailly och hans Elfenbenskusten spelade träningsmatch i Frankrike, mot Moldavien. Matchen i sig verkar inte ha varit mycket att hänga i granen, men afrikanerna vann med 2-1 och Eric Bailly fick spela 90 minuter. Och det är ju alltid roligt när Unitedspelare får vinna sina landskamper.

Lindelöf spelade inte

Nej, precis. Victor Lindelöf satt på bänken hela matchen, när Janne Andersson som han tidigare aviserat bytte hela startelvan gentemot matchen mot Chile. Så var det med det. Utan Lindelöf blev det förlust, 0-1 närmare bestämt.

Lukaku fortsätter leverera

Romelu Lukaku var redan före matchen Belgiens bästa målskytt genom tiderna. Genom att göra matchens två första mål i kvällens träningslandskamp mot Saudiarabien, utökade han den ledningen.

Hans första mål kom efter en fin mottagning, vändning och säkert placerat avslut från strax utanför straffområdet. Det andra var lite av en felträff, när han kom halvfri vid straffpunkten. Men alla mål räknas.

Marouane Fellaini satt kvar på bänken hela matchen. Matchen slutade 4-0.

Alla tre engelsmän fick speltid

England spelade 1-1 mot Italien på Wembley, även detta i en träningslandskamp.

De tre uttagna Unitedspelarna i England fick alla speltid.

  • Ashley Young spelade 90 minuter. Ungefär en timme som vänsterback, och de sista 30 minuterna som högerback. Han drog på sig en varning i matchens slutskede, och spelade överlag stabilt.
  • Jesse Lingard startade matchen, och fick vara kvar till minut 71. Englands mål, som gjordes av Jamie Vardy efter 26 minuter, får till stor del tillskrivas Lingard som stod för framspelningen. I en kontring blev Sterling neddragen några meter utanför straffområdet, vilket gav England frispark. Bollen hamnade hos Lingard som fanns precis bredvid, och Lingard tänkte kvickt då han stannade bollen och spelade fram en fristående Vardy som tog i för kung och fosterland och fick upp bollen i nättaket.
  • Marcus Rashford fick hoppa in som forward i den 70 minuten. Han skapade tyvärr inget av direkt värde, utan fick istället vara på planen då Italien kvitterade på straff med några minuter kvar av matchen.

Matteo Darmian var uttagen för Italien, men fick (precis som i United) inte någon speltid.

Dryga timmen för Matic

Nemanja Matic hade begett sig till London, för att spela träningsmatch med sitt Serbien mot Nigeria.

65 minuters speltid blev det för mittfältaren, innan han lämnade planen. Då stod det 0-0, när matchen var slut hade Aleksandar Mitrovic gjort två mål Serbien som gick segrande ur matchen. Nigeria lyckades inte göra några mål, och med denna information låter jag er på egen hand räkna ut slutresultatet.

Avbruten målvaktsduell

Rangordningen bland målvakter i Manchester United är ganska tydlig; De Gea är etta, Sergio Romero är tvåa. Dessa två skulle idag ställas emot varandra, när Spanien tog emot Argentina i en träningsmatch.

De fick dock endast spela 22 minuter mot varandra, innan Romero tvingades byta med en befarad skada. Det verkar ha varit en rejäl kollision med Diego Costa, men vi har i nuläget ingen rapport om hur allvarlig skadan är. Skall man vara cynisk kan man väl dock säga att om någon av Romero eller de Gea skulle skadas så var det Romero. Även om vi så klart hoppas att det inte är allvarligt ställt med honom.

Vid Romeros skada stod det 1-0 till Spanien. När matchen var slut hade Romeros ersättare, Willy Caballero, släppt in ytterligare fem mål, och de Gea tvingats kapitulera en gång. 6-1 till Spanien alltså, ett statement så gott som något.

Sex mål av Spanien, men Romero tidigt utbytt. Skönt som Unitedsupporter kan man tänka, tills man inser att Marcos Rojo spelade 90 minuter i mittförsvaret för sydamerikanerna. Inte precis vad Rojo behövde i sin kamp om att ta tillbaka en plats i Uniteds startelva. Han krönte dessutom sin insats med att bli varnad i den 88 minuten.