Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku, Mourinho, Rashford och Matic nominerade; Umtiti använder United

Manchester United förbereder sig stadigt för att åka till Etihad Stadium och möta Manchester City på lördag. Rapport inför den matchen publiceras senare under eftermiddagen, här skall vi istället prata lite om vad annat som händer kring United.

Vilket i och för sig inte är jättemycket. Men, vi har bland annat en spelare som är nominerad till månadens spelare i Premier League, en tränare som är nominerad till månadens tränare samt inte mindre än två spelare med nomineringar till månadens mål. Allt detta, så klart, gäller för mars månad.

Många nomineringar för United

Romelu Lukaku är, vilket inte kan förvåna någon, Unitedspelaren som finns bland de nominerade som kan vinna månadens spelare för mars månad i Premier League. Lukaku spelade samtliga 270 minuter United spelade, och bidrog med två mål samt en assist. Övriga nominerade är Mohamed Salah (Liverpool), Son Heung-Min (Tottenham), David Silva (Manchester City), Cenk Tosun (Everton) och Chris Wood (Burnley).

Embed from Getty Images

José Mourinho är bland de nominerade till månadens manager. Tre segrar på tre matcher brukar generera nominering. De övriga är Sean Dyche (Burnley), Pep Guardiola (Manchester City) och Claude Puel (Leicester).

Åtta spelare har nominerats för månadens mål. Däribland två Unitedspelare. Nemanja Matic för långskottet som avgjorde matchen mot Crystal Palace och Marcus Rashford för sitt första mål mot Liverpool, närhan fick Trent Alexander-Arnold att kuta upp till korvkiosken.

Samtliga vinnare annonseras fredag 13 april.

Hur kommer Mourinho tänka?

Jag skall absolut inte föregå kvällens inför rapport som Adam kommer skriva. Men fram tills den kommer kan ni med fördel läsa Mark Ogdens text om vad han tycker Mourinho behöver göra på lördag. Väldigt intressant.

Samuel Umtiti

Det har ett tag spekulerats i att Barcelonas mittback Samuel Umtiti skulle vara på Manchester Uniteds radar. För några dagar sedan pratade han själv med franska Canal+ om att Manchester United, bland andra, är intresserade av honom. Han sa, så klart, att hans enda fokus är på att spela matcher med Barcelona. Standardsvar för en spelare.

Men detta har fått igång spekulationerna ytterligare. Anledningen är att han rapporteras vara sugen på ett nytt kontrakt, med väsentligt högre lön. Hans nuvarande går ut 2021, och innehåller en med dagens mått mätt blygsam utköpsklausul på drygt 50 miljoner euro.

Med all sannolikhet är detta enbart en nya Sergio Ramos-historia, alltså att United används för att få Barcelona att betala de pengar Umtiti känner sig vara värd. Så därför, precis som jag gjorde med Sanchezaffären, avskriver jag denna värvning helt och hållet redan nu. Han kommer aldrig komma till United.

Vem vet, har vi tur fungerar detta lika bra med som med Alexis, i så fall tar jag all cred för en mycket bra värvning av United.