Matchdag: Manchester city – Manchester United (party poopers)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Manchester city. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Idag kommer vi också att bevaka Uniteds juniormatch mot Middlesbrough (avspark 13.30).

Senast uppdaterad: 2018/04/07 21:57

↓

Manchester city – Manchester United 2-3 (2-0)

Premier League, omgång 33 • 2018-04-07, 18.30 • City of Manchester Stadium, Manchester • publik: 54 259 • domare: Martin Atkinson

(90+2) Gabriel Jesus

De Gea; Valencia, Bailly, Smalling, Young; Herrera (Lindelöf 90+4), Matic, Pogba; Lingard (McTominay 85), Lukaku, Sánchez (Rashford 85)

Avbyare: Pereira, Rojo, Mata, Martial

Manchester city

Ederson; Danilo, Kompany, Otamendi, Delph; Gündogan (Agüero 76), Fernandinho, D Silva (De Bruyne 72); B Silva (Jesus 72), Sterling, Sané

Avbyare: Bravo, Walker, Laporte, Touré

Updated: 2018/04/07 21:18
  • 0
  • Share

Manchester United tog den allra enklaste av derbysegrar. Gästerna på City of Manchester Stadium visste på förhand att de var fullständigt överlägsna, vilket förklarar att laget i rött spelade med förbundna ögon i den första halvleken. En vill ju inte förnedra motståndaren om det kan undvikas.

När Martin Atkinson blåste av matchen (noterade ni att han var väldigt noga med att lägga till tid på tilläggstiden, i en solklar kompensation för 4-3-derbyt?) stod United som vinnare med 3-2. Hur rättvist och hur självklart som helst. Paul Pogba gjorde två mål och Chris Smalling gjorde ett.

Mer om matchen i våra snackisar och på Muss-bloggen!

Det har ocksÃ¥ vloggats…

Med det stänger vi butiken för ikväll. Tack för visat intresse!

Up the fucking Reds!

• 0
  • Share

2018/04/07 21:14
Pogba: Jag måste ge beröm till Carrick

Paul Pogba fick efter segern chansen att prata med Thierry Henry i Sky Sports. Intervjun skedde samtidigt som de tittade pÃ¥ video frÃ¥n matchen…

Vad hände i andra halvlek?

“Först och främst visste vi att vi behövde göra mÃ¥l. De gillar att anfalla, de gillar inte att försvara. Jag behövde gÃ¥ fram mer, för jag vet att Matic finns bakom.”

Vad tänkte du före första målet?

“För att vara ärlig tänkte jag inte pÃ¥ nÃ¥gonting. Jag vet att Alexis [Sánchez] gillar att spela. Jag sÃ¥g ytan och tog mig dit.”

Vad kände du efter första målet?

“Lättnad! För 2-0 underläge. Vi pushade, gjorde det andra mÃ¥let…”

Och vad tänkte du på vid andra målet?

“Alexis vi känner honom, jag känner honom. Han sa till mig före matchen när jag har bollen sÃ¥ ta dig till boxen. Jag mÃ¥ste ge beröm till Michael [Carrick].”

Pogba pratade mer om vad Carrick har sagt till honom, men jag hängde inte riktigt med.

Varför gör du inte alltid så här?

“Det är svÃ¥rt att löpa sÃ¥ här när du spelar med tvÃ¥ [mittfältare]. Med tre har du Matic bakom.”

Ni ville inte förlora…

“För att vara ärlig ville jag inte förlora mot city förra Ã¥ret. Att spela mot city och de blir mästare… alla fans kommer att vara döda. Jag kunde inte lÃ¥ta det här hända. I halvtid sa vi alla att vi inte hade nÃ¥got att förlora.”

Varför har ni inte spelat så här hela säsongen?

“Det är frÃ¥gan vi har ställt till oss själva. Vi mÃ¥ste göra sÃ¥ här varje gÃ¥ng. Hade vi gjort det hade vi varit med däruppe.”

Henry frågade inte om Pep Guardiolas kommentarer igår.

• 0
  • Share

2018/04/07 21:03
Pogbas reaktion

Hur reagerade då Paul Pogba efter matchen?

• 0
  • Share

2018/04/07 20:52
Mourinho: Om det är sant har priset gått upp

José Mourinho var behärskad men väldigt sugen pÃ¥ att prata när han intervjuades i Sky Sports efter Uniteds seger. Mourinho tycker att United hade kontroll i första halvlek, vilket han nog är ganska ensam om…

“Jag blev ledsen pÃ¥ deras första mÃ¥l, för det var en hörna. Det tredje hörnmÃ¥let de gör mot oss den här säsongen. Dessförinnan var matchen under kontroll.

“Sedan var det viktigt för spelarna att behÃ¥lla självförtroendet. Trots att vi inte skapade mycket i första halvlek hade vi kontroll. Vi hade mer boll än lag brukar ha mot city. Vi behövde pressa lite högre och vänta pÃ¥ ett mÃ¥l. Jag gav dem exempel där lag ligger under och kunde vända det.

“Ett väldigt viktigt resultat för oss. […] Det är väldigt viktigt för att sluta tvÃ¥a. […] Jag fÃ¥r chansen att gratulera city till titeln.”

Var det det du sa till Pep Guardiola efter matchen?

“Ja, grattis till titeln. Vi gör en bättre säsong än förra säsongen. Men det var inte tillräckligt för de hade en säsong där de aldrig slutade vinna. Vi är inte sÃ¥ dÃ¥liga som folk säger, jag är inte sÃ¥ dÃ¥lig som folk säger, spelarna är inte sÃ¥ dÃ¥liga som folk säger.”

Var detta ett svar på kritiken?

“Det är inte ett svar. Manchester United även om Manchester United inte vinner en titel pÃ¥ 50 är det Manchester United. Jag är glad för gruppen att vi kan sluta topp 4. Jag är glad för fansen för jag vet att det är viktigt att vinna mot rivaler. Vi slog nyligen Liverpool och Chelsea. Det är en bra känsla för dem. Mitt mÃ¥l var inte att förstöra deras fest, det var att slÃ¥ss om poäng.”

Kan ni utmana city nästa säsong?

“Jag tycker att i slutändan visar antalet poäng de har som fördel hur mycket bättre än de andra [lagen] de var [den här säsongen]. Kan vi förbättra oss tillräckligt för att komma ikapp? Jag vet inte men vi ska försöka. Förhoppningsvis fÃ¥r vi en bra atmosfär mot West Brom pÃ¥ Old Trafford nästa vecka.”

Och andra halvlek blev väldigt bra för Paul Pogba…

“Jag sa i halvtid att mina mittfältare inte kunde spela bättre. Det är svÃ¥rt att spela mot dem. Jag sa att Matic, Herrera, Pogba inte kan förbättra sig mycket.

“Jag bad om mer frÃ¥n framför allt mina mittbackar att spela mer med bollen. Jag ville ha mer frÃ¥n yttrarna för att hjälpa mittfältarna.

“Jag bad inte om mer frÃ¥n Paul men tvÃ¥ fantastiska mÃ¥l. Jag är glad för honom. Och om det är sant att hans agent erbjöd honom till andra klubbar har priset gÃ¥tt upp.”

• 0
  • Share

2018/04/07 20:38
Smalling: Vi ville inte vara clowner

Chris Smalling blev matchvinnare och fick förklara vad som hände i Manchesterderbyt.

“Ja, i halvtid tyckte vi synd om oss själva. Vi behövde spela med stolthet. […] Första halvlek var fruktansvärd. Vi droppade och spelade inte vÃ¥rt spel.”

Vad sa Mourinho i halvtid?

“Han behövde inte säga sÃ¥ mycket. Vi visste som spelare att det inte var bra nog. Vi ville inte vara clowner som sÃ¥g dem vinna ligan. […] Vi klev fram och vann matchen.”

Du gjorde ett misstag pÃ¥ första mÃ¥let och fick sedan avgöra…

“När du gör ett sÃ¥nt misstag vill du fÃ¥ en chans att rätta till det. Du kan se lättnaden i mitt ansikte.”

Sedan följde en fråga om tvåmålsskytten Paul Pogba. Jag hängde inte riktigt med på det första Smalling sa. Avslutningen handlade inte om Pogba.

“Idag var det elva spelare som stod upp.”

Och ni gav nÃ¥got att tänka pÃ¥ inför nästa säsong…

“Den här säsongen handlar om att behÃ¥lla andraplatsen och nästa säsong ska vi gÃ¥ för det.”

• 0
  • Share

2018/04/07 20:28
city – United 2-3

Manchester är röd. Som alltid.

En match. Två halvlekar. Säsongens sämsta följt av säsongens bästa.

När Gündogan skickade in 2-0 visste vi alla hur det skulle sluta. Det är ju brukligt att United vinner med 3-2 i bortaderbyt, det gånger det inte blir 1-0.

Firma Paul Pogba och Alexis Sánchez levererade. Pogba med två mål, Sánchez med assists till de två sista målen och förarbetet till det första. Mike Smalling blev matchvinnare.

• 1
  • Share

2018/04/07 18:26
Manchester is Red

Nu kör vi. Festen ska förstöras. UP THE FUCKING REDS!

• 0
  • Share

2018/04/07 18:21
Mourinho: Vi ska vara aggressiva med bollen

José Mourinho snackade med Sky Sports inför matchen.

“Det är alltid samma. När motstÃ¥ndaren har bollen mÃ¥ste vi försvara som en enhet och med disciplin. När vi har bollen mÃ¥ste vi försöka vara aggressiva. Vi vet att de vanligen har mycket boll.”

Och vad tycker han om diskussionen kring Paul Pogba?

“Guardiola säger det, agenten förnekar. En av dem talar inte sanning. Jag är inte intresserad av vem som talar sant.”

• 0
  • Share

2018/04/07 18:16
Beckham, Scholes och Rashford

3-2 är ett gångbart resultat när United vinner borta mot city, som vi har sett tidigare i den här matchdagsbloggen. 1-0 funkar också, vilket David Beckham demonstrerade hösten 2000, i det första derbyt på en evighet.

När Beckham gjorde mål var matchen bara 90 sekunder gammal. 2010 var det tvärtom, Paul Scholes avgjorde på tilläggstid.

2016 handlade det bara om Marcus Rashford.

• 0
  • Share

2018/04/07 18:07
En minuts applåd

Före dagens match kommer Ray Wilkins att hyllas med en applåd. Wilkins avled tidigare i veckan, bara 61 år gammal.

• 0
  • Share

2018/04/07 18:04
PÃ¥sken 1996

För 22 år och 1 dag sedan möttes United och city på Maine Road. Newcastle hade kastat bort sin jätteledning i ligan. United toppade nu ligan på 67 poäng. Newcastle var tre poäng bakom, men med en match till godo. Således var en seger i derbyt av högsta vikt.

Det började programenligt, då Eric Cantona gjorde mål på straff. city kvitterade men Andy Cole gav United en ny ledning före paus. Efter 73 minuter kvitterade city dock igen. Skulle United kasta bort den här möjligheten?

Självklart inte. Kliv fram Ryan Giggs.

Några veckor senare skulle Kevin Keegan älska det ifall United skulle tappa titeln. Så blev det givetvis inte. United plockade hem ligan och slog sedan Liverpool i FA-cupfinalen.

• 0
  • Share

2018/04/07 17:41
Tankar om startelvan

Den första tanken är José Mourinho idag har valt en 4-3-3-formation, med Jesse Lingard som vänsterytter. De skulle också kunna vara en 4-2-2-2-formation, med Lingard och Paul Pogba bakom Alexis Sánchez och Romelu Lukaku på topp.

I stora drag är det en startelva utan överraskningar, även om jag aldrig är nöjd när Anthony Martial sitter på bänken.

city är inte riktigt lika ordinarie som jag vid en första anblick tyckte. Walker får vila och då både Jesus och Agüero är bänkade startar city utan striker. Det troliga är väl att Sterling tar den centrala positionen i anfallet.

• 0
  • Share

2018/04/07 17:32
De Bruyne bänkad

Manchester city har också levererat en startelva. Det första jag noterar är att Kevin De Bruyne börjar på bänken. Sergio Agüero, som var tveksam till spel, sitter också på bänken.

Bortsett från att De Bruyne bänkas är city i princip ordinarie.

• 0
  • Share

2018/04/07 17:30
Derbylaget

Manchester Uniteds startelva är nu officiell! Det mest notabla är att Ander Herrera får chansen från start. Eric Bailly går in bredvid Chris Smalling i backlinjen.

• 0
  • Share

2018/04/07 17:21
Maine Road 1993

I november 1993 reste Manchester United till Maine Road som regerande engelska mästare. På den här tiden var skillnaden mellan lagen som den skulle vara. Således tyckte United att det var rimligt att ge city en tvåmålsledning, då Niall Quinn slog till två gånger första halvtimmen.

Sedan var det roliga slut för de bittra. Eric Cantona gjorde mål efter 52 minuter och igen efter 77 minuter. Roy Keane fick äran att avgöra.

• 0
  • Share

2018/04/07 17:04
Fergies sista dans

Den kanske allra bästa matchen som har spelats på City of Manchester Stadium var Sir Alex Fergusons sista bortaderby. United gjorde en fantastisk match och borde ha vunnit enkelt.

Wayne Rooney med den allra renaste av bredsidor gav United ledningen och han såg själv till att utöka till 2-0. Ashley Young gjorde sedan 3-0 men linjedomaren uppfann en offside och ställningen återställdes till 2-0. Medan United fortfarande försökte begripa vad domaren sysslade med passade city på att reducera. Kort senare var det oavgjort.

Men på tilläggstid fick de goda det sista skrattet, genom Robin van Persie.