Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The city is yours..

..eller?
Derbydags. Som den pessimist jag är känner jag att detta kan bli det värsta derbyt någonsin. Om City vinner säkrar de ligan. På riktigt, det får fan inte hända. Mycket motgångar kan vi, och har vi tagit, men inte det. Jag vill inte se dem fira någon titel med sina sju fans. Aldrig någonsin. Så, worst case scenario: City säkrar ligatiteln på hemmaplan mot United. Best case scenario: Vi vinner ett derby, tar ett litet kliv mot en lite mer säker andraplats och fördröjer Citys firande. Kan acceptera att de vinner, särskilt om man ser till den säsong de haft. Men inte såhär. Fan inte såhär.
Glädjande är att vi verkar ha en full trupp att tillgå, bortsett från Romero som fortfarande är skadad sedan landslagsuppehållet. Både Mourinho och Guardiola har varit ganska fåordiga om just derbyt. Medvetet, givetvis. Mourinho var sedvanligt otrevlig i sin presskonferens och Guardiola är säkerligen chockad efter den totala käftsmällen mot Liverpool tidigare i veckan. Nog för att man aldrig kan glädjas åt en Liverpoolseger, men det skulle passa oss ganska bra att möta ett lite mindre kaxigt City, som dessutom kan sakna Agüero ifall han fortfarande är skadad. Oavsett, efter matchen mot Liverpool ligger pressen helt klart på City, och att säkra ligatiteln mot just United skulle nog vara det enda som kompenserar för den förlusten. I synnerhet om de faktiskt åker ur Champions League i nästa möte, vilket det mesta ändå tyder på.
Min känsla är att det, trots en bra period resultatmässigt i ligaspelet, vilar en tung vibe över oss. Eller? Kanske är det ryktena om Pogba som fortfarande cirkulerar, och den oron de skapar. Kanske är det nederlaget i Champions League mot Sevilla som fortfarande spökar. Vi ligger trots allt tvåa i ligan och har fortfarande chans på vad som för mig skulle kunna bli en godkänd säsong, men känns det inte som att något skaver lite? Vi är inte helt nöjda va? Jag vet inte, kanske är det bara vi domedagsprofeter på Muss-bloggen som målar fan på väggen och grusar förhoppningar och allt det där. Kanske är vi för negativa. Jag personligen återkommer hela tiden till känslan av besvikelse över att vi inte riktigt är där vi kanske trodde och hoppades att vi skulle vara vid det här laget. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är, men jag tror att det är känslan av att Mourinho inte får ut mer av den trupp vi har. Och då menar jag inte nödvändigtvis i termer av tabellplaceringar och cupframgångar utan mer vad vi faktiskt presterar. Hur det känns att se United spela fotboll och hur våra spelare agerar.
Vår trupp innehåller spelare som Pogba, Lukaku, Alexis, Mata, Martial, Matic och inte minst De Gea. Det är skillnad på att inte stötta managern och att helt enkelt konstatera att det vi gör inte är bra nog. Kanske är det dags för oss att börja förvänta oss det vi faktiskt borde kunna förvänta oss, och kanske är det också dags för Mourinho att börja leva upp till de förväntningarna. Och framför allt är det där den största skillnaden mellan oss och City i år. Fine, City har en bättre trupp, det är fakta. Men den största anledningen till att den är 16 poäng bättre än vår är att City får ut så mycket mer av sina spelare, medan Mourinho fortfarande letar efter marginalerna som gör att vi inte kryssar mot lag som Burnley och Southampton.
Okej, dags att runda av. Kanske blir det livets värsta derby, kanske är det läge att be om ett mirakel. Men oavsett, det ska inte firas någon ligatitel i Stockport idag.