Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester City – Manchester United 2-3

Embed from Getty Images

Fördelen med sena matcher är att man hinner sova den där natten, äta den där frukosten och begrunda det som verkligen hänt kvällen innan. Efter gårdagens derby i Manchester behövdes verkligen natten för att samla intrycken och besanna sig något. Att gå från svårmod och melankoli till eufori och utopisk glädje är knappast bra för hjärtat, psyket eller det allmänna välbefinnandet. Ändå är känslorna efter en vändning mot Manchester City oersättliga och så ljuvliga att allt annat är petitesser. I alla fall nu. 

Manchester United besegrade som sagt Manchester City med 2-1 på bortaplan på lördagskvällen. United sköt därmed upp Citys titelfirande minst en match och passande nog var det rubrikernas man, Paul Pogba, som fick genomföra vändningen med två briljanta mål. Chris Smalling, ständigt ifrågasatt för sitt försvarsarbete avgjorde och United höll undan. Det ger oss en god eftersmak från en match där första halvlek var så nära katastrof det gick att kunna. City rullade ut United och 2-0 kändes i underkant.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Ja, det är svårt att sätta ett korrekt betyg på De Gea, kan jag tycka. Han står för en briljant fotparad vid ställningen 0-0, han räddar poängen när Aguero tar avslut, men han bjuder också in till 2-0-målet med sin dåliga uppspel. På det stora hela? Hade vi haft en annan målvakt hade vi inte vunnit.

Antonio Valencia: 5

Sämst i Uniteds backlinje på lördagskvällen. Håller, som det känns, inte den standard som krävs längre defensivt (även om han aldrig varit sprudlande där) och offensivt syntes han inte heller till särdeles mycket. Går mot sista säsongen?

Chris Smalling: 6

Hänger Kompany i tröjan på 1-0-målet då han inte når fram. De lärda lär tvista om den exakta betydelsen han har när 2-0 kommer, men trots allt. Han avgör ett derby och fullbordar en vändning. Då är man godkänd, trots allt.

Eric Bailly: 6

Inte med senast men förpassade Lindelöf till bänken nu. Svårt att se att svensken skulle ha bundit ihop en medelmåttig backlinje så pass som Bailly ändå gör.

Ashley Young: 5,5

Uniteds givne vänsterback numera. Varför han gör det är väl höjt i ett evigt dunkel. Hade enorma problem i första halvlek och det är egentligen hugget som stucket med Smalling om vem som är sämst defensivt i United. Young är något bättre när United vänder på steken, dock.

Ander Herrera: 6

Varnad, utbytt 90′. Det mest oväntade valet av alla? Kanske. Å andra sidan gör Herrera inte bort sig, även om man väntar sig en mer defensiv insats av spanjoren. Blottar sig i positionsspelet i första och är inte helt sams med Matic. Framspelningen till reduceringen är dock briljant.

Nemanja Matic: 5,5

Trivs som sagt inte jättebra med Herrera, vilket vi förstås får lägga på kontot att de spelat lite tillsammans. Känns överrumplad i första när City kommer på bred front och repar sig inte riktigt efter det.

Paul Pogba: 9

Varnad. Minst dålig av Unitedspelarna före paus. Monstruös i andra. Riktigt bra prestationer på bägge målen. Det första är snillrikt när tiden är knapp, det andra är med timing av guds nåde. Då Pogba spelar så här är han värd alla miljoner.

Jesse Lingard: 5,5

Utbytt 85′. Lingard har tappat stora delar av den goda formen från i vintras, vilket förstås inte bådar jättegott inför VM. Fel typ av match för Lingard där han får gå mer som ytter än i det som blivit favoritpositionen, bakom anfallaren.

Alexis Sánchez: 6,5

Utbytt 82′. Förste spelare att lämna planen, och det med åtta minuter kvar. Frustrerad i första då han byter några hätska ord och blickar med Pogba. Ligger bakom mycket i andra, och hittar Pogba då.

Romelu Lukaku: 5,5

Nej, man ska kunna kräva mer av en anfallare som Lukaku i den här typen av matcher. Belgaren är ruggigt anonym före paus och även om han tänder till lite när jakten på poäng inleds är det inte godkänt. Tyvärr.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Victor Lindelöf: N/A

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.